Alles over email marketing sales

Het onderhouden van klantencontacten kan op verschillende manieren gedaan worden. Email marketing sales is hier één van. Email marketing sales is namelijk een belangrijk onderdeel van je sales en account management strategie. 

Daarom zal een goed gebruik van email marketing sales meerwaarde kunnen leveren voor jouw klanten en zul je salestargets gemakkelijker binnenslepen. Lees verder om erachter te komen hoe email marketing jouw sales kan verbeteren!

email marketing sales

Begin met het vergelijken van de beste email marketing software!

Wat is sales?

Misschien vind je het onderscheid tussen marketing en sales soms lastig te bepalen. Toch is er zeker een verschil. Marketing streeft ernaar om de aandacht van mensen te trekken en hen te interesseren voor een product, dienst of organisatie. Sales is het daadwerkelijk verkopen van die producten of diensten. Anders gezegd zorgt marketing voor een vergroting van de vraag op de markt zodat er meer verkocht kan worden. Het daadwerkelijk investeren van geld in een product of dienst is de focus van de sales afdeling.  

De letterlijke vertaling van sales is ‘verkoop’. Het gaat dus om het verkopen van jouw product of dienst aan klanten, om zo nieuwe afnemers te vergaren. Sales kan B2C zijn, maar ook B2B. Als je leverancier van grondstoffen bent dan verkoop je aan een producent in plaats van rechtstreeks aan een consument.

Hoewel marketing en sales dus niet hetzelfde zijn, hebben de twee veel met elkaar te maken. Goede marketing leidt als het goed is tot meer sales. Dat geldt ook voor email marketing. Via email marketing kun je sales genereren, bijvoorbeeld door middel van hoge click through rates. In dit artikel gaan we verder in op conversie email marketing, email marketing sales funnel en click through rates.

Is het voor jou al duidelijk wat e-mail marketing software is en ben je klaar om te ontdekken wat voor jou de beste software is om hiervoor te gebruiken? Begin dan nu direct met Freshworks CRM!

Conversie email marketing

Eén van de beste manieren om je sales te verbeteren en uiteindelijk meer conversie te generen is via email marketing. Wanneer een email bijvoorbeeld persoonlijk overkomt, is de kans groter dat de lezer doorklikt naar de website van jouw bedrijf. Vervolgens is er weer een grotere kans dat diegene jouw product of dienst koopt. 

Daarom is het belangrijk dat jij weet hoe je op de juiste manier email marketing moet inzetten om jouw sales naar een hoger level te brengen. Er is verschillende bedrijfssoftware die je met elkaar kunt vergelijken om het beste voor jouw bedrijf te kiezen.

email marketing sales

Doelgroep indelen in segmenten

Email is een vrij persoonlijke manier van contact die je met een klant kunt hebben. Jouw boodschap belandt namelijk in de inbox van de klant in plaats van op social media, waar berichten een massaal publiek benaderen. Email marketing biedt daarom unieke mogelijkheden met het ook op de conversie van email marketing. 

Je wilt hetzelfde product of dezelfde dienst verkopen aan iedereen die zich in jouw doelgroep bevindt, maar niet iedereen heeft dezelfde interesses. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoeften van individuele klanten, loont het om gebruik te maken van segmentatie. Wanneer je jouw klantenbase indeelt in segmenten, zorg je dat klanten zich meer aangesproken voelen door jouw email. 

Dat zorgt ervoor dat zij sneller geneigd zijn om actie te ondernemen, en zo stijgen je email marketing sales. ConstantContact kan de sales van jouw kleine bedrijf naar een hoger level brengen door de slimme tools die door het programma worden aangeboden.

Getriggerde emails inzetten

Als je emailing effectiever wilt maken, is het een verstandig besluit om dit door middel van getriggerde emails te doen. Dat betekent dat je mails stuurt op basis van recente activiteiten. Als iemand bijvoorbeeld op je website heeft gezocht naar een bepaald product kun je daarna een korting op specifiek dat product aanbieden. Dat vergroot de kans dat diegene daadwerkelijk jouw klant wordt. Door middel van zo’n email marketing sales funnel vergroot je het succes van jouw emailing. 

Freshworks biedt bedrijfssoftware aan om jou emails aantrekkelijk te maken voor de klant en helpt je bij het inzetten van getriggerde email marketing. Bekijk ook het artikel “Hoe kies je de beste bedrijfssoftware in 2022” om erachter te komen welke email marketing software het best bij jou aansluit.

Loyaliteitsprogramma inzetten

Wanneer je trouwe klanten beloont zijn zij sneller geneigd om langer bij jou als klant te blijven. Jij kunt klanten belonen door middel van een loyaliteitsprogramma. Zo’n programma moet dan natuurlijk gecommuniceerd worden via email marketing, want dit is de beste manier om te communiceren met je klanten. 

Dit is ook een slimme manier om je sales te verbeteren, want wanneer je klanten langer trouw blijven, betekent het dat jouw bedrijf meer conversie kan maken. In de mailing van een loyaliteitsprogramma kan je bijvoorbeeld een bepaalde korting schenken aan klanten wanneer zij langer dan twee maanden lid zijn van de nieuwsbrief.

Wil je meteen starten met een mooi CRM programma voor je email marketing sales? Start gemakkelijk bij Constant Contact en ervaar meteen hoeveel resultaat jij eruit kan halen!

Persoonlijke mailings maken

Een belangrijk onderdeel van sales is het creëren en behouden van klantenrelaties. Dit wordt veelvuldig gedaan door email marketing. De reden hiervan is, is dat je emails erg persoonlijk kan maken. De ontvanger kan na een mailing soms denken dat het echt alleen voor hem of haar wordt geschreven. Hier kan je ook de persoonlijke kant van jouw bedrijf in laten terugkomen en wordt er op die manier klantenrelatie opgebouwd. 

De software van MailerLite biedt jou de mogelijkheid om in de mailings de naam van de klant en andere persoonlijke gegevens te benoemen.

Actiegericht schrijven

Het lijkt misschien heel logisch dat email marketing actiegericht geschreven is om zoveel mogelijk sales te genereren. Toch bevatten veel mailings hele lappen tekst, waarbij lezers snel afhaken. Wanneer je de meeste  email marketing sales wilt behalen, moet je korte en bondige teksten schrijven. Hierin vermeld je globaal wat jouw product of bijvoorbeeld korting inhoudt.

Wil je de click through rate vergroten, dan helpt het ook om een tijdsframe te gebruiken. Bied bijvoorbeeld een korting aan voor een beperkte periode. Dat kun je verder benadrukken met buttons of een aflopende timer die de resterende tijd van de aanbieding weergeeft. Deze actiegerichte content van je emailing maakt dat lezers sneller doorklikken, wat vervolgens kan leiden tot email marketing sales. 

Win oude klanten terug met email marketing sales

Het verliezen van klanten is vervelend en kan leiden tot een vermindering in je sales. Toch is het mogelijk om oude klanten weer opnieuw te werven en kan het beste via email marketing in gang gezet worden. Met een goede email, of nieuwsbrief maak je gemakkelijk contact met klanten en spoor jij ze sneller aan om weer in contact te komen met jouw bedrijf.

Schrijf een persoonlijke mail met alle voordelen die jouw product of dienst levert. Hieraan kan je ook nog kortingen toevoegen om de verloren klant nog sneller te overtuigen van de voordelen van jouw bedrijf.

email marketing sales

De beste email marketing sales softwares

conversie email marketing

Onze ervaring

5/5

1. Constant Contact

De software van Constant Contact kan de email marketing voor jouw kleine bedrijf op korte termijn optimaliseren, waardoor de sales verbeterd wordt en de conversie stijgt. De proefperiode van dertig dagen geeft jou de tijd en ruimte om te bepalen of de software bij jou bedrijf aansluit. Na deze dertig dagen wordt er een kleine prijs van € 15,- per maand gevraagd. 

Je kan de software los van elkaar kopen, zodat je niet hoeft te betalen voor software waar jij een gebruik van wilt maken. Door de ingebouwde templates heb je in een handomdraai een visueel aantrekkelijke nieuwsbrief gemaakt en communiceer je sneller met klanten en bouw je gemakkelijk klantrelaties op.

crm klantenservice

Onze ervaring

4/5

2. Freshworks CRM

Het softwaresysteem van Freshworks CRM is speciaal gericht om jouw snelgroeiende bedrijf te optimaliseren en daardoor meer klanten voor jouw bedrijf te werven. 

