Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Prepaid vergelijken

Wilt u graag een prepaid simkaartje kopen? Prepaid vergelijken kan ook ontzettend lonen! Er zijn namelijk verscheidene aanbieders waar u uit kunt kiezen. Uiteraard kunt u dit ook vergelijken via Vergelijk.com. Samen gaan wij op zoek naar de beste prepaid-deal.

Waarom prepaid vergelijken?

Prepaid vergelijken kan ontzettend handig zijn. Er zijn immers ontzettend veel providers die zich onderscheiden op verschillende punten. Zo wordt er bijvoorbeeld een uiteenlopend tarief per belminuut gerekend. Andere providers rekenen weer zeer andere tarieven per MB-internet. Ook zijn er weer verschillende prijzen voor een prepaid kaartje. Soms betaalt u bijvoorbeeld eenmalige kosten voor het simkaartje, maar bij anderen weer niet. De bedragen per prepaid-kaartje lopen ook uiteen: sommige providers bieden simkaartjes van 7,50 euro, terwijl anderen met minimaal 10 euro werken. Prepaid vergelijken is daarmee erg verstandig, omdat de keuze zo enorm is.

Hoe werkt prepaid?

Wilt u graag prepaid vergelijken? Dan is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe dit proces nu precies werkt. U kunt simpelweg krediet kopen via de website van uw provider, maar ook kunt u dit in de supermarkt kopen. Als uw tegoed op is, betekent dit ook dat u niet langer kunt bellen, sms’en of internetten. De tarieven per minuut, sms en per MB zijn vaak hoger dan bij een sim only abonnement of een telefoonabonnement. Echter kan prepaid toch een handige keuze zijn: helemaal als u uw smartphone vrijwel niet gebruikt.

Hoe lang is mijn tegoed houdbaar?

Het prepaid-tegoed blijft tegenwoordig vaak onbeperkt houdbaar. Eerder was dat niet zo, maar vrijwel iedere provider heeft dit tegenwoordig mogelijk gemaakt. Wel is het belangrijk dat u uw telefoon blijft gebruiken. Als u uw prepaid telefoon een half jaartje niet heeft gebruikt, kan het tegoed op non-actief worden gezet. Ook dit verschilt nogal per provider en daarom kan het dus ook lonen om de voorwaarden per provider goed door te nemen.

Prepaid vergelijken: hoe werkt het met internet?

Als u prepaid vergelijken gaat, heeft u vaak ook de mogelijkheid om internetbundels te vergelijken. Soms betaalt u namelijk een vast bedrag per MB, maar u kunt ook een internetbundel selecteren bij de meeste providers. Daarmee heeft u dus keuze uit twee mogelijkheden:

 • Data-eenheden;
 • Een internetbundel.

Bij data-eenheden wordt er een bedrag gerekend per MB. Als u kiest voor een internetbundel wordt er een vast bedrag gerekend op uw prepaidkaart. Voor een bepaalde periode kunt u dan onbeperkt internetten. Dat is vooral interessant als u in verhouding weinig belt, maar wel gebruikmaakt van het internet op uw smartphone. De mogelijkheden met prepaid zijn daarmee ook vrij uitgebreid.

Dataverbruik

Als u prepaid vergelijken gaat, is het natuurlijk handig om te weten hoe het dataverbruik geregeld is. Op basis daarvan kunt u ook gemakkelijker inschatten hoeveel mobiele data u ongeveer nodig heeft. Houd rekening met het onderstaande:

 • E-mail openen of versturen met alléén tekst: 10 KB;
 • E-mail openen of versturen in HTML: 50 KB;
 • Internetpagina bezoeken: 250 KB;
 • Radio beluisteren via uw smartphone: 2000 KB per minuut;
 • MP3 downloaden: 4000 KB;
 • YouTube of iets soortgelijks: 8000 KB per minuut;
 • WhatsApp-berichtje sturen: 1-2 KB per berichtje.

Prepaid vergelijken: waar kan ik op letten?

Als u prepaid vergelijken gaat, is het belangrijk dat u let op verschillende zaken. In eerste instantie is het belangrijk dat u let op de kosten voor het bellen en de kosten per sms. Belt u minder dan dat u gebruikmaakt van het internet? Dan is het ook erg belangrijk dat u let op het internetpakket. Als u veelal gebruikmaakt van Wi-Fi, kan het interessant zijn om te kiezen voor prepaid met data-eenheden. Gebruikt u juist vaak internetdata? Dan kunt u waarschijnlijk beter kiezen voor een internetbundel.

Prepaid vergelijken óf toch sim only?

Prepaid kent natuurlijk zo zijn voor- en nadelen. Het grote voordeel is dat u geen maandelijks bedrag kwijt bent aan een abonnement. Zodra het tegoed op is, koopt u simpelweg wel of geen nieuw tegoed. Het nadeel is echter wel dat het tegoed ook echt op is als het op is. U kunt dan niet meer sms’en, bellen of gebruikmaken van het internet. Bij een sim only abonnement betaalt u daarentegen wel een vast bedrag per maand en hoeft u uw telefoon niet steeds op te waarderen. Bovendien kunt u dan ook ‘buiten uw abonnement’ gaan en vooralsnog bellen en sms’en.

Voordelen prepaid

De voordelen van prepaid zijn als volgt:

 • Geen maandelijkse kosten;
 • Eenvoudig opwaarderen (online of bij de supermarkt);
 • Geen financiële risico’s;
 • Ideaal voor in het buitenland om hoge kosten te voorkomen;
 • Mogelijkheid tot een internetdatapakket;
 • Gemakkelijk wisselen tussen providers.

Nadelen prepaid

 • Als het tegoed op is kunt u niet meer bellen, sms’en of internetten;
 • Bellen, sms’en en internetten is vaak duurder dan bij een abonnement.

Prepaid vergelijken voor kinderen

Prepaid tegoed is vaak ook erg interessant voor kinderen. Veel ouders hebben weleens een torenhoge rekening ontvangen van de provider vanwege hun kind. Kinderen zijn immers vaak minder bewust van het feit dat zij buiten het boekje kunnen gaan met het abonnement. Het kan daardoor allemaal erg duur worden. Prepaid vergelijken voor kinderen kan daarom erg interessant zijn. Het tegoed is immers op als het op is. Daarmee voorkomt u dat u een torenhoge rekening ontvangt.

Controleer goed welke simkaart u nodig heeft

Als u prepaid vergelijken gaat, is het belangrijk dat u kiest voor de juiste simkaart. Er zijn veel verschillende smartphones op de markt en deze smartphones hebben soms verschillende simkaarten. Eerst was een simkaart nog bijzonder groot, terwijl de nieuwste smartphones nu bijzonder kleine kaartjes hebben. Er zijn namelijk verscheidene prepaidkaarten: de gewone simkaart, mini-sim, micro-sim en nano-sim. U kunt uiteraard het internet raadplegen om na te gaan welke simkaart u precies nodig heeft voor uw smartphone.

Onafhankelijk prepaid vergelijken

Via onze website kunt uiteraard onafhankelijk prepaid vergelijken. Op onze website treft u altijd een overzicht van de actuele tarieven. Bovendien is vergelijken gratis via onze website. U betaalt dus nooit extra kosten én daarmee kiest u altijd voor de beste deal.

Lees de voorwaarden goed door

Via onze website kunt u gemakkelijk vergelijken. Wij verwijzen u altijd naar de provider waar u uw prepaidkaartje kunt kopen. Op de website van de provider kunt eenvoudig nagaan wat de verschillende voorwaarden zijn bij uw aankoop. Het is raadzaam om deze goed door te nemen, zodat u nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. Elke provider hanteert zo haar eigen regels en voorwaarden. Er gelden soms strenge voorwaarden, dus lees dit daarom altijd nog goed door.

Simlockvrij

De meeste smartphones zijn tegenwoordig simlockvrij. Dat betekent dat u verschillende simkaartjes in het toestel kunt stoppen. Daarmee zit u dus ook niet vast aan een bepaalde provider. Tussendoor kunt u ook wisselen van provider als u dat graag wilt. Het voordeel bij prepaid is, is dat u nergens aan vast zit. U kunt dus gemakkelijk overstappen als de provider niet bevalt.

Vragen over prepaid vergelijken?

Wilt u graag prepaid vergelijken, maar zit u nog met enkele vragen? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot en met 17.00 uur en dan helpen wij uiteraard maar al te graag. Stuur uw vragen en/of opmerkingen bij voorkeur zo specifiek mogelijk door, zodat wij u zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen. We horen graag van u.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord