Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Review: LG G7 ThinQ

Review: LG G7 ThinQ

Op moment van schrijven is de LG G7 ThinQ de nieuwste smartphone van LG. In deze review vertellen we meer over dit toestel. Is deze smartphone de moeite waard of kunt u deze beter links laten liggen?

Beeldscherm

De smartphone is voorzien van een lcd-scherm. Deze kan opvallend helder worden. Zelfs als de zon fel schijnt, kunt u het beeldscherm erg fel zetten. Dat is zeker een pluspunt. De minimale helderheid is daarentegen minder indrukwekkend. Deze kan namelijk niet bijzonder laag worden gezet als het donker is. Het is natuurlijk fijn dat het beeldscherm erg fel kan worden, maar houd wel rekening met meer accuverbruik.

Zoals de meeste nieuwe smartphones, is ook dit model voorzien van een zogeheten notch. Dit is de kleine inkeping bovenin het scherm. Met behulp van software kunt u de notch echter doen verdwijnen. Via de optie ‘New Second Screen’ kunt u de notch zwartmaken, waardoor deze niet meer zoveel opvalt. Dat is vooral fijn voor de mensen die er simpelweg niet van houden.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de smartphone is niet erg bijzonder. Er is niets innovatiefs aan ten opzichte van andere smartphones. Het simpelweg een zwarte behuizing met een aantal knopjes. De vingerafdrukscanner is naar de achterkant verhuist. De volumetoetsen zitten ditmaal aan de linkerzijde. Onderaan is er nog ruimte voor een koptelefoonaansluiting en een usb-c-aansluiting. Dat is positief, want veel smartphonefabrikanten laten de koptelefoonaansluiting tegenwoordig achterwege.

Aan de achterkant vindt u, zoals gezegd, de vingerafdrukscanner. Ook is er een dubbele camera aanwezig. De behuizing heeft wel behoorlijk diepe randen en de achterkant ziet er daarmee niet erg fraai uit. Echter zou dit er wel voor moeten zorgen dat de smartphone minder snel defect raakt, wanneer u deze laat vallen.

Hardware

De LG G7 ThinQ is voorzien van een Snapdragon 845-chipset. Dat is zeker een prima chipset, waarmee de smartphone verschillende taken tegelijkertijd goed kan uitvoeren. Ook is de LG G7 ThinQ standaard voorzien van 64 GB-opslaggeheugen. Dat is zeker positief. Eventueel kunt u dit ook nog uitbreiden met behulp van een microSD-kaartje. Verder zijn wij ook best tevreden over de smartphone als het gaat om de hardware. U kunt deze bijvoorbeeld ook draadloos opladen en dat is zeker een leuke feature.

De smartphone kan bijzonder veel geluid produceren. Deze smartphone kan dus ook prima fungeren als speaker op een klein feestje. Verder is het natuurlijk erg fijn dat er nog een koptelefoonaansluiting opzit. Het is jammer dat steeds meer fabrikanten ervoor kiezen om deze achterwege te laten. Ook is het geluid via de koptelefoon erg goed. Dat is zeker een pluspunt.

Software

Het toestel draait standaard op Android 8.0 Oreo. Daarnaast heeft LG een eigen skin gemaakt voor de LG G7 ThinQ. Op zich ziet deze er niet verkeerd uit. Er is geen gekke bloatware toegevoegd aan het toestel en dat is zeker een pluspunt. Ook is er een stappenteller ingebouwd. Deze geeft zelfs aan dat u moet bewegen als u dat een dagje niet heeft gedaan. De LG G7 ThinQ moedigt u daarmee daadwerkelijk uit om te gaan sporten. Op zich is dat best wel een grappige functie. Natuurlijk kunt u de functie ook uitschakelen als u daar geen fan van bent.

Batterij

De batterij valt helaas een beetje tegen. De LG G7 ThinQ is voorzien van een 3000 mAh batterij, maar die had op zich wel iets groter mogen zijn. Concurrent Samsung heeft bijvoorbeeld recent een kleinere smartphone op de markt gebracht met een grotere accu. Dat had hier ook wel ingepast. Met redelijk intensief gebruik is het lastig om het einde van de dag te halen. Gelukkig laadt de LG G7 ThinQ wel snel op en kunt u ook genieten van draadloos opladen. Dat zijn dan weer zeker pluspunten.

Camera

De LG G7 ThinQ is voorzien van een dubbele camera aan de achterkant. Beide camera’s zijn voorzien van een 16 megapixelsensor, maar toch zijn de camera’s wel erg verschillend aan elkaar. De tweede camera functioneert namelijk als breedhoeklens. Dat zorgt voor kwalitatieve foto’s.

Natuurlijk kunt u ook filmen met het toestel. Dat kan in meerdere resoluties. Het filmen werkt gemakkelijk en de video’s zien er goed uit. Over de camera hebben we dan ook niets te klagen.

Prijs en beschikbaarheid

De LG G7 ThinQ had een adviesprijs van 850 euro, maar u kunt het toestel al voor veel minder krijgen. Op moment van schrijven (prijspeil juni 2018), kunt u de smartphone ook bestellen voor 680 euro. Dat is een flinke daling en het kan zijn dat die daling zich nog verder voortzet. De grootste concurrent voor de LG G7 ThinQ is de Samsung Galaxy S9. Dit toestel werd al eerder uitgebracht in maart dit jaar en is eveneens al flink in prijs gezakt. Qua specificaties gaan de toestellen aardig gelijk op.

Conclusie LG G7 ThinQ

Deze smartphone is een verrassend goede smartphone! Er is eigenlijk maar weinig over te klagen. De LG G7 ThinQ is voorzien van een mooi scherm, het geluid is prachtig en de camera maakt goede foto’s en video’s. Ook over de hardware en software hebben we niets te klagen. Enkel de achterkant en de batterij van het toestel zijn minpunten. De accu had wel iets groter gemogen én men had de achterkant wel iets beter mogen uitwerken. Uiteraard kunt u een hoesje kopen en dan ziet u daar helemaal niets meer van.

LG G7 ThinQ bestellen?

Wilt u de LG G7 ThinQ graag bestellen? Dan kunt u gemakkelijk gsm’s vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Zoek simpelweg op toestelnaam en u kunt direct filteren op de beschikbare pakketten. Optioneel kunt u ook nog filteren op andere zaken. Zo kunt u bijvoorbeeld aangeven hoeveel belminuten u wilt, hoeveel internetdata u wilt en wat het maximale maandbedrag moet zijn.

Uiteraard kunt u ook telefoons vergelijken en dit combineren met het goedkoopste sim only abonnement. Daarmee vermijdt u een eventuele BKR-registratie.

Beoordeling achterlaten

Laat een reactie achter

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord