Nieuw record: minder consumenten blijven slapen bij huidige energieleverancier

Nederlanders kiezen vanwege fors stijgende energiekosten massaal voor een goedkopere energieleverancier. Online prijsvergelijkers zien sinds Prinsjesdag een recordaantal overstappers. Dat heeft te maken met de stijging van de energierekening van alle huishoudens.

Waakhond op de energiemarkt ACM heeft dit in gesprek met het AD bevestigd en zegt dat 1,4 miljoen Nederlanders vorig jaar zijn geswitcht. Dat zijn 100.000 meer overstappers dan het jaar ervoor, een toename van 7,7 procent.

Door over te stappen kunnen Nederlanders tot wel 300 euro per jaar gemiddeld besparen op hun energierekening volgens Frank Reyneke van onafhankelijke energievergelijker Energiewijzer.nl. “Het is eigenlijk heel simpel: onafhankelijk energie vergelijken loont!”

Veel websites hebben een grote hoeveelheid overstappers geconstateerd. Vergelijk.com zag het aantal overstappers afgelopen jaar met maar liefst 15 procent groeien. Bij Gaslicht.com steeg het aantal overstappers met 5 procent.

Independer.nl registreerde procentueel de hoogste groei: in oktober wisselden 79 procent méér mensen van energieleverancier ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De maanden erna waren het er 50 tot 60 procent meer. Dat Independer relatief hard groeit, komt ook doordat de vergelijker op het vlak van energievergelijkingen nog klein is en pas recent is begonnen.

Plaats een reactie