Notaris

Zoekt u een notaris bij u in de buurt en wilt u niet te veel betalen? Zorg er dan voor dat u meerdere notarissen met elkaar vergelijkt. Via Vergelijk.com kunt u eenvoudig en snel verschillende offertes opvragen.

Wie kiest de notaris?

U bent niet altijd zelf degene die de notaris kiest. Als u een bestaande woning koopt, moet u als koper een notaris inschakelen. In dat geval kiest u die persoon dus wel zelf. Bij nieuwbouwwoningen is dat echter vaak niet het geval. In dat geval is er namelijk een bureau die aktes maakt voor het totale project.

De kosten

De kosten voor notarissen kunnen flink verschillen. Als u een bestaande woning koopt, zult u een leveringsakte en een hypotheekakte nodig hebben. U kunt ervan uit gaan dat beide aktes zo’n 500 euro kosten. In dat geval bent u dus zo’n 1.000 euro kwijt. Als u echter een nieuwbouwwoning koopt, heeft u alleen een hypotheekakte nodig.

Als u de aankoop van uw woning wilt regelen, en uw situatie is standaard, dan kunt u zelf op zoek naar een geschikte persoon. In dat geval kunt u dus ook goed vergelijken. Daarvoor kunt u het onderstaande offerteformulier invullen. Zo betaalt u nooit te veel. U kunt daarmee tot wel 40 procent besparen.

[Formulier]

Notarissen vergelijken loont

Over het algemeen worden de tarieven van notarissen niet vermeld op hun websites. Daarom is het ook zo handig om goed te vergelijken. Met behulp van het bovenstaande offerteformulier vraagt u tot wel vijf verschillende offertes op. Kijk goed welk kosten wel of niet inbegrepen zijn. Zo kunt u ook letten op de onderstaande zaken:

  • Inschrijving van de hypotheek en de levering bij het Kadaster;
  • Identificatie- en onderzoekskosten;
  • Btw (21% over de notariskosten);
  • Eventuele administratiekosten.

Als u vergelijkt, kunt u al gauw zo’n 100 tot 200 euro besparen. Het is natuurlijk zonde om te veel te betalen als dat niet nodig is.

Kennismakingsgesprek

Veel notarissen bieden een eerste gratis kennismakingsgesprek aan. U kunt er dus ook voor kiezen om eerst een gesprek in te plannen met een van de aanbieders waar u een offerte van heeft ontvangen. U kunt dan samen bespreken wat de kosten zijn. Uiteraard bepaalt u uiteindelijk zelf voor welke notaris u kiest. Als u meerdere aktes nodig heeft, kunt u vaak ook een korting afspreken tijdens het gesprek.

Notarissen vergelijken

Via Vergelijk.com kunt u geheel vrijblijvend notarissen vergelijken. U kunt eenvoudig en snel meerdere offertes opvragen en kunt uiteindelijk zelf de keuze maken. Zat er geen geschikte offerte bij of heeft u toch een andere expert gevonden? Dan kunt u de offertes simpelweg links laten liggen. Heeft u nog vragen over notarissen vergelijken? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk op uw aanvraag.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord