Facturatie software vergelijken

Wilt u graag op een gemakkelijke manier uw facturen versturen en bijhouden? Dan kunt u facturatie software vergelijken. Met behulp van de onderstaande vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel diverse softwarepakketten vergelijken. Maak eventueel gebruik van de verschillende filters om zodoende een goed pakket samen te stellen.

[do_widget id=software_vergelijken-3]

Meer softwarevergelijkers

Waarom facturatie software vergelijken?

Facturatie software vergelijken kan een verstandige keuze zijn. Als u niet langer wilt dat u uw facturen zelf moet invoeren in Microsoft Excel of een ander (gratis) programma, kunt u facturatie software vergelijken. Sommige pakketten zijn ontzettend handig, want u kunt de software dan koppelen aan uw bank. Automatisch herinneringen sturen is ook één van de vele mogelijkheden. Verder zijn de verschillende programma’s overal toegankelijk en kunt u uitgebreid uw nota’s en facturen bijhouden. De meeste programma’s bieden bovendien een gratis vooraf ingevulde btw-aangifte. Dan hoeft u zelf niet meer na te denken en kunt u uw btw-aangifte snel zelf invullen. Een boekhouder hoeft er dan niet meer aan te pas te komen! Dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

Welke features zijn noodzakelijk?

Als u facturatie software vergelijken gaat, kunt u standaard kiezen uit verschillende opties. Zo kunt u onder andere aanvinken of het programma UBL ready dient te zijn. Daarmee kunnen e-facturen worden uitgewisseld tussen boekhoudsoftware, bedrijven, overheden en andere bedrijven. Ook kunt u selecteren of een mobiele app een must is of niet.

Facturatie software vergelijken

Wat voor bedrijfsvorm heeft u?

Het is altijd raadzaam om deze vraag in te vullen bij de filters. De verschillende pakketten zijn namelijk uiteenlopend en sommigen zijn alleen geschikt voor zzp’ers, terwijl anderen juist geschikt zijn voor stichtingen, verenigingen of VOF-bedrijven. Ook het aantal gebruikers speelt mee. Gebruikt u als enige de software, heeft u meerdere medewerkers of heeft u misschien wel bijna 1.000 medewerkers? Dat speelt mee in zowel de kosten als de mogelijkheden van het pakket.

Facturen maken en beheren

Als u facturatie software vergelijken gaat, is het raadzaam om te kijken naar de verschillende opties. Wilt u bijvoorbeeld een eigen logo kunnen maken op uw factuur, wilt u de mogelijkheid tot facturen bijvoegen en wilt u facturen als PDF versturen naar uw klanten? Dat zijn allemaal opties die u kunt aanvinken. Ook periodieke facturatie behoort tot de mogelijkheden. Heeft u een klant die een dienst of product per kwartaal bij u afrekent? Dan kunt u automatisch facturen versturen. Dat scheelt u aanzienlijk in uw administratie en dan heeft u weer tijd voor andere zaken: ondernemen én geld verdienen.

Mogelijkheden tot offertes

Bij sommige software kunt u er ook voor kiezen om offertes te maken in het programma. Optioneel kunt u hier ook direct een factuur bij aanmaken en online offertes accepteren. Dan hoeft uw klant de offerte niet te printen en dat is niet alleen beter voor het milieu, maar is ook kostenbesparend en kost minder tijd. Daarmee verlaagt u tevens verschillende drempels om de offerte daadwerkelijk te ondertekenen.

Facturen betalen met diverse betaalmethoden

Heeft u facturen met uw rekeningnummer erop? Dat is natuurlijk handig, maar u kunt er ook voor kiezen om een extra optie te bieden aan uw klanten. Zo kunt u onder andere integraties maken met iDEAL en PayPal. Ook bieden sommige pakketten de optie voor klanten dat zij kunnen inloggen. In een helder overzicht kunnen zij hun facturen dan gemakkelijk en gratis downloaden. Als zij dan een factuur kwijt zijn, kunnen ze gemakkelijk naar uw website navigeren. Dat bespaart u weer tijd en geld.

Administratieve zaken

Daarnaast zijn er nog een aantal administratieve zaken waar u op kunt filteren. Wilt u bijvoorbeeld een bankkoppeling? Dan hoeft u facturen niet langer zelf ‘betaald’ te markeren. De koppeling zorgt daar immers automatisch voor. Ook kunt u selecteren of u een btw-aangifteoverzicht wilt of niet, betalingsherinneringen selecteren en tot slot kunt u nog inkoopfacturen inboeken. Daarmee kunt u uw administratieve ontzettend gemakkelijk vereenvoudigen.

Hulp nodig?

Wilt u facturatie software vergelijken, maar heeft u nog enige hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur en helpen u graag met uw keuze. Stuur ons daarvoor gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. We reageren zo spoedig mogelijk op al je vragen!