Nieuwe Trends: small cells voor indoor/multi-operator gebruik worden binnenkort onthult door Ericsson

Ericsson lanceert zeer binnenkort een stuk of 3 nieuwe small cell producten, die moeten gaan zorgen voor een verbeterde mobiele dekking en ook een hogere capaciteit. Het bedrijf treft voorbereidingen op weg naar 5G en IoT(Internet of Things). In het licht van deze ontwikkelingen brengt Ericcson de volgende platforms uit: de Multi-Operator Dot en de Multi-Dot Enclosure platforms (zijn bestemd voor indoor toepassingen). Daarnaast heeft Ericsson voor buiten de Strand-Mount Unit ontworpen.

Wat is de Multi-Operator Dot?

De Multi-Operator Dot is opgebouwd uit een set van kleine antennes ( genoemd de Dots). Deze Dots zijn zodanig geregeld in een opstelling waarbij het mogelijk is voor één operator alles onder zijn  beheer heeft voor tot maximaal vier operators die gebruik maken van hun frequenties binnen het indoor-netwerk. Het is ongeveer gebouwd volgens het principe van de DAS oftewel een antennesysteem welke wordt gedistribueerd.

Multi-Dot Enclosure

Een Ericsson Radio Dot is in grootte te vergelijken met een bierviltje, maar iets dikker. Het wordt een Multi-Dot Enclosure genoemd omdat het een grotere behuizing is waarin een paar van de Dots in zitten. Ericsson biedt hiermee een oplossing aan de klanten die deze devices onopvallend willen plaatsen. Het is ook een mogelijke oplossing voor de gebouwen waar men de huurprijs berekend vanuit het opstelpunt per kast.

Strand-Mount Unit

Als oplossing voor het uitbreiden van de bestaande netwerken heeft men de Strand-Mount Unit ontworpen( voor outdoor micro-radio’s). Het ligt in de bedoeling dat het een link moet vormen tussen de kabels.  Het zal opgespannen kunnen worden in masten en ook de netwerken voor elektriciteit of telecom.

De gehele bedrade infrastructuur van bepaalde landen loopt nog via palen en dat is totaal niet ongewoon. Zelfs in de Verenigde Staten is dat op bepaalde plaatsen nog zo. Dus de Strand-Mount Unit zal zeer toepasbaar zijn.

De portfolio zal op de eerste editie van de MWC Americas getoond worden door Ericsson. Dit evenement wordt gehouden van 12 september tot en met 14 september in het Moscone Center in San Francisco. De apparatuur zal leverbaar gesteld worden per 2018. 

Vergelijk.com is de site waar alles tegen  mekaar wordt opgewogen zodat u als klant het voordeel vlekkeloos eruit kan halen.

Plaats een reactie