Asana Review: Ervaringen, tools en pricing (2022)

Als bedrijf is het belangrijk dat je een goed overzicht behoudt tijdens een project. Voor veel bedrijven blijft dit een struikelblok. 

Tegenwoordig is het verstandig om als bedrijf te kijken naar project management software geschikt voor jouw bedrijf. In deze Asana review richten we ons op één van de aanbieders: Asana.

asana review logo

Project management software aanschaffen bij Asana? Kijk vandaag nog naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf!

Asana review: Wat is Asana?

Asana is software dat teams binnen bedrijven helpt gestructureerd aan de slag te gaan met zowel dagelijkse taken als projecten en strategische campagnes. 

Als projectmanager kun je deze projectmanagement-software gebruiken om projecten op te zetten en vervolgens taken aan te maken voor je team.

Je kunt met Asana volledig communiceren binnen de client. Je hebt dus geen externe programma’s nodig om te communiceren over de projecten binnen Asana. In deze Asana review gaan we dieper in op de software die het aanbiedt, het bedrijf zelf, de tools en de prijsklasse van de aangeboden software.

Daarnaast vergelijken we in deze Asana review de software met een tweetal van onze andere aanbevolen projectmanagement-software aanbieders.

Asana review: Wat kun je met Asana?

Asana biedt een tal van mogelijkheden wanneer het gaat om projectmanagement. Met de software kun je je teamleden aan bepaalde taken toewijzen en ook de briefing en aantekeningen toevoegen aan de taak. 

Je kunt de progressie met betrekking tot bepaalde taken volgen, taken op prioriteit sorteren, de workflow en deadlines bepalen en meldingen krijgen wanneer taken zijn voldaan.

Met Asana projectmanagement software kun je dus gemakkelijk taken van A tot Z in plannen en deze naar wens monitoren zonder dat je eindeloos mails heen-en-weer hoeft te sturen voor updates.

Je kunt daarnaast ook de iOS of Android app downloaden, om overal toegang te krijgen tot je projecten.

Ben je al overtuigd van Asana en wil je meteen overgaan op deze project management software? Begin bij Asana en verken het platform.

Asana review: Asana Pricing

In dit deel van het Asana review zetten we het prijsmodel van Asana uiteen. Asana heeft vier verschillende prijsmodellen, inclusief een gratis versie. 

Ze zijn onder te verdelen in Basic, Premium, Business en Enterprise met een optie om de software eerst gratis uit te proberen. Hieronder gaan we dieper in op de Asana pricing en welke features je bij welk prijsmodel beschikbaar zijn.

Basic

Basic is de gratis versie waarbij je toegang hebt tot een verrassend grote hoeveelheid features, zoals ongelimiteerde tasks, projecten, berichten en opslag. Je kunt daarnaast samenwerken met maximaal 15 teamgenoten en je hebt ook toegang tot de mobiele apps.

Er zijn ook nog een tal van andere features toegankelijk met de Basic Asana software. Kijk voor de Asana pricing naar de afbeelding voor een overzicht of ga naar de Asana website!

Premium

Met premium heb je al een stuk meer mogelijkheden. Denk hierbij aan dashboards, een tijdlijn, ongelimiteerde teamgrootte en ook de mogelijkheid om ‘gasten’ toe te voegen voor projecten. 

Premium komt uiteraard met alle functionaliteiten van de Basic versie en voegt hier wat meer diepgaande opties aan toe om zo veel mogelijk uit je projectmanagement-software te halen. 

Je kunt kiezen voor een jaar abonnement, waarbij de kosten €10,99 per maand per gebruiker bedragen. Als je kiest voor een maandelijks opzegbaar abonnement, kost dit €13,49 per gebruiker per maand.

Business

Het business model richt zich meer op de grootschalige bedrijven die aan veel projecten werken. Zo heb je toegang tot portfolio’s, kun je de workload meten en heeft het integratie met SalesForce, Adobe Creative Cloud, Tableau en Power BI. 

Je hebt daarnaast ook een stuk meer customization opties, zodat je het platform compleet op jouw bedrijf kan afstemmen.

Het prijsmodel ligt daarom ook wel wat hoger dan Premium, met €24,99 per maand voor een jaarabonnement en €30,49 als je kiest voor een per maand opzegbaar abonnement.

Enterprise

Het laatste prijsmodel is er één waar geen prijskaartje aan hangt. Als je als bedrijf op zoek bent naar features die je niet terug ziet in het aanbod aan projectmanagement-software, maar wel wilt weten wat de mogelijkheden hierin zijn, dan is dit de juiste optie voor je. 

Via enterprise heb je direct contact met Asana en kijk je naar de mogelijkheden om de software geheel op jouw bedrijf af te laten stemmen.

Zo bieden ze opties als custom branding, SAML en krijg je de prioriteit wanneer je tegen problemen aanloopt. Uiteraard zal dit meer kosten dan enterprise, maar je zult hiervoor wel custom software voor geleverd krijgen. Zo kun je alles precies afstellen op de benodigdheden voor jouw bedrijf. 

De prijs wordt bepaald op het aantal aanpassingen en features die je nodig hebt zodat Asana de perfecte projectmanagement-software voor jouw bedrijf wordt.

Asana pricing op de website

Over Asana

Asana is in 2008 opgericht door Dustin Moskovitz en Justin Rosenstein, die beiden voorheen verschillende software engineering teams manageden bij Facebook. Het bedrijf bleef maar groeien, wat ten koste ging van het overzicht en het juist managen van projecten. 

Daarnaast raakten ze gefrustreerd met de hoeveelheid tijd die ze kwijtraakten aan e-mailverkeer en talloze meetings.

Naar aanleiding hiervan ontwikkelde ze een tool met het doel om ‘work about work’ te verminderen en een hoger rendement uit hun werknemers te krijgen. Het rendement ging flink omhoog en dankzij dit succes besloot het tweetal over te gaan op hun eigen initiatief: Asana.

Het bedrijf opereert vanuit het boeddhistische principe om rust, focus en gemak te brengen aan een wereld vol chaos. Asana is een woord uit het Sanskrit en refereert naar de plaats en positie waarin een yogi zit.

Het bedrijf is internationaal actief en heeft op het moment 10 kantoren verspreid over heel de wereld, waaronder Tokyo, Londen, New York  en Sydney. Het hoofdkantoor is gestationeerd in San Francisco.

Alternatieve projectmanagement software

In dit Asana review richten we ons natuurlijk op het bedrijf zelf, maar alternatieven helpen je een goed beeld te schetsen van Asana tegenover haar concurrenten wanneer het gaat om projectmanagement-software. 

Hieronder zie je een tweetal van onze andere aanbevolen project management softwareaanbieders.

Monday.com

Net als Asana is Monday.com een van de grootste aanbieders van project management software op de markt. Over het algemeen bieden beide aanbieders vaak dezelfde mogelijkheden, maar er zitten wel een aantal verschillen tussen deze projectmanagement-software aanbieders. 

Zo heb je bij Monday.com Pulses in plaats van Tasks. In essentie is het verschil enkel de naam van de opdrachten die je aan je teamleden toewijst.

Een verschil waarin Asana duidelijk een stuk sterker is, is het aantal mogelijk integraties die