CRM Software | Alles over CRM software voor ondernemingen

CRM software is erg belangrijk en nuttig voor een bedrijf. Het helpt jou om een goed overzicht te krijgen over het klantenbestand en zorgt voor een verbetering tussen zakelijke relaties. 

Het vinden van de juiste CRM software voor je onderneming kan lastig zijn. Daarom beantwoorden we hier de meestf gestelde vragen over CRM software, zodat jij de juiste software strategisch in kan zetten voor jouw onderneming!

Beginnen met het vergelijken van de beste CRM systemen op de Nederlandse markt?

We gaan de meest gestelde vragen op het gebied van CRM software voor je beantwoorden, zodat jij de beste keus kan maken voor CRM software die precies bij jou past. 

Inhoudsopgave

Wat doet CRM-software?

CRM (Customer Relationship Management) software gemaakt is om klantrelaties te beheren en te optimaliseren. Een CRM-systeem neemt administratieve taken over die geautomatiseerd worden en kan ingezet worden als bedrijfsstrategie. Je kan er namelijk opbrengsten uit halen én kosten mee te verlagen. Informatie wordt overzichtelijk opgeslagen in de CRM software, waardoor je een beter inzicht krijgt in de ontwikkelingen van zakelijke relaties. Zo kun je een lead bijvoorbeeld een heel traject laten doorlopen, waardoor je de voortgang en status precies bij kunt houden. Prestaties worden vastgelegd en geanalyseerd door het systeem. Je weet hierdoor precies wat de volgende belangrijke taken zijn en weet je waar de aandachtspunten liggen. Een goed CRM-systeem moet een overzichtelijk dashboard zijn waardoor je goede relaties met zakelijke partners kunt opbouwen en prospects kunt binnenhalen. Sales, marketing en de klantenservice kunnen hierdoor op precies de juiste moment contact opnemen met een relatie. 

Is het voor jou duidelijk wat CRM Software is en ben je klaar om te ontdekken wat voor jou de beste is? Begin dan nu direct met Monday.com!

Wanneer gebruik je CRM-software?

Als beginnend bedrijf heb je meestal nog niet zo’n groot klantenbestand. Dit is de reden dat veel beginnende bedrijven nog niet gebruik maken van een CRM-systeem. Wanneer je merkt dat je klantenbestand te groot wordt om alle informatie in losse sheets bij te houden, is het verstandig om toch na te denken over een CRM-systeem. Verschillende taken waar je eerder veel aandacht aan besteedde, worden overgenomen en geautomatiseerd. Dit geeft je de mogelijkheid om andere taken op te pakken die belangrijk zijn, maar waar je misschien eerder nooit echt aan toe gekomen bent. Het geeft je de ruimte om achterstand bij te werken én het werft je potentiële klanten waardoor je bedrijf groeit.

Wat kan CRM-software jouw bedrijf bieden?

Doordat de concurrentie stijgt, krijgen klanten steeds meer keuzes en kan de loyaliteit van klanten dalen. Het toepassen van een goede CRM-software is dus zeker aan te raden. CRM-software kan ook ingezet worden als marketing hulpmiddel. Je krijgt namelijk allerlei inzagen van geanalyseerde data. CRM-software kan bijvoorbeeld de hele costumer journey uitzetten van de eerste stap tot de laatste. Zo ontstaat er een totale funnel van lead tot merk ambassadeur. Omdat de software alle gegevens van klanten in één centrale database verzamelt, is het erg gemakkelijk voor een bedrijf inzagen te krijgen over potentiële klanten. Voor beginnende bedrijven kan een CRM-systeem een goede basis vormen voor  klantenrelaties en andere zakelijke contacten. Voor grotere bedrijven is een CRM-systeem net zo belangrijk. Het is namelijk goed om de bestaande relaties te behouden met klanten.

Interne communicatie

Niet alleen de externe communicatie wordt verbeterd, ook de interne communicatie van een bedrijf heeft baat bij CRM software. Medewerkers kunnen makkelijker bestanden met elkaar delen, waaronder klantgegevens, waardoor er efficiënter kan worden samengewerkt. Belangrijke klantgegevens blijven dan niet bekend binnen één afdeling, maar kunnen gedeeld worden met andere afdelingen. Hierdoor wordt de productiviteit en efficiëntie van de afdelingen binnen een bedrijf verhoogd.

