Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Nieuwe auto kopen: waar moet ik op letten?

Heeft u een nieuwe auto op het oog? Of bent u nog zoekende naar de perfecte auto? Dan is het altijd belangrijk om goed te letten op bepaalde punten. Een auto kopen is immers geen dagelijkse bezigheid en daarom kan het nooit kwaad om u hier eens goed over in te lezen.

Wat vindt u belangrijk?

Als u een nieuwe auto wilt kopen, is het belangrijk om van tevoren te bedenken wat voor u echt belangrijk is. Zo kunt u bijvoorbeeld al nadenken over het aantal zitplaatsen. Heeft u een groot gezin? Of rijdt u veelal alleen in uw auto? En wat voor opties vindt u belangrijk? Moet uw auto per se voorzien zijn van cruise control of gebruikt u dat sowieso niet? Ook het type brandstof is een belangrijke factor. Rijdt u bijvoorbeeld veel óf juist weinig? Als u weinig rijdt, kunt u kiezen voor benzine. Rijdt u daarentegen juist veel? Dan kan diesel of gas een verstandige keuze zijn. Kiest u daarentegen voor een milieuvriendelijk model? Dan kunt ook kijken naar een elektrisch model.

Als u van tevoren al een goed beeld heeft van uw wensen, wordt de zoektocht naar een auto veel gerichter. Eventueel kunt u dan ook, indien deze aanwezig zijn op de website van auto-aanbieders, filteren op bepaalde zaken. Zo kunt u vaak onder andere filteren op type brandstof of het aantal zitplaatsen.

Vergelijk verschillende dealers

Er zijn talloze dealers in Nederland. Ook als u een nieuwe auto wilt kopen, is het daarom belangrijk dat u verschillende dealers met elkaar vergelijkt. Bekijk bijvoorbeeld verschillende reviews en beoordeling over (lokale) dealers. Ook kunt u natuurlijk online vergelijken.

Een proefrit mag niet uitblijven

Heeft u een leuke auto op het oog? Dan is het natuurlijk altijd belangrijk dat u een proefritje maakt in de auto. Rijd bij voorkeur altijd over verschillende wegen, want dan krijgt u een écht goede impressie van een auto. U wilt natuurlijk geen nieuwe auto kopen met weinig rijcomfort. Neem dan ook de tijd voor de proefrit.

Onderhandel over de prijs

Onderhandelen is misschien een beetje beangstigend voor sommigen, maar u kunt er wel veel geld mee besparen. Wees daarom niet bang en onderhandel! Als u van tevoren bedenkt wat u maximaal voor deze auto wilt geven, geeft u uzelf al een sterkere onderhandelingspositie. Word bovendien nooit té enthousiast over de auto. Zodra de verkoper weet dat u veel belang heeft bij deze auto, zal het onderhandelen wel veel moeilijker worden.

Spreek een ‘opleverdatum’ af

Het kan best weleens voorkomen dat u nog eventjes moet wachten op de auto. Wellicht is er bijvoorbeeld besproken dat de auto nog wordt voorzien van bepaalde opties. Dat betekent dat u daarop moet wachten. Het is dan belangrijk om een bepaalde opleveringsdatum af te spreken. In de koopovereenkomst kunt u aangeven wat de gevolgen zijn, indien de verkoper u de auto te laat levert. Daarmee houdt u er wat druk op en ontvangt u uw nieuwe auto op tijd.

Is de standaardgarantie voldoende?

Autofabrikanten geven minimaal twee jaar garantie op een nieuwe auto. Per merk zijn er echter nog wel verschillen. Zo bieden bepaalde autofabrikanten tot wel zeven jaar garantie. Een garantie dekt echter niet alles en daarom is het wel altijd belangrijk dat u de voorwaarden naloopt. Ook kan de garantie vervallen, indien u ervoor kiest om naar een lokale garage te gaan. Om nog aanspraak te maken op de garantie, dient u naar de officiële dealer te gaan met uw auto. Vraag daarom altijd naar voorwaarden met betrekking tot de garantie. Dan komt u niet voor verrassingen te staan.

Vergelijk autoverzekeringen

Heeft u een geschikte auto gevonden? Dan zult u deze ook moeten verzekeren. Als u een nieuwe auto koopt, is het raadzaam om te kiezen voor een allriskverzekering. Wilt u weten waar u deze het goedkoopste kunt afsluiten? Start dan direct met autoverzekeringen vergelijken en bespaar op uw verzekeringslasten.

Beoordeling achterlaten

Laat een reactie achter

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord