Goedkoopste sim only

Steeds meer Nederlandse consumenten kiezen voor een sim only abonnement. Het betekent simpelweg dat u kiest voor een telefoonabonnement zonder toestel. In ons handige overzicht kunt u gemakkelijk op zoek naar het goedkoopste sim only abonnement. Met behulp van de verschillende filters kunt u gemakkelijk en snel een aanbieder naar keuze uitzoeken.

Wat houdt sim only in?

Sim only zijn als het ware losse abonnementen, zonder toestel. U krijgt hierbij dus alleen een simkaartje met daar de daarbij behorende belminuten en internetdata. Het voordeel daarvan is, is dat u een veel lager maandbedrag betaalt dan bij een telefoon + toestel. Tevens ontvangt u geen BKR-registratie, welke u tegenwoordig ontvangt bij smartphones met een toestelwaarde van 250 euro of meer. Met behulp van het goedkoopste sim only abonnement komt u onder deze registratie uit. Eventueel kunt u bijvoorbeeld een los toestel kopen en deze koppelen aan het goedkoopste sim only abonnement. Ook wanneer u nog een geschikt toestel heeft, is het goedkoopste sim only abonnement natuurlijk een goede keuze.

Waarom het goedkoopste sim only abonnement?

Als u abonnementen vergelijken gaat, kunt u natuurlijk kiezen voor het goedkoopste sim only abonnement. Het is echter ook belangrijk om te letten op bepaalde zaken. Zo kunt u onder andere nadenken over de contractperiode, de hoeveelheid belminuten en internetdata en de provider. Bij sommige providers krijgt u namelijk veel extra’s, indien u thuis ook deze provider hebt.

Kortdurende contracten mogelijk

Het voordeel van het goedkoopste sim only abonnement is, is dat u veel vrijheid heeft in het kiezen van een contractperiode. Vaak dient u bij telefoon + toestel abonnementen namelijk een contractperiode af te sluiten van een tot twee jaar. Dat is echter niet het geval met het goedkoopste sim only abonnement. Als u wilt, kunt u namelijk zelfs een maandcontract kiezen. Na een maand kunt u uw abonnement dan zelfs weer opzeggen. Dat geeft ontzettend veel vrijheid.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

goedkoopste sim only

Vrijheid van provider

U heeft niet alleen vrijheid met de contractperiode: ook kunt u natuurlijk vrij kiezen tussen talloze providers. Op de Nederlandse markt kunt u volop genieten van talloze aanbieders. Dat kan natuurlijk wat keuzestress geven, maar met behulp van de combideals van verschillende aanbieders wordt het kiezen vaak al veel gemakkelijker. Hieronder treft u een overzicht met providers die samenwerken, indien u Thuis met Mobiel combineert.

KPN Thuis met KPN Mobiel: KPN Compleet

Als u kiest voor een abonnement bij KPN Mobiel, is dat vooral verstandig wanneer u thuis ook KPN heeft. U kunt deze twee abonnementen als het ware combineren tot KPN Compleet. Dat biedt verscheidene voordelen. U ontvangt namelijk standaard vijf euro op uw abonnement. Betaalt u normaliter 18 euro voor uw KPN-abonnement? Dan betaalt u nu slechts 13 euro. Dat geldt voor iedereen in het huishouden. Daarnaast kunt u ook MB’s delen met anderen in huis. Heeft u tekort in die maand en heeft iemand anders nog wat MB’s over? Dan kunt u dit binnen het huishouden gemakkelijk met elkaar delen. Tot slot kunt u ook nog standaard genieten van dubbele date en belminuten. Kiest u nu voor het goedkoopste sim only abonnement met 4 GB aan internetdata? Dan krijgt u dus standaard 8 GB aan internetdata, indien u thuis ook KPN heeft.

CombiVoordeel via Telfort

Beschikt u thuis over een alles-in-1-pakket van Telfort? Dan kunt u ook kiezen voor een Telfort mobiel abonnement. Ook hier krijgt u volledig gratis dubbele data en dubbele minuten. Ook via Telfort geniet u iedere maand standaard van vijf euro korting per maand. Beschikt u thuis ook een abonnement met interactieve tv? Dan kunt u ook gratis FOX Sports Eredivisie krijgen. Daarnaast kunt u kiezen voor het Opnemen-pakket. Iedere maand kunt u gemakkelijk weer wisselen tussen deze twee pakketten. In de zomermaanden geen behoefte aan het voetbalkanaal? Wissel het dan simpelweg met het Opnemen-pakket. Wilt u over allebei beschikken? Dan kunt u een van de twee diensten, tegen betaling, opnemen in uw pakket.

T-Mobile Thuis met T-Mobile Mobiel

T-Mobile kiest ervoor om wat minder te geven aan hun klanten. Zij geven namelijk alleen 2,50 euro korting op het thuisabonnement. Daarnaast rekent het bedrijf geen aansluitkosten. Sluit u het goedkoopste sim only abonnement af via T-Mobile? Dan betaalt u geen aansluitkosten, indien u thuis al beschikt over T-Mobile. Maakt u juist de omgekeerde weg? Dan betaalt u geen aansluitkosten voor uw thuisinstallatie.

Vodafone en Ziggo werken samen: VodafoneZiggo

Sinds 2017 zijn Vodafone en Ziggo gaan samenwerken. De twee grootmachten noemen zichzelf VodafoneZiggo en samen kunnen de bedrijven veel meer bieden. U ontvangt namelijk standaard vijf euro op het sim only abonnement via Vodafone. Ook krijgt u gratis dubbele data. Ook Ziggo biedt natuurlijk een aantal voordelen: zo krijgt u een gratis tv-pakket (Movies & Series, Sport Totaal of Kids). Iedere maand kunt u wisselen tussen de verschillende pakketten. Tot slot ontvangt u nog een gratis beveiligingspakket, waarmee u tot 20 verschillende apparaten kunt beveiligen. U dient hiervoor wel minimaal tv + internet (minimaal 30 MB/s) te hebben. Ook een alles-in-1-pakket van Ziggo is natuurlijk toereikend. Ook hiervoor geldt: u dient minimaal 30 MB/s internet te hebben.

Simyo Compleet

Simyo heeft de handen ineengeslagen met KPN. Kiest u voor het goedkoopste sim only abonnement van Simyo? Kies dan voor het Compleet-pakket van Simyo. Ook binnen dit abonnement kunt u genieten van gratis dubbele data en gratis dubbele belminuten. Kiest u voor een abonnement met 4 GB aan internetdata? Dan ontvangt u geheel gratis 8 GB aan internetdata, indien u KPN Thuis heeft. U kunt dit gemakkelijk activeren via uw persoonlijke Simyo-account.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

goedkoopste sim only abonnement

Hoeveel belminuten heeft u nodig?

Als u het goedkoopste sim only abonnement afsluit, is het ontzettend belangrijk dat u kijkt naar de hoeveelheid belminuten. Wellicht dat u tegenwoordig minder gebruikmaakt van belminuten, omdat er tegenwoordig veel (online) alternatieven zijn. Zo kunt u onder andere bellen via WhatsApp, Facetime of Facebook Messenger. Echter is het altijd verstandig om nog een aantal belminuten in uw pakket te hebben. Immers kunt u overheidsnummer of veel bedrijven alleen bellen via het normale belnetwerk.

Hoeveel internetdata heeft u nodig?

De hoeveelheid internetdata is ontzettend belangrijk. De allernieuwste smartphones gebruiken over het algemeen iets meer data. Dat heeft ermee te maken dat u nu grotere foto’s (in MB’s) verstuurt via WhatsApp. Het kost simpelweg meer data. Ook het uploaden van foto’s op bijvoorbeeld Snapchat of Facebook kost u nu meer data. Had u hiervoor 3 GB aan internetdata en was dit net voldoende? Dan kan het mogelijk verstandig zijn om nu te kiezen voor 4 GB aan internetdata. Waarschijnlijk verbruikt u namelijk nu iets meer, ook al lijkt het ernaar dat u evenveel gebruikt. Houd natuurlijk ook rekening met de vele gratis extra’s via de verschillende providers. Wellicht kunt u internetdata gemakkelijk verdubbelen.

3G of 4G internet?

Het goedkoopste sim only abonnement heeft waarschijnlijk 3G internet. Dit is slomer dan het 4G-netwerk. Dat wil dus simpelweg zeggen dat het langer duurt voordat iets uploadt of downloadt. Het is dan ook raadzaam om te kiezen voor 4G internet. De processen werken immers veel sneller. Vaak betaalt u wel iets meer voor 4G, maar het werkt ook vele malen sneller.

Internet binnen de EU

De verschillende providers bieden allemaal een aantrekkelijke EU-regeling. U kunt namelijk standaard gebruikmaken van internet en belminuten binnen de EU. Het is belangrijk dat u hiervoor dataroaming aanzet op uw smartphone. U hoeft zich dan nooit zorgen te maken over extra kosten. Als u buiten de EU reist, is het belangrijk dat u een daar een extra bundel voor koopt. De kosten kunnen namelijk hoog oplopen, indien u gebruikmaakt van het normale pakket.

Hoeveel budget heeft u over voor uw abonnement?

In het vergelijkingssysteem kunt u gemakkelijk een budget instellen. Heeft een maximumbudget voor het goedkoopste sim only abonnement over? Dan kunt u dit eenvoudig aangeven in het systeem. Dan weet u zeker dat u nooit teveel betaalt. Houd nog wel rekening met de kortingen via de verschillende providers. Dit staat nog niet aangegeven in het systeem.

De juiste contractperiode

Tot slot is het nog belangrijk dat u kiest voor de juiste contractperiode. In principe heeft u keuze uit drie varianten: direct opzegbaar, een jaarcontract of een tweejarig contract. Laatstgenoemde is het goedkoopste. Echter is een jaarcontract maar iets duurder en geeft dat wel meer vrijheid. Een direct opzegbaar contract (ook wel een maandcontract) is het duurste. Echter heeft u natuurlijk ook het meeste vrijheid. U kunt het contract immers iedere maand weer opzeggen.

Vragen over de goedkoopste sim only?

Wilt u graag het goedkoopste sim only abonnement afsluiten, maar heeft u nog enige vragen over het vergelijken? Of heeft u andere vragen omtrent het afsluiten van uw nieuwe abonnement? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Binnen deze uren helpen wij u graag al met uw vragen.