Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Overlijdensrisicoverzekering berekenen

Met behulp van een overlijdensrisicoverzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet in de financiële problemen komen als u overlijdt. Heeft u een partner en overlijdt een van jullie twee? Dan blijft de overlijdende persoon achter met hoge kosten. Met behulp van deze verzekering wordt er dan een bedrag uitgekeerd. Dit betreft wel iets anders dan een uitvaartverzekering of een begrafenisverzekering. Hier gaan we straks uitgebreid op in. Wilt u graag een overlijdensrisicoverzekering berekenen? Raadpleeg dan de handige ovr-vergelijker.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering is een levensverzekering waarbij een afgesproken bedrag wordt uitgekeerd aan uw nabestaanden als u komt te overlijden. Er bestaan zowel tijdelijke als levenslange overlijdensrisicoverzekeringen.

Het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering wordt nog weleens vergist met een uitvaartverzekering. Toch zijn dit twee verschillende dingen. Als u of uw partner overlijdt betekent dit dat de hypotheek of huur nog steeds wel betaald moet worden. Ook de andere vaste lasten moeten nog betaald worden. Deze lasten komen nu op de schouders van een persoon. Met behulp van een overlijdensrisicoverzekering wordt het voor de overblijvende persoon iets gemakkelijker.

Een overlijdensrisicoverzekering wordt regelmatig vergist met een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering is bedoeld om de kosten voor de uitvaart te dekken. Met behulp van een overlijdensrisicoverzekering kunnen echter ook andere kosten gedekt worden. Een overlijdensrisicoverzekering keert alleen uit tijdens de looptijd van de verzekering. Overlijdt u of uw partner als de verzekering net verlopen is? Dan wordt er niets uitgekeerd. Als u uw overlijdensrisicoverzekering berekenen gaat, is het belangrijk dat u daar rekening mee houdt.

Overlijdensrisicoverzekering berekenen: zo werkt het

Wilt u graag een overlijdensrisicoverzekering berekenen? Dan is het belangrijk dat u rekening houdt met verschillende zaken. Het is in eerste instantie belangrijk dat u bepaalt welk bedrag u uitbetaald wilt krijgen bij een eventueel overlijden van u of uw partner. U betaalt premie voor de jaren dat u verzekerd wilt zijn (de looptijd van uw verzekering). U kunt zelf bepalen hoe lang de looptijd van uw verzekering is. Als u binnen de afgesproken termijn overlijdt wordt de premie uitbetaald.

Overlijdensrisicoverzekering berekenen: de premie

De premie wordt berekend op basis van verschillende factoren. Dit betreft dus onder andere uw leeftijd, uw inkomen, uw rookgedrag en uw medische toestand. De premie verschilt dus sterk per persoon en per verzekeraar. Het is dus lastig om een goede vergelijking te maken. Via onze website kunt u verschillende aanbieders bekijken, maar de daadwerkelijke kosten zult u moeten opvragen via de websites van een van onze partners. Uiteraard kunt u de overlijdensrisicoverzekering berekenen via deze websites. Hier kunt u onder andere een vragenlijst invullen. Op basis daarvan worden de premies berekend.

Welke verzekeraars zijn er?

Er zijn verscheidene verzekeraars waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u kiezen uit een van de volgende aanbieders: UnitedConsumers, Ohra, NowGo, Lancyr+, Nationale Nederlanden, Reaal, Avéro en ASR. Via de knop ‘bekijken’ kunt u navigeren naar de verschillende websites van de aanbieders.

Overstappen van verzekeraar

Heeft u al een overlijdensrisicoverzekering op dit moment? U kunt ook een overlijdensrisicoverzekering berekenen en overstappen. Overstappen is met deze verzekering namelijk ook een fluitje van een cent. Daar kunt u ook veel geld mee besparen. Heeft een overlijdensrisicoverzekering dat is verpand aan uw hypotheek? Dan kan het wel zijn dat uw hypotheekverstrekker u kosten in rekening brengt voor een overstap. Uiteraard kunt u vrijblijvend uw overlijdensrisicoverzekering berekenen via de websites van onze partners. Daarmee kunt u dus altijd even kijken of er een betere deal is voor u.

Welke overlijdensrisicoverzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende overlijdensrisicoverzekeringen waar u uit kunt kiezen: een gelijkblijvende, een lineair dalende en een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering. Met de gelijkblijvende variant blijft u verzekerd voor de gehele looptijd. Het bedrag dat bij overlijden wordt uitgekeerd blijft ook hetzelfde. Bij de lineair dalende variant zal het bedrag echter elk jaar dalen dat bij een eventueel overlijden wordt uitgekeerd. Dat dalende bedrag is elk jaar hetzelfde. Bij de annuïtair dalende variant krijgt u aan het einde van de termijn een lager bedrag uitgekeerd dan aan het begin.

Een overlijdensrisicoverzekering berekenen en uw hypotheek?

Wilt u graag een overlijdensrisicoverzekering berekenen? Als u een hypotheek heeft afgesloten wordt een overlijdensrisicoverzekering vaak verplicht door uw hypotheekverstrekker. Dat is al helemaal het geval wanneer u een hypotheek heeft met NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Daarmee heeft de hypotheekverstrekker namelijk de zekerheid dat de hypotheek betaald wordt in het geval van overlijden. Het geld kan in dat geval ook rechtstreeks worden overgemaakt naar de hypotheekverstrekker.

Veel hypotheekverstrekkers bieden ook hun eigen overlijdensrisicoverzekeringen aan. Echter kunt u er meestal ook voor kiezen om zelf een overlijdensrisicoverzekering uit te kiezen. In negen van de tien gevallen bent u dan ook veel goedkoper uit. Immers heeft u dan de mogelijkheid om te vergelijken. Heeft u er in een eerder stadium voor gekozen om een verzekering af te sluiten via uw hypotheekverstrekker? Vaak kunt u nog wel overstappen, maar mogelijk zitten daar wel kosten aan verbonden. Het is raadzaam om de polisvoorwaarden door te nemen. Als u uw overlijdensrisicoverzekering berekenen gaat is het belangrijk dat u rekening houdt met deze additionele kosten.

Medische keuring

Alhoewel u (misschien) geen voetballer bent, ondergaat u wel min of meer een medische keuring. De verzekeraar wil namelijk kunnen inschatten hoe groot de kans is dat u op korte termijn overlijdt. Als u niet gezond bent, betaalt u een hogere premie. Ook uw leeftijd speelt een belangrijke rol. Bent u volledig gezond? Dan zal de premie vanzelfsprekend ook lager uitvallen. U dient bij elke verzekeraar een vragenlijst in te vullen. Een verzekeraar kan u weigeren omdat er geen acceptatieplicht geldt.

Een overlijdensrisicoverzekering berekenen?

Wilt u graag een overlijdensrisicoverzekering berekenen? Dan kunt u ons handige overzicht bovenaan deze pagina raadplegen. Hier kunt u gemakkelijk en snel verschillende verzekeraars vergelijken. Via de oranje knop ‘bekijken’ kunt u navigeren naar de verschillende websites. Uiteraard kunt u verschillende offertes opvragen voor de beste deal.

Helaas kunnen wij u niet adviseren in overlijdensrisicoverzekeringen omdat dit maatwerk betreft. Wij kunnen u wel helpen met andere vragen omtrent onze website. Heeft u vragen over de ovr-vergelijker? Dan kunt u natuurlijk wel contact met ons opnemen.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord