Top 10 Beste CRM Systemen | Vergelijk eenvoudig CRM Software

Bij het zoeken naar het beste CRM systeem zijn er meerdere factoren waarmee je rekening moet houden. Zo moet je bijvoorbeeld kijken hoeveel het CRM systeem kost en of het alle functies en tools heeft die je bedrijf nodig heeft. Met zoveel opties op de markt hebben we tijd besteed aan het onderzoeken en analyseren van de beste CRM systemen om te bepalen welke volgens ons het meest optimaal zijn voor verschillende soorten bedrijven. 

top 10 beste crm

Dit zijn de functies die elk van onderstaande beste CRM systemen ondersteunen: 

De top 10 beste CRM systemen op de Nederlandse markt met elkaar vergelijken?

We hebben de top 10 beste CRM systemen voor je op een rijtje gezet! Vergelijk alle softwaretools en lees meer over welk van de door ons geselecteerde beste CRM systemen de beste oplossing voor jouw bedrijf is. 

Inhoudsopgave

De beste CRM systemen

Het kiezen van de juiste software voor je bedrijf kan ergens lastig zijn, vooral als deze software een belangrijke functie gaat vervullen! Er zijn dan ook een aantal dingen waar je op moet letten bij het vergelijken van verschillende CRM software pakketten. Zo moet je onder andere letten op de kosten, de schaalbaarheid en de koppelingen die mogelijk zijn met andere bedrijfssoftware.

Lime CRM

Lime CRM valt met name op door een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke interface en staat onder andere daardoor in ons rijtje van de top 10 beste CRM systemen. Lime CRM loopt met je verschillende touchpoints door en laat je duidelijk zien welke follow-ups en klanten je bij kunt houden De KPI en cijfers zijn in visueel in realtime te bekijken.En met één klik krijg je alle details te zijn en kun je naar aanleiding van deze gegevens aktie ondernemen. Ook de je je eigen persoonlijke view voor deze gegevens aanmaken. 

Lime CRM bied ook branchespecifieke oplossingen aan voor met name Vastgoed & Makelaardij, Utility bedrijven, Verkoop, Handel & Groothandel, Consultancy en Zakelijke Dienstverlening. 

Lime CRM is beschikbaar vanaf € 45 per maand, maar is een minimum van ten minste 5 gebruikers.Je kunt het 3 maanden gratis uitproberen en ze hebben een unieke “niet goed, geld terug garantie”. 

Freshworks CRM

Freshworks biedt een lange lijst met geavanceerde functies voor bedrijven die verkoopteams beheren en meer nodig hebben dan alleen een basis CRM-systeem. Voor geavanceerde gebruikers kan dit dus heel goed het beste CRM systeem voor jouw bedrijf zijn. De meer gecompliceerde functies vereisen misschien wat meer onboarding-tijd dan andere systemen, maar als je echt je verkoopteam naar een hoger niveau wilt tillen is deze tijd goed besteed. 

Naast de basis CRM-functies heeft Freshworks CRM een aantal unieke functies. Het leadscoresysteem maakt het gemakkelijk om te zien welke klanten het dichtst bij een aankoop staan en daarom meer aandacht zouden moeten krijgen. Het werkt goed bij het managen van teams van verkopers, hoewel de meeste van deze tools alleen beschikbaar zijn in de duurdere versies. Het heeft daarnaast veel rapporten om uit te kiezen, zodat je echt diep in je verkoopprestaties kunt duiken en uitgebreid kunt analyseren.

Freshwork bied 3 verschillende pakketten aan: Growth voor kleine en snel groeiende bedrijven die een alles-in-één CRM nodig hebben voor € 24. ProPOPULAIR voor grotere teams die willen opschalen en efficiënter willen werken voor € 58 . En Enterprise,voor grote bedrijven die maatwerk en controle nodig hebben voor € 105.

(Alle prijzen zijn per gebruiker per maand en worden jaarlijks gefactureerd). 

Hubspot

De gratis versie van HubSpot biedt mogelijk voldoende functionaliteit om processen en projecten binnen je bedrijf te verbeteren. Het biedt gebruikers een legio aan trainingen  aan in de onlinebibliotheek, waaronder leergidsen, sjablonen voor het samenstellen facturen, het genereren van e-mailhandtekeningen en marketingplannen. Gemotiveerde gebruikers hebben hiermee een prima doe-het-zelf-buffet aan opties – zonder dat ze geld hoeven uit te geven aan ontwikkeling en training.

Van alle bedrijven die we hebben beoordeeld, heeft HubSpot één van de beste gratis opties onder de beste crm systemen. Dit is ideaal voor hele kleine bedrijven of andere bedrijven die weinig ervaring hebben met CRM-systemen. Verder heeft HubSpot een van de meest uitgebreide online trainingen om uit te op het gebied van CRM.

e-Boekhouden

Veruit de beste CRM systeem optie voor starters doordat startende ondernemers een verleidelijk lange 15 maanden gratis word aangeboden! Maar ook voor grote ondernemers biedt het programma een aantal handige functionaliteiten. Je kunt zowel online als via de app van e-Boekhouden je uren invoeren. Je kiest zelf of je de uren wilt indelen per activiteit of per project en deze kun je vervolgens s direct aan klant koppelen om deze te factureren.

e-Boekhouden CRM software biedt ook koppelingen aan met salarissoftware, incassobureaus,  urenregistratiesoftware, kassasystemen, rapportagesoftware en de belastingdienst!

AFAS CRM

De Afas-CRM software koppelt relatiebeheer, verkoop en forecasting, marketing en klantenservice en zorgt voor een volledig integratie met je eigen administratie. Hiermee worden al je administratieve processen met de ERP-software van AFAS geautomatiseerd en geoptimaliseerd. Omdat het CRM-systeem een onderdeel is van een complete oplossing in combinatie met andere systemen ligt de prijs meestal wat hoger dan bij andere pakketten en maakt het Afas wat minder geschikt voor starters.

Door de uitgebreide functies staat AFAS software toch in ons lijstje van top 10 beste CRM systemen. Doordat de meeste opties op maat gemaakte oplossingen zijn gericht op jouw behoeften, moet je contact opnemen met Afas voor een prijsindicatie.

Exact CRM

Exact is een van de weinige Nederlandse aanbieders die ook on-premises software aanbied. Exact biedt software op het gebied van zakelijke dienstverlening, handel en productie en boekhouden. Sinds 2012 zit is elk van deze pakketten standaard een CRM-module geïmplementeerd. Alle pakketten bieden ook meertalige opties aan in het Nederlands Engels, Frans en Duits. Een erg handige optie voor bedrijven die internationaal opereren. 

Exact scoort iets minder op het gebied van klantenservice en hulpverlening. In een aantal gevallen word er traag of soms zelfs helemaal niet gereageerd op contactverzoeken of e-mails. 

Omdat CRM geen apart pakket is binnen Excel hangt de prijs af van het pakket dat je kiest. Deze hebben namelijk allemaal een geïntrigeerde CRM-module. Door het unieke aspect van on-premises software in Nederland kan Exact niet uit dit rijtje van top 10 beste CRM systemen ontbreken. 

Bigin by Zoho CRM

Bigin by Zoho CRM (Bigin) is een online CRM-syteem voornamelijk voor ZZP’er en het MKB die niet meer genoeg hebben aan spreadsheets voor hun CRM-behoeften maar ook nog niet toe zijn aan de meer complexe, volledige CRM-oplossingen die door grotere bedrijven worden gebruikt. Het resultaat is een goed ontworpen platform dat alle CRM-functies voor kleine bedrijven biedt die je waarschijnlijk nodig zult hebben.

Het speelt hierbij handig in op de programma’s die al veel gebruikt worden in de communicatie met klanten met name Microsoft Office 365 en Google G-Suite. Hiermee integreert Bigin zich in e-mail en planning, zodat je Bigin niet hoeft te verlaten om een e-mailtraject uit te zoeken of om vervolggesprekken te plannen. Bigin biedt toegang tot een aantal tools op Zoho CRM-niveau, zoals automatisering door middel van een configureerbaar workflowsysteem en zelfs een handige optie voor telefonie-integratie.

ZOHO heeft een eigen AppStore waarmee je je CRM kunt linken met tools als Google Analytics, Adwords, online onderteken tools voor contracten en nog veel meer.

Ook hier is de support een minpuntje. De communicatie (alleen in het engelse) verloopt wat onduidelijk en niet erg snel. Wat  betreft de prijs heeft Bigin één van de laagste tarieven. Prijzen beginnen bij  €7 per gebruiker per maand. Volgens ons is Bigin toch één van de beste CRM systemen die je kunt aanschaffen als ZZP’er.

Gripp

Ook Gripp is met name voor kleine en middelgrote bedrijven een prima tool voor relatiebeheer en één van de beste CRM systemen op de markt. Opvallend is het responsieve design van de cloudoplossing, waardoor je op elk mobiele apparaat de volledige functionaliteit van Gripp kunt benutten. Gripp heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding en veel koppelingen en integraties met andere veelgebruikte programma’s. 

Gripp beschikt bijvoorbeeld over koppelingen met OpenKvK  zodat je een bedrijf daar kunt opzoeken en Google Maps voor het vinden van een adres op de kaart. Daarnaast kun je vanuit Gmail direct e-mails in Gripp laten opgenomen via een Google-koppeling. Wanneer je e-mail leest in Gmail, bent je direct in staat deze op te slaan bij een relatie in het online CRM pakket.

Ook kunnen alle overzichten als CSV worden geëxporteerd. Voor het financiële gedeelte van zijn er koppelingen met pakketten als Exact, Twinfield, Muis.

Het basispakket Gripp is  €30 per maand voor 1 medewerker. Vanaf de 4e medewerker betaal je € 10 per medewerker per maand. Grip Plus is €40 per maand voor 1 medewerker. Vanaf de 4e medewerker betaal je voor Gripp Plus €15 per medewerker per maand.

Monday.com

Monday is een CRM die je makkelijk in je bestaande workflow kunt opnemen via een mooie en toegankelijke interface. Je kunt zaken met één klik automatiseren via een slim systeem waarbij  je een item meteen kunt koppelen aan een actie. Abonnementen beginnen al vanaf €8,00 per maand. Probeer nu Monday.com 2 weken gratis!

Voor de beginnende gebruikers is Monday naar onze mening het beste CRM systeem. Vanzelfsprekend dus dat de software van Monday in onze top 10 beste CRM systemen staat. 

Vergelijk nog meer CRM Systemen

 

Alle verschillende CRM systemen vergeleken en kun je nog niet kiezen?

Wij raden als beginnend CRM gebruiker Monday.com aan, hier kun je eenvoudig precies zelf bepalen welke velden of tabellen je wil opslaan!