CRM systemen vergelijken | Hoe kies je het beste CRM systeem?

Customer relationship management heeft een belangrijke functie binnen iedere onderneming. Het zorgt er niet alleen voor dat je nieuwe klanten binnen kunt halen, maar ook dat je bestaande klanten behoudt. 

Maar hoe kies je een CRM systeem dat goed aansluit bij jouw onderneming? In dit artikel gaan we CRM systemen vergelijken en vertellen we waar je op moet letten.

crm systemen

Direct een vergelijking zien van de beste CRM systemen?

In dit artikel lees je alles over wat een CRM systeem doet, waar je op moet letten bij het vergelijken van CRM systemen, en een vergelijking van de beste CRM systemen.

Inhoudsopgave

Wat is een CRM systeem?

CRM werd vroeger veelal gedaan op papier of in Excel bestanden. Het bijhouden en beheren van de klantgegevens kon zo ingewikkeld worden bij grote ondernemingen met veel klanten. Tegenwoordig zijn CRM systemen enorm uitgebreid, beschikken ze over vele functies en zijn ze doorgaans geïntegreerd met andere bedrijfssoftware. Hierdoor is het belang van een goed CRM systeem in de laatste jaren toegenomen, en kunnen de meeste ondernemingen niet meer zonder.

In een CRM systeem vind je een overzicht van alle klantgegevens. Dit kunnen zowel huidige klanten als prospects zijn. Dankzij het CRM systeem hebben alle collega’s binnen een bedrijf toegang tot deze gegevens, waardoor klanten beter geholpen kunnen worden en de klantrelatie kan worden verbeterd. Dit zorgt er ook voor dat er mogelijkheden worden gecreëerd voor upselling, cross-selling en het binnenhalen van nieuwe leads. 

Wil je direct ontdekken wat CRM systemen voor jouw onderneming kunnen betekenen? Probeer dan Monday!

CRM platforms

CRM-platforms zijn online systemen die alle gegevens van je verkoopleads en klanten op één plek met elkaar verbinden. Een CRM-systeem registreert en analyseert alle telefoongesprekken, e-mails en online interacties via alle kanalen waarop dit mogelijk is. Hier kan een bedrijf de klantenservice enorm verbeteren, en het de salesafdeling een stuk makkelijker maken om meer omzet te halen.

De verschillende soorten CRM systemen

Als we kijken naar CRM systemen, kunnen we hierin verschillende soorten onderscheiden. Het is belangrijk om allereerst te kijken naar het type CRM systeem dat het beste bij je onderneming past. We kunnen drie types CRM systemen onderscheiden:

Desktopsystemen

Desktopsystemen worden op één computer uitgevoerd. Dit type systeem is dus eigenlijk alleen geschikt voor één gebruiker die de CRM doet op een vaste plek.

Client/serversystemen

Client/serversystemen hebben een centrale database op een server. Het CRM systeem is dan toegankelijk wanneer de software is gedownload op de laptop of computer. Iedere gebruiker moet dus beschikken over een download van de software.

Cloudgebaseerde systemen

Tegenwoordig zijn veel software systemen cloudgebaseerde systemen. Deze worden online geleverd en gehost door een externe server. Een cloudgebaseerd systeem maakt het mogelijk om toegang te krijgen tot het systeem wanneer een apparaat verbonden is met het internet. Ze zijn dus vanaf iedere locatie toegankelijk. Dit is direct ook het grote voordeel van dit type systemen. 

Waar let je op bij CRM systemen vergelijken?

Voordat je kunt beginnen met een online CRM systeem, moet je de verschillende CRM systemen op de markt vergelijken. Er zijn meerdere factoren waar je rekening mee moet houden bij je keuze. Deze hebben we hieronder uiteen gezet. 

Social media integratie

Social media biedt een scala aan informatie over klanten en leads. Het is dus een belangrijk onderdeel geworden van CRM. 

Een CRM systeem zorgt ervoor dat de gegevens afkomstig van social media geïntegreerd kunnen worden. Dit zorgt voor veel nieuwe inzichten en mogelijkheden om de omzet te verhogen. 

crm vergelijken

Het type CRM systeem

Allereerst kijk je naar het soort onderneming en het type CRM systeem dat hierbij aansluit. Werk je vaak alleen op één locatie? Dan zou een desktopsysteem geschikt kunnen zijn. Dit is vaak echter wel een duur systeem, omdat het op maat gemaakt moet worden voor je onderneming.

Cloudgebaseerde systemen daarentegen kunnen gebruikt worden door meerdere gebruikers op verschillende locaties. Dit kan een voordelige optie zijn als een gebruiker één licentie aanschaft. Moet je echter met veel werknemers gebruik maken van de software? Dan kunnen de kosten voor alle licenties aardig oplopen. 

Mobiele app

Als jij of je coworkers vaak onderweg werken, kan een mobiele app een goede uitkomst zijn. De meeste CRM systemen beschikken tegenwoordig over een mobiele app, maar de functionaliteiten die ze bieden zijn niet overal gelijk. Als je dus graag onderweg bezig bent, is het verstandig om te kijken naar het aanbod van de mobiele app die het CRM systeem van jouw keuze biedt.

Schaalbaarheid

Als je als jong bedrijf of ZZP’er op zoek bent naar een CRM systeem, is het goed om de toekomst in je achterhoofd te houden. De onderneming kan wellicht een grote groei doormaken. Als dit zo is, is het belangrijk dat je CRM systeem je ook in de toekomst van dienst kan zijn. Daarom is de schaalbaarheid van een CRM systeem een belangrijk aspect bij het maken van de keuze.

Modulariteit

Sommige CRM systemen zijn zo ontworpen dat je ze zelf in kunt richten. Dit betekent dat je deze eigen kunt maken door middel van verschillende boarden en workflows. Als je graag zelf je manier van werken inricht, is een systeem dat deze vorm van een CRM systeem aanbiedt een goede keuze.

Integratie en koppelingsmogelijkheden

Verschillende aanbieders bieden de mogelijkheid om de CRM software te koppelen aan andere bedrijfssoftware, zoals de boekhouding, marketing of urenregistratie. 

Kosten

Ook de kosten van een CRM systeem zijn een belangrijke factor om in overweging te nemen. De kosten van het systeem moeten aansluiten bij het budget van de onderneming. Houd er ook rekening mee dat de kosten kunnen veranderen wanneer je het systeem opschaalt of afschaalt. 

De voordelen van CRM systemen

projectbeheer

Beginnen met het gebruik van een CRM Systeem?

Monday.com is ideaal voor de beginnende gebruiker van CRM. 

Vergelijk de beste CRM Systemen

projectbeheer

Onze ervaring

5/5

1. Monday.com

Monday is misschien wel één van de bekendste en meest uitgebreide softwaresystemen. Het biedt de mogelijkheid veel verschillende processen in een bedrijf onder te brengen in één softwareprogramma.

Monday integreert zowel CRM voor sales, relatiebeheer en projectmanagement. Hier kun je alle klantprocessen in samen brengen en workflows automatiseren voor snelle sales resultaten en een optimale klantervaring. 

crm klantenservice

Onze ervaring

4/5

2. Freshworks CRM

Freshworks wordt gebruikt door veel MKB bedrijven. Het biedt veel mogelijkheden, waaronder CRM, het opstellen van facturen en sales. In Freshworks leg je alle contactmomenten met relaties vast, houd je contactmomenten bij en categoriseer je alle relaties. Hierdoor ontstaat er een gehele CRM pipeline die je tevens helpt met het binnenhalen van nieuwe leads.

crm advies

Onze ervaring

4/5

3. Exact​

Ook Exact biedt veel mogelijkheden om je CRM online in te richten. Je hebt niet alleen verschillende mogelijkheden voor CRM, maar ook de mogelijkheid om je boekhouding te doen, facturen op te stellen en takenlijsten te maken.

crm advies

Onze ervaring

4/5

4. e-Boekhouden​​

e-Boekhouden is in oorsprong een online boekhoudprogramma maar biedt tegenwoordig ook mogelijkheden om de urenregistratie, CRM en rittenregistratie bij te houden. Het grootste voordeel van e-Boekhouden? Als beginnende ondernemer kun je het programma de eerste 15 maanden gratis gebruiken!

crm klantenservice

Onze ervaring

4/5

5. Afas​​

Afas is een uitgebreid en op maat gemaakt softwaresysteem dat kan worden gebruikt voor zowel grotere als kleine MKB bedrijven. Je hebt bij Afas de mogelijkheid om naast CRM ook boekhouden,  salarisadministratie, HRM, ERP en projectmanagement in te richten.

CRM systemen vergelijken - Veelgestelde vragen

Als je op zoek gaat naar een CRM systeem zijn er een aantal zaken waar je rekening mee houden. Zo moet je letten op de kosten, de schaalbaarheid, het type software, integratie mogelijkheden de aanwezigheid van een mobiele app.

Een CRM systeem biedt een centrale plek om klantgegevens en interacties op te slaan. Het zorgt ervoor dat klantrelaties kunnen worden verbeterd en medewerkers inzage hebben in de gegevens voor betere communicatie. Dit kan leiden tot verbeterd klantbehoud en betere segmentatie.

Conclusie: CRM systemen vergelijken

Er zijn dus veel zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je kiest voor een CRM systeem. Let er vooral op dat een CRM systeem met je bedrijf mee moet kunnen groeien. Zo voorkom je dat je na een tijdje over moet stappen op andere software en je te maken krijgt met allerlei administratieve rompslomp. Gebruik onze vergelijkingstool om erachter te komen welk CRM systeem het beste bij jou past. Liever direct beginnen? Kijk dan eens naar Monday.com!

Nog meer CRM systemen vergelijken? Gebruik onze tool!