Eon

Eon is een grote energieleverancier, al laat deze zich pas sinds een aantal jaren in Nederland zien. Op het moment dat er een vrije markt ontstond heeft het eerst de kat uit de boom gekeken, om vervolgens toch actief te worden en op een voordelige manier energie aan te gaan bieden. E.on is over het algemeen niet de meest goedkope aanbieder van energie, maar gaat hier bijvoorbeeld wel op een groene manier mee om en heeft een goede klantenservice te bieden.

Vast of flexibel

Indien u Eon meeneemt in de vergelijking die u bij ons uit kunt voeren heeft u de keuze uit zowel een vast als een flexibel contract. Wilt u de prijs graag vast zetten, of bent u bereid een variabele prijs te accepteren? In dat tweede geval heeft u kans dat de prijs daalt, maar dient u er ook rekening mee te houden dat deze op kan lopen. De prijs kan twee kanten op bewegen, waardoor het verstandig is om wat extra geld achter de hand te houden. Een vaste prijs ligt vaak net iets hoger, maar biedt u wel de zekerheid dat E.on de prijzen na een half jaar niet zomaar kan verhogen.

100% groene stroom

Indien u stroom af wenst te nemen bij E.on kunt u er in ieder geval op rekenen dat deze altijd volledig groen zal zijn. Het voordeel daarvan is dat u een goede stap kunt zetten richting een schoner milieu, iets waar de energieleverancier sowieso graag aan bijdraagt. Houd er rekening mee dat u niet ineens andere energie uit het stopcontact krijgt, maar dat u E.on ‘verplicht’ om een groter deel van haar energie groen in te kopen. Op het moment dat iedereen groene stroom af zou nemen dient E.on alleen nog maar groene stroom in te kopen en kunnen we daar allemaal gebruik van maken.

Energie besparen

E.on is heel actief op het gebied van energie besparen, waardoor u als klant kunt rekenen op een aantal handige tips. Op de website van de energieleverancier kunt u precies lezen hoe u er zelf eenvoudig voor kunt zorgen dat u energie kunt besparen. Het is wat dat betreft een heel goed idee om daar regelmatig te kijken, zodat ook u de energierekening omlaag kunt brengen. Indien u de ideeën van E.on gebruikt om energie te besparen, kan de rekening uiteindelijk zelfs lager uitvallen dan bij een van de prijsvechters zonder deze tips.

Groene initiatieven

Ook draagt E.on graag op een meer actieve manier bij aan een schoner milieu voor ons allemaal. U heeft er de mogelijkheid om zonnepanelen aan te schaffen, waarmee de leverancier een stuk verder gaat dan een aantal van de online aanbieders die het houdt bij de tips om meer groen met energie om te gaan. Uiteraard kunt u bij E.on ook gas afnemen, waardoor u er terecht kunt voor het totaal aan energie. Probeer hier zoveel mogelijk van te besparen, zodat u de besparing volgens onze vergelijking zelfs kunt overtreffen en u nog voordeliger uit bent.

Plaats een reactie