Essent

essent

Essent is een van de bekende aanbieders van energie in Nederland, samen met Eneco en Nuon. Het zijn de bedrijven die we vanuit het verleden goed kennen. De kans is groot dat u er ooit klant bent geweest, of u dat wellicht nog bent. Houd er in ieder geval rekening mee dat Essent niet de meest voordelige aanbieder van stroom en gas is. Hier staat aan de andere kant wel een uitstekende service en dienstverlening tegenover, waardoor u waar voor uw geld krijgt, ook op het moment dat u wat meer betaalt.

Particulier

Essent richt zich in de reclame-uitingen heel duidelijk op de particulier, aangezien dit voor de leverancier een belangrijke markt is. Juist via de particulieren heeft Essent de mogelijkheid om zich te blijven profileren als een van de grote aanbieders, die veel kennis en ervaring heeft op het gebied van energie. U heeft de mogelijkheid om er zowel stroom als gas af te nemen, waarbij u uiteraard kunt kiezen voor groene stroom. Maak een keuze uit de verschillende pakketten die er beschikbaar zijn, bijvoorbeeld met het oog op een vast of een variabel tarief voor de energie die u af wenst te nemen.

ZZP, MKB en grootzakelijk

Aan de andere kant is Essent er ook wel degelijk voor de zakelijke markt. Sterker nog, men richt zich er heel duidelijk op verschillende onderdelen van de zakelijke markt. ZZP’ers en MKB’ers hebben over het algemeen een relatief kleine aansluiting voor stroom en gas, die vaak vergelijkbaar is met die van particulieren. Daarnaast is Essent er voor de grootzakelijke gebruikers, die een heel andere aanpak kennen. De stroomtarieven liggen bijvoorbeeld een stuk lager, maar de kosten voor de aansluiting aan de andere kant juist een stuk groter. Juist het aanbieden van stroom en gas aan grootzakelijke gebruikers zorgt ervoor dat Essent qua volume een van de grootsten van Nederland is.

Uitstekende service

Zoals eerder aangegeven staat Essent helaas niet bekend om de meest scherpe tarieven, de kans is zelfs groot dat u flink kunt besparen door over te stappen als u er nu klant bent. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat u er een goede service voor terugkrijgt. U kunt gebruik maken van een aantal handige extra’s, zoals het inzicht met Essent. Daarnaast kunt u rekenen op speciale uitjes die er alleen voor de klanten van Essent zijn, of kunt u contact opnemen met een uitstekende klantenservice wanneer u een vraag heeft.

Inzicht met Essent

Met name het inzicht van Essent is een handig extraatje, waar u op een heel praktische manier gebruik van kunt maken. Essent zorgt er met behulp van beschikbare technologie voor dat u precies kunt zien welke apparaten in huis veel stroom verbruiken. U kunt deze apparaten vervolgens uitschakelen, of bijvoorbeeld vervangen door varianten die op een meer bewuste manier met energie om gaan. U zorgt er wat dat betreft op een heel eenvoudige manier voor dat u energie kunt besparen, waardoor ook de rekening bij Essent uiteindelijk een stuk lager uit zal vallen.

Plaats een reactie