Alle tools staan op één plek en zorgen ervoor dat jij het overzicht kan houden en niet de weg kwijt raakt in ingewikkelde programma’s. Het segmenteren van contacten wordt snel gedaan door deze software en biedt jou de mogelijkheid om goede mailings naar de juiste contacten te sturen.

De eerste eenentwintig dagen geldt er een proefperiode en daarna wordt er een prijs tussen de € 25 euro en de € 29 euro gehanteerd.

conversie email marketing

Onze ervaring

4/5

3. Hubspot

Dit programma helpt jou snel klantenrelaties op te bouwen en zorgt er ook voor dat deze relaties behouden worden. Het maandelijkse bedrag is tussen de € 42 euro en de € 52 euro en biedt jouw bedrijf alle tools die je nodig hebt om een goede mailing te versturen naar je klanten. 

Ook kun je voor de gratis versie kiezen die HubSpot aanbiedt en deze later upgraden naar de betaalde versie om gebruik te maken van alle handige tools.

email marketing sales funnel

Onze ervaring

4/5

4. Mailerlite

De software van Mailerlite zorgt ervoor dat jouw emails een professionele uitstraling krijgen en daardoor de klanten op een goede manier worden benaderd. De voorgebouwde blokken zorgen ervoor dat je in een handomdraai snelle en effectieve mailings hebt klaarstaan om op te sturen. 

De slimme software maakt automatisch segmenten tussen de doelgroepen en stuurt getriggerde mails naar klanten om te zorgen dat de conversie wordt verbeterd. Ook worden de mailings door deze software erg persoonlijk gemaakt, omdat je de mogelijkheid hebt om de naam, locatie en andere persoonlijke gegevens toe voegen.

click through rate

Onze ervaring

4/5

5. ActiveCampaign

Je mailings worden door de software van ActiveCampaign gemakkelijk geautomatiseerd en krijgen een professionele uitstraling. Je bouwt klantenrelaties op door de gepersonaliseerde mailings en klanten zijn daardoor sneller geneigd om tot actie te komen.

De segmentatie zorgt er ook voor dat de mailings nog persoonlijker zijn. De maandelijkse prijzen zijn vanaf € 9 euro en de eerste veertien dagen geldt er een proefperiode.

Email marketing sales - Veelgestelde vragen

Elke mailing ziet er anders uit en heeft een andere boodschap dan de rest. Daarom verschilt het per mailing wat de juiste frequentie voor het versturen daarvan is. Het is verstandig om daarom je aan- en afmeldingsstatistieken goed in de gaten te houden en daarna te bepalen wat de juiste frequentie is.

Wanneer mensen een mail openen, willen zij liever niet teveel mb’s uitgeven aan het downloaden van een afbeelding. Daarom is het verstandig om de afbeelding onder de 100 kb te houden. Naast de afmeting van de afbeeldingen moet je ook zeker weten of je rechthebbende bent en dus toestemming hebt om de afbeelding te gebruiken.

Er hangen een aantal regels rondom het versturen van mailings. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om ongevraagd mailings naar mensen op te sturen. Je hebt moet dus altijd expliciet toegang hebben verkregen wanneer je de mailing wilt versturen.
Ook moet uit het bericht duidelijk zijn wie de afzender is en moet de reclame herkenbaar zijn.
Het moet altijd mogelijk zijn voor de ontvanger om zich af te melden van de nieuwsbrief, anders worden privacyregels geschonden.

Het is nooit helemaal te voorkomen dat jouw mailings in de spambox terechtkomen. Dit hangt namelijk voor een deel af van het e-mailprogramma dat gebruikt wordt door de ontvanger. Wel kan je zo min mogelijk hoofdletters en speciale tekens in je mailing gebruiken. Ook moet je ervoor zorgen dat je een duidelijke onderwerpregel hebt toegevoegd en gepersonaliseerd hebt.

Conclusie: email marketing sales optimaliseren

Om emailing echt succesvol te laten zijn, loont het dus om te investeren in email marketing sales. Click through rates kun je verhogen door persoonlijke emails en actiegerichte inhoud. Getriggerde emails en loyaliteitprogramma’s kunnen verder bijdragen aan het verbeteren van jouw email marketing sales funnel. 

Gemakkelijke email marketing software gebruiken?

Maak een account aan bij Constant Contact en verstuur de mooiste mailings!