De voordelen van CRM-software

De effectiviteit van acties die uitgevoerd moeten worden, worden verhoogd. Dit komt omdat je beter kan begrijpen waar de behoeftes van de klant liggen. Door de geanalyseerde date toe te passen weet je als bedrijf precies hoe je de klant kunt bereiken. Door CRM-software toe te passen aan jouw bedrijf, wordt de communicatie gepersonaliseerd en kan je dus klantgerichter te werk gaan

Ook loop je minder risico wanneer je een CRM-systeem gebruikt. Wanneer iemand uit het bedrijf vertrekt, dan is het fijn om bijvoorbeeld nog toegang tot bepaalde accounts te hebben, of in te kunnen zien welk traject diegene nog niet heeft afgerond. Het risicobeheer van je bedrijf wordt zo op een veilige manier in de gaten gehouden en voorkomt dat belangrijke informatie verdwijnt.

Samengevat vormt het toepassen van CRM-software de volgende voordelen op voor je bedrijf: klantervaring wordt verbeterd, interne- en externe communicatie wordt verbeterd, marketing en sales worden geoptimaliseerd en zakelijke relaties en risicobeheer worden behouden..

Waar moet je rekening mee houden bij het gebruik van CRM software?

Elke organisatie verschilt op meerdere fronten. Daarom is het ook niet gek dat niet iedereen hetzelfde CRM-systeem gebruikt. Het is altijd verstandig om je in te lezen in een bepaalde aanbieder voordat je er gebruik van wilt maken. De CRM software systemen kunnen namelijk nog wel eens van elkaar verschillen. Bepaal van tevoren wat je bedrijf nodig heeft. Heb je genoeg budget voor een bepaald CRM-systeem, wie gaat er allemaal gebruik maken van het systeem, welke andere software moet er gekoppeld aan worden en welke functionaliteiten wil je dat het systeem heeft? Het is belangrijk om je keuze te baseren op je eigen wensen en niet alleen maar van vergelijkingen tussen verschillende aanbieders.

Als je nog niet helemaal zeker bent over je besluit, kan je ook voor een proefabonnement kiezen. Dit geeft je de mogelijkheid om het systeem uit te proberen, zonder dat daar kosten aan komen te hangen.

projectbeheer

Beginnen met het gebruik van een CRM Systeem?

Monday.com is ideaal voor de beginnende gebruiker van CRM. 

Wat is de beste CRM software?

projectbeheer

Onze ervaring

5/5

1. Monday.com

Het CRM-systeem van Monday.com biedt één van de beste CRM softwares aan. Het houdt gegevens bij die op één plek verzameld worden waardoor je in het dashboard een goed overzicht van alle klantrelaties hebt. Door geanalyseerde data weet je meteen waar de aandachtspunten zijn en welke andere dingen je eerder zou kunnen laten liggen. De samenwerking in het bedrijf is optimaal vanwege het cloudgebaseerde systeem.

perfectview review

Onze ervaring

4.5/5

2. PerfectView

Het CRM-systeem van PerfectView geeft je de mogelijkheid om je klantencontact optimaal te kunnen verbeteren. In- en externe communicatie wordt gemakkelijker en er zijn geen implementatiekosten aan verbonden. Je kan dus meteen beginnen met het optimaliseren van je klantenbestand. PerfectView heeft een Nederlands helpdesk, waardoor je snel en een goed antwoord krijgt.  

online boekhouding

Onze ervaring

4.3/5

3. Gripp

De CRM-software van Gripp geeft je een inzicht in alle lopende zaken. Je kunt je dus beter voorbereiden op mogelijke vragen van klanten. Het is dus heel gemakkelijk om te bepalen waar extra aandacht aan besteedt moet worden. Zo verbetert het dus direct de relatie met je klanten! Ook ontvang je nauwkeurige analyses, waardoor je kunt bepalen waar meer werk in gestoken moet worden.

excel crm pipedrive

Onze ervaring

4.3/5

4. Pipedrive​

Wanneer je Pipedrive als CRM-systeem gebruikt heb je een optimaal overzicht van je agenda. Pipedrive houdt alle in- en externe communicatie bij. Ook krijg je hiervan een inzicht over de beveiliging en privacy, zodat je altijd de controle kan houden. Je kan zoveel mogelijk activiteiten instellen, want Pipedrive houdt bij wat de volgende stap is. 

Vergelijk de verschillende CRM Systemen

 

Wil je direct alle voordelen van CRM software ervaren?

Maak dan nu een account aan bij Monday en kijk wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen!