Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Prijsverhoging: internet en tv wordt duurder per 1 juli

De grotere internetproviders hebben reeds een prijsverhoging aangekondigd. Onder andere KPN, Ziggo, T-Mobile, Telfort en XS4ALL geven aan dat de prijzen omhooggaan per 1 juli. Gemiddeld gaan de tarieven omhoog met zo’n twee tot drie euro per maand. Op jaarbasis is dat dus zo’n 20 tot 40 euro.

Prijsverhoging

De prijzen gaan, net als vorig jaar, flink op de schop. Indien het tarief voor uw maandabonnement echter meer stijgt dan de huidige inflatie, kunt u uw contract opzeggen. Dat is kosteloos en mag ook wanneer u een contract voor een langere looptijd heeft. Dat geldt nu voor de providers Ziggo, KPN en XS4ALL. U hoeft er namelijk niet mee akkoord te gaan. In principe kunt u dan voortijdig alweer profiteren van een eventuele welkomstkorting bij een andere aanbieder. Uiteraard kunt u daarvoor internet vergelijken of alles-in-1-pakketten vergelijken via Vergelijk.com.

Verhoging bij Ziggo

De gemiddelde verhoging van de abonnementen bij Ziggo betreft 1,65 euro per maand. Echter stijgen de alles-in-1-pakketten met een bedrag van twee euro per maand. Naar eigen zeggen wil Ziggo het netwerk nog betrouwbaarder en veiliger maken. Daar is geld voor nodig. Volgens woordvoerder Hans den Heijer stijgt het dataverbruik steeds verder. Ook willen steeds meer consumenten tegelijkertijd internetten. Als men dat structureel goed wil houden, is het belangrijk om daarin te investeren.

Verhoging bij KPN

KPN verhoogt haar abonnementsprijzen nog meer dan Ziggo. Het gaat namelijk om een verhoging van 2,50 euro per maand. Ook abonnementen die vóór juli 2017 zijn afgesloten, krijgen te maken met prijsverhogingen. Dat kan variëren van zo’n 1 tot 4 euro per maand. Dit is variërend van zo’n 12 tot 48 euro op jaarbasis. KPN verhoogt daarentegen wel de internetsnelheid. Het kleine pakket van 40 Mb/s wordt verhoogd naar 50 Mb/s. De uitgebreidere pakketten krijgen ook flinke verhogingen. Zo wordt het pakket van 80 Mb/s uitgebreid naar 100 Mb/s. 100 Mb/s wordt verhoogd naar 150 Mb/s (en dat is zeker een flinke stijging). Ook wordt het zenderaanbod verbeterd en worden er meer zenders in HD uitgezonden.

Verhoging bij XS4ALL

XS4ALL doet, in tegenstelling tot KPN, niets aan de snelheid van de Basic en Pro pakketten. Wel gaat de abonnementsprijs omhoog met 2,50 euro. Wel worden de snelheden van Compact, Smart en Plus verhoogd met 25 procent. Deze pakketten worden zelfs verhoogd met 3,50 euro per maand.

Telfort verhoogde haar prijzen afgelopen maand al

Telfort was de andere partijen voor en koos ervoor om haar prijzen vorige maand al te verhogen. Deze aanbieder verhoogde de tarieven echter alleen voor nieuwe klanten met nieuwe pakketten. Als u dus nu overstapt naar deze aanbieder, betaalt u deze nieuwe tarieven. Zo werd bijvoorbeeld het internetpakket van 30 naar 35 euro verhoogd. Ook is het alles-in-1-pakket duurder geworden, van 42,50 euro naar 45 euro per maand. Voor bestaande klanten zullen de prijzen niet worden verhoogd.

Overstappen?

Op jaarbasis is het toch een flinke verhoging bij de verschillende providers. Sommige pakketten worden aardig duurder. Het kan daarom raadzaam zijn om over te stappen. Immers heeft u nu de mogelijkheid om over te stappen van Ziggo, KPN en XS4ALL naar een andere aanbieder indien u het niet eens bent met de prijsstijging. Start daarom direct met internet vergelijken én bespaar op uw abonnement.

Beoordeling achterlaten

Laat een reactie achter

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord