Online een hypotheek afsluiten kan veel geld schelen

Online een hypotheek afsluiten kan veel geld schelen

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om online een hypotheek af te sluiten. Soms bent u daardoor namelijk helemaal geen hypotheekadviseur nodig en dat kan tot wel 2.000 euro schelen. Online vergelijken en online een hypotheek afsluiten is daarom ook zeker de moeite waard.

Zelf een hypotheekvorm uitkiezen

Als starter heeft u tegenwoordig keuze uit slechts twee hypotheekvormen: een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek. Het is daarmee ook veel gemakkelijker geworden om zelf een keuze te maken.

Annuïteitenhypotheek

Bij deze variant betaalt u zowel aflossing als rente. De totale bruto maandlasten blijven gedurende de looptijd van de hypotheek gelijk, indien de rente ook hetzelfde blijft. In de eerste jaren lost u relatief weinig af, maar betaalt u veelal rente. Hoe langer de hypotheek loopt, hoe meer u aflost. In het begin van de looptijd kunt u veel rente fiscaal aftrekken. Vooral aan de start van uw hypotheek profiteert u daarom van de hypotheekrenteaftrek.

Lineaire hypotheek

Ook bij deze variant bestaan de kosten van de hypotheek uit zowel aflossing als rente. Echter betaalt u een vast bedrag aan aflossing gedurende de looptijd. Ieder jaar betaalt u echter minder hypotheekrente, omdat u steeds meer aflost. Ieder jaar worden de lasten daarmee ook flink minder. Uiteindelijk is deze hypotheek ook voordeliger dan een annuïteitenhypotheek, maar veel starters kunnen dit in het begin nog niet betalen. De maandlasten zijn immers in instantie hoger.

Meer eigen inleg nodig

Tegenwoordig heeft u enkel de mogelijkheid om 100 procent van de woningwaarde te lenen. Als starter heeft u daarmee meer eigen inleg nodig. Daarom kan online een hypotheek afsluiten ook raadzaam zijn. Immers houdt u dan meer geld over als eigen spaargeld. U kunt onder andere besparen op advieskosten, indien u kiest voor een ‘fysieke hypotheek’.

Niet iedereen kan online een hypotheek afsluiten

Online een hypotheek afsluiten is niet voor iedereen weggelegd. Er komen namelijk ook de nodige risico’s bij kijken. Vaak dient u daarvoor eerst een test af te leggen. Aan de hand daarvan wordt bepaald of u zelfstandig online een hypotheek kunt afsluiten. Het is de moeite waard om de test af te leggen.

Alvast een hypotheek vergelijken?

Overweegt u om een online een hypotheek af te sluiten? Start dan alvast met hypotheken vergelijken en bekijk de mogelijkheden. Alle offertes zijn altijd vrijblijvend: daarmee zit u nergens aan vast.

Review

Hoe nuttig is dit?

Gemiddelde score 0 / 5. Reviews: 0

Er zijn nog geen reviews

Plaats een reactie