Delta Energie

delta energie

Delta Energie is al sinds 1919 dé energieleverancier in de Zeeuwse en Brabantse gemeenten. Deze energieleverancier is nog in handen van de Zeeuwen zelf maar daar komt in 2017 een einde aan omdat Delta Energie net als Eneco moeten gaan splitsen van de ACM. Delta levert ook buiten Zeeland en Brabant energie en gas aan haar klanten. Vanaf 1 januari 2016 heeft de energieleverancier haar beleid dan ook omgegooid en leveren zij enkel nog maar groene stroom. De groene stroom van Delta word verkregen uit windenergie en biomassa uit Nederland maar ook uit andere delen van Europa.

Delta vraagt niks extra voor groene stroom

Bij Delta hoeft de klant niet extra te betalen voor het gebruik van groene stroom, het streven van Delta is dan ook om in 2050 volledig energieneutraal te zijn. In de opbouw van hun energielabel valt op te maken dat het aandeel uit biomassa een percentage bedraagt van 40%, Nederlandse windenergie 10% en Europese windenergie 50%.

Voor ieder wat wils bij Delta Energie

Hoeveel u gaat betalen bij deze energieleverancier hangt van uw stroom en gasverbruik af, maar wanneer je het gemiddelde verbruik neemt (3500 kWh en 1800 m3 gas) dan betaalt u per maand €149 aan Delta energie. Een vaste prijs vinden consumenten toch wel fijner en er is dan ook de keuze voor een 1 jarig en 3 jarig contract. Een variabele prijs is er ook voor de consumenten die vertrouwen hebben in de energiemarkt want als de energieprijzen dalen dan daalt hun voorschotbedrag ook.

Ook tv internet & telefonie van Delta

Veel Zeeuwen hebben zich aangesloten bij Delta maar niet alleen voor hun energie en gas, maar bijvoorbeeld ook voor Televisie, internet en bellen. Zo heeft Delta ook een aandeel in Evides Waterbedrijf die de waterlevering verzorgt aan 2.5 mln huishoudens en bedrijven. Het bedrijf is dus echt multifunctioneel te noemen.

Nog altijd een Nederlands energiebedrijf

Delta is nog steeds een traditioneel energiebedrijf van de Zeeuwen en dat merk je ook aan hun vriendelijke klantenservice waar de medewerkers u met raad en daad bij willen staan. Ook kunt u uw vragen opzoeken via de website, zo bieden ze ook handige instructievideo’s aan waarin er bijvoorbeeld word uitgelegd hoe u uw WiFi modem kunt installeren of zelfs praktische tips zoals het controleren van de bekabeling in uw huis.

Plaats een reactie