Nokia X6: de nieuwste middenklasser van HMD Global

De Nokia X6 is gepresenteerd door HMD Global. De nieuwe middenklasser van het merk zal naar schatting 300 euro gaan kosten, maar HMD Global heeft nog niets gezegd over het exacte bedrag. Wel heeft het bedrijf specificaties losgelaten over de nieuwe Nokia X6. Daarover leest u in dit artikel.

Specificaties Nokia X6

De nieuwste middenklasser van HMD Global heeft de volgende specificaties:

  • 5,8-inch FHD+ display met een resolutie van 2.280 bij 1.080 pixels. Het model heeft een beeldverhouding van 19:9;
  • Voorzien van een Snapdragon 636 octa-core processor;
  • 4 tot 6 GB werkgeheugen met een opslagcapaciteit van 32 GB of 64 GB;
  • 3060 mAh accu;
  • Android 8.1 Oreo;
  • 16 en 5 megapixel camera aan de achterkant, 16 megapixel camera op de voorkant.

Scherm

De Nokia X6 heeft een relatief groot beeldscherm van 5,8-inch. De zijkanten hebben een flinterdun randje. Men noemt dit ook wel een edge-to-edge scherm. Bovenaan is er een notch gemaakt. In deze inkeping zit de camera verwerkt. Ook zitten er verscheidene onzichtbare sensoren verwerkt in de notch van het toestel. Het scherm is bovendien nog voorzien van Corning Gorilla Glass 3. Dit beschermt het beeldscherm tegen voorwerpen die in uw broekzak zitten, waaronder eventuele sleutels.

Onder de motorkap

Er zijn verschillende uitvoeringen van de Nokia X6. U kunt namelijk kiezen uit de volgende varianten:

  • 4 GB RAM met 32 GB opslaggeheugen;
  • 4 GB RAM met 64 GB opslaggeheugen;
  • 6 GB RAM met 64 GB opslaggeheugen.

U heeft echter wel de mogelijkheid om het opslaggeheugen uit te breiden met een micro SD-kaart. Het is onbekend of alle modellen naar Nederland komen. De accu heeft een capaciteit van 3060 mAh. Alle modellen worden geleverd met de software Android 8.1 Oreo.

Camera

De hoofdcamera heeft twee verschillende lenzen: een 16 megapixelcamera en een 5 megapixelcamera. De camera aan de voorkant heeft tevens een 16 megapixelcamera. HMD Global heeft er niet voor gekozen om de smartphone uit te rusten met de lenzen van Carl Zeiss. De Nokia 7 Plus beschikt wel over de duurdere lenzen.

Beschikbaar in Nederland

Het is nog onbekend wanneer de Nokia X6 precies beschikbaar is in Nederland. Ook is het nog onbekend hoeveel het toestel precies moet gaan kosten. Naar schatting zal dat ongeveer 300 euro zijn.

Nu een nieuwe smartphone nodig?

Wilt u niet wachten op deze middenklasser van HMD Global? Start dan direct met telefoons vergelijken én bestel vandaag nog een soortgelijk model. Via ons handige vergelijkingssysteem vindt u altijd het goedkoopste telefoonabonnement op basis van uw voorkeuren.

Review

Hoe nuttig is dit?

Gemiddelde score 0 / 5. Reviews: 0

Er zijn nog geen reviews

Plaats een reactie