Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Nieuwe woning? Tips voor uw abonnementen!

Gaat u binnenkort in uw nieuwe woning? Of zoekt u al een tijdje naar uw droomhuis én gaat het er binnenkort echt van komen? Dan is het altijd belangrijk dat u nadenkt over bepaalde zaken. Neemt u bijvoorbeeld uw huidige energiecontract mee? En kunt u nog wel hetzelfde internet ontvangen op uw nieuwe woonadres?

In dit artikel leest u over verschillende verhuistips.

Energiezaken

Er zijn verscheidene energiezaken die u moet regelen bij een verhuizing. Hieronder staan de belangrijkste punten genoteerd.

1. Verhuist u uw energiecontract mee?

Het is belangrijk dat u bij uw energieleverancier melding maakt van een verhuizing. In veel gevallen kunt u het energiecontract meeverhuizen naar uw nieuwe woonadres. In dat geval zal uw energieleverancier het voorschotbedrag opnieuw berekenen. Het is belangrijk dat u uw contract niet opzegt vóórdat het contract daadwerkelijk afloopt. Uw energieleverancier kan de welkomstpremie immers inhouden. Bovendien kan het zijn dat de energieleverancier een overstapboete in rekening brengt.

2. Toch overstappen naar een nieuwe energieleverancier?

Laat uw energiecontract het echter toe om over te stappen naar een nieuwe aanbieder? Dan is dat een verstandige keuze. Momenteel beschikt u naar alle waarschijnlijkheid over variabele energietarieven, waardoor u veel geld kunt besparen. Tevens kunt u weer genieten van een welkomstkorting. Start in dat geval met energie vergelijken en bespaar op uw energielasten.

3. Geef uw meterstanden door

Stapt u over naar een nieuwe aanbieder? Dan is het belangrijk dat u uw meterstanden doorgeeft. Uw nieuwe energieleverancier zal daar zelf ook om vragen. Op de dag van de sleutelafdracht kunt u de meterstanden noteren. Deze gegevens kunt u vervolgens doorsturen naar uw nieuwe leverancier. Zo weet u zeker dat u alleen voor uw eigen energie betaalt.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

nieuwe woning energie wat doe ik

4. Verhuist u naar een huurhuis mét energie?

Soms kan het ook voorkomen dat u naar een huurhuis verhuist, waar energie inbegrepen is. In dat geval hoeft u alleen maar uw huidige contract op te zeggen (indien u die nu nog heeft).

5. Een nieuwe woning met stadsverwarming?

Heeft u daarentegen een woning gekocht, welke voorzien is van stadsverwarming? Dan kunt u aangeven bij uw energieleverancier dat u uw contract wilt omzetten naar alleen stroom. Andersom geldt dat natuurlijk ook: had u eerst juist wél een woning met stadsverwarming, maar nu niet meer? Dan kunt u contact opnemen met uw energieleverancier voor de combinatie energie + gas.

6. Heeft u al een nieuwe woning, maar bent u bovenstaande vergeten?

Bent u inmiddels al een nieuwe woning ingetrokken, maar heeft u nog geen energiezaken geregeld? Dan hoeft u niet zomaar bang te zijn dat u met koude voetjes zit. De netbeheerder zal in eerste instantie gewoon stroom (en gas) blijven leveren. Echter is het wel belangrijk dat u zo snel mogelijk een nieuw energiecontract afsluit. De gemaakte kosten worden wel gewoon in rekening gebracht via uw nieuwe energieleverancier. U kunt daarom beter gewoonweg zaken op orde stellen.

Autoverzekering

Heeft u een autoverzekering? Dan is het belangrijk om aan te geven wat uw nieuwe adres is. Het kan zijn dat uw premie daardoor omhooggaat. In bepaalde gebieden komen gewoonweg meer ongelukken voor, waardoor er ook een hoger premiebedrag geldt. Zo betaalt u minder premie in een klein dorpje in Drenthe dan in Amsterdam.

Komt het voor dat u een hogere premie krijgt voor uw autoverzekering? Dan kunt u autoverzekeringen vergelijken voor op uw nieuwe woonadres. De kans is dan groot dat u een betere deal vindt.

Internet, telefonie en televisie

Als u verhuist naar uw nieuwe woning, wilt u bij voorkeur natuurlijk geen dag zonder internet zitten. Zorg er daarom altijd voor dat u minimaal een maand van tevoren aangeeft bij uw provider dat u gaat verhuizen. U kunt natuurlijk ook alvast alles-in-1-pakketten vergelijken, zodat u gewoonweg kunt overstappen naar een nieuwe aanbieder.

1. Neemt u uw pakket mee?

U kunt er ook voor kiezen om uw abonnement mee te nemen naar uw nieuwe adres. Het is dan wel van groot belang dat uw huidige pakket ook wordt aangeboden op uw nieuwe adres. Zo is er altijd maar een kabelaanbieder per adres. Als deze dus niet overeenkomt, kunt u het pakket niet meenemen. Ook is glasvezelinternet bijvoorbeeld nog niet overal aanwezig. Ga dit daarom tijdig na bij uw huidige provider.

2. Overstappen naar een nieuwe provider

U kunt natuurlijk ook overstappen naar een nieuwe aanbieder. Daarvoor kunt u ons vergelijkingssysteem raadplegen. Het is belangrijk dat u uw nieuwe abonnement tijdig aanvraagt. Geef dit bij voorkeur een maand van tevoren aan. Wilt u uw huidige telefoonnummer behouden? Dan is het belangrijk dat u dit aangeeft bij de provider.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

nieuwe woning internet overzetten

Overige verzekeringen op het nieuwe adres

Tot slot heeft u wellicht ook nog andere verzekeringen (bijvoorbeeld: zorgverzekering, inboedelverzekering) afgesloten. Het is belangrijk dat u ook aan deze verzekeraars aangeeft dat u verhuist. Datzelfde geldt natuurlijk voor uw bank en andere instanties waar uw oude adres nog bekend is.

Beoordeling achterlaten

Laat een reactie achter

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord