Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Smartphones vergelijken

Wilt u graag een nieuwe smartphone? Start vandaag nog met smartphones vergelijken en bespaar op uw nieuwe toestel! Binnen slechte enkele minuten maakt een complete vergelijking op basis van uw wensen. Uw nieuwe smartphone + abonnement kunt u vervolgens afsluiten binnen slechts enkele minuten.

Het aanbod smartphones vergelijken

Wilt u graag het aanbod smartphones vergelijken? Dat is natuurlijk helemaal niet zo vreemd. Er zijn tegenwoordig namelijk zoveel modellen op de markt gebracht, dat het haast onmogelijk is om een snelle keuze te maken. Gelukkig kunt u met behulp van ons handige vergelijkingssysteem wel degelijk gemakkelijk een keuze maken. Op deze pagina nemen we u graag mee in de verschillende mogelijkheden. Daarom beschrijven we onder andere waar u op kunt letten als u smartphones vergelijken gaat.

Keuze uit honderden modellen: keuzestress?

Tegenwoordig heeft u keuze uit honderden modellen. Dat kan natuurlijk enige keuzestress opleveren. Gelukkig kunt u van tevoren alvast nadenken over bepaalde zaken. Wat is bijvoorbeeld uw maximale budget voor een smartphone? Welke provider behoeft uw voorkeur? En hoeveel belminuten en internetdata heeft u maandelijks nodig? Op basis daarvan kunt u al verscheidene modellen wegfilteren uit het overzicht. Smartphones vergelijken was dan ook nog nooit zo gemakkelijk.

Kies uw favoriete besturingssysteem

Als u smartphones vergelijken gaat, kunt u ook alvast kiezen tussen een bepaald besturingssysteem. Zo zijn er voldoende Nederlandse consumenten die per se een iPhone willen. Ook zijn er voldoende Nederlanders die allesbehalve een iPhone willen: het besturingssysteem Android heeft voor hen de voorkeur. Hieronder nemen we u mee in de verschillen tussen de beschikbare besturingssystemen.

Smartphones vergelijken van iOS (Apple)

Indien u wilt kiezen voor iOS, dan vergelijkt u alleen iPhones van Apple. iOS is namelijk een zogeheten closedsourcesoftware en is alleen beschikbaar voor toestellen van Apple. Daarmee heeft u veel minder keuze uit telefoons, maar wel bent u verzekerd van het best beveiligde besturingssysteem. Apple bepaalt namelijk zelf welke apps wel of niet worden toegestaan in de App Store. Daarmee garandeert het Amerikaanse merk betrouwbare smartphones.

Smartphones vergelijken van Android

Kiest u daarentegen liever voor Android? Dan kunt u uiteraard smartphones vergelijken met dit besturingssysteem. Dit systeem wordt het meest gebruikt op alle toestellen. Het is, in tegenstelling tot iOS, een opensourcesoftware. Dat betekent dat fabrikanten hier vrij gebruik van kunnen maken op hun smartphones. Onder anders Sony, Samsung en LG maken hier maar al te graag gebruik van. Verschillende fabrikanten kiezen ervoor om hier een eigen skin overheen te plaatsen. Daarmee heeft iedere fabrikant toch nog een eigen flair over het systeem. Het nadeel van Android is echter wel dat de Play Store niet zo intensief gecontroleerd wordt. Dat zorgt ook voor apps van kwaadwilligen in de Play Store. Het is daarom altijd raadzaam om naar reviews te kijken van de app. Download tevens niet zomaar een onbekende app.

Smartphone vergelijken van Windows Phone

Tot slot kunt u ook nog smartphones vergelijken van Windows Phone. Het aanbod is in de laatste jaren echter flink verminderd. Steeds meer fabrikanten zijn namelijk overgestapt naar Android. Het aantal Windows-app is ook flink minder dan bijvoorbeeld Android of iOS. Enkele smartphones die nog draaien op dit besturingssysteem zijn onder andere Microsoft en Nokia. Echter zijn de nieuwste smartphones van Nokia inmiddels ook al voorzien van Android. Het lijkt er daarmee op dat het straks een tweestrijd wordt tussen Android en iOS.

Heeft u al een smartphone in gedachten?

Indien u al een bepaalde smartphone in gedachten heeft, heeft ook de mogelijkheid om simpelweg eentje te selecteren. Op basis van uw geselecteerde smartphone kunt u direct verschillende providers vergelijken. Deze optie vindt u links bovenaan in het vergelijkingssysteem.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

smartphones vergelijken

Smartphones vergelijken met abonnement

Wilt u graag smartphones vergelijken met abonnement? Dan is het belangrijk dat u goed let op de hoeveelheid data en belminuten/sms’jes die u kiest. Daarnaast kunt u nog kiezen voor een bepaalde contractperiode. In de regel zijn tweejarige contracten iets voordeliger, maar u zit dan ook langer aan uw abonnement vast.

Kies voor voldoende internetdata

De nieuwste smartphones verbruiken meer internetdata dan de oudere varianten. Dat heeft ermee te maken dat de toestellen van nu meer te verwerken krijgen. Op het moment dat u een afbeelding uploadt of downloadt, zal dat tegenwoordig meer MB’s verbruiken. Dat heeft er simpelweg mee te maken dat de foto’s, qua MB’s, groter zijn geworden. Immers wordt de kwaliteit van een foto steeds beter.

Daarnaast bieden verscheidene providers leuke actiedeals. Zo kunt u bijvoorbeeld Ziggo met Vodafone combineren of kunt u uw KPN Thuis abonnement combineren met een KPN mobiel abonnement. U krijgt standaard dan dubbele MB’s data én u geniet nog van verscheidene andere acties voor thuis.

Belminuten en sms’jes: hoeveel heb ik nodig?

Het is altijd verstandig om voldoende belminuten te nemen. Hiervoor kunt u uw huidige abonnement raadplegen. Verbruikt u momenteel al uw belminuten? Of houdt u ook vaak nog wel wat over? Op basis daarvan kunt u gemakkelijk een keuze maken in de hoeveelheid belminuten. Tegenwoordig heeft ook u verscheidene andere mogelijkheden als het gaat om bellen. Zo kunt u onder andere bellen via Facetime, WhatsApp of Skype. Echter is het wel belangrijk om nog gewone belminuten te hebben. Immers kunt u bedrijven en instanties niet op deze manier bellen.

Eenjarig of tweejarig contract?

Als u smartphones vergelijken met abonnement gaat, kunt u ook nog kiezen tussen een eenjarig of tweejarig contract. In de regel is een tweejarig contract voordeliger, maar u zit ook voor een relatief lange periode aan uw abonnement vast. Gelukkig gaan de smartphones wel twee jaar mee, dus theoretisch is het natuurlijk mogelijk om te kiezen voor de langere contractperiode.

Smartphones vergelijken zonder abonnement

U hoeft natuurlijk geen smartphones te vergelijken met abonnement. Er zijn namelijk ook verschillende sim only abonnementen beschikbaar. U kunt dan bijvoorbeeld een los toestel kopen in combinatie met dit type abonnement. Daarnaast kunt u natuurlijk ook gewoonweg een los toestel kopen met een prepaidkaartje.

Los toestel combineren met een prepaid simkaartje

Wilt u de kosten echt in de hand houden? Dan kunt u ook kiezen voor een los toestel met een prepaidkaartje. Zodra uw tegoed op is, kunt u deze eenvoudig online opwaarderen. Dat heeft als voordeel dat u de kosten erg goed in de hand houdt. Het nadeel is echter wel dat u niet kunt internetten of bellen, zodra uw tegoed op is. Maak daarom altijd een goede overweging.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

smartphones vergelijken 2

Overstappen van provider: kan ik mijn huidige nummer behouden?

Gaat u smartphones vergelijken en wilt u niet bij uw huidige provider blijven? Dan kunt u tegenwoordig eenvoudig uw huidige nummer behouden. U kunt in het vergelijkingssysteem namelijk gemakkelijk aangeven wie uw huidige provider is. Tijdens de overstap kunt u dan simpelweg aangeven dat u uw huidige nummer wilt behouden. Uw nieuwe provider regelt de rest voor u.

Hoe kan ik smartphones vergelijken én direct overstappen?

Smartphones vergelijken en overstappen is gelukkig erg eenvoudig. Dat kan in slechts enkele stappen. Met behulp van de handige filters kunt u precies uw wensen aangeven. Zodra u uw geschikte toestel (met abonnement) hebt gevonden, kunt u simpelweg klikken op de oranje knop ‘bekijken’. Vanaf dat punt wordt u doorgestuurd naar de website van de aanbieder naar keuze. Hier kunt u uw nieuwe abonnement afsluiten. Daarvan ontvangt u vervolgens een bevestiging van de aanbieder. Vervolgens krijgt u uw toestel (met simkaartje) bij u thuisgestuurd. Vanaf dat punt heeft u nog 14 dagen bedenktijd.

14 dagen wettelijke bedenktermijn

Heeft u uw smartphone (eventueel met simkaartje) thuis ontvangen, maar bent u toch niet helemaal tevreden? Dan heeft u na ontvangst nog 14 dagen de tijd om uw aankoop te retourneren. Daarvoor kunt u simpelweg het retourbeleid volgen van de aanbieder waar u de smartphone heeft besteld. Houd er echter rekening dat het simkaartje nog niet gebruikt mag zijn. Ook is het belangrijk dat u het doosje van de smartphone op een correcte manier bewaart. Zorg ervoor dat er geen schade is aan het zowel het doosje als de smartphone.

Hulp nodig met smartphones vergelijken?

Wilt u graag smartphones vergelijken, maar komt u er niet helemaal uit? Dan helpen wij u natuurlijk graag. Daarom kunt u ten alle tijden een mail sturen via het contactformulier. We adviseren u graag vrijblijvend over uw keuze. Ook kunt u natuurlijk opmerkingen over onze website naar ons doorsturen. We horen het graag van u.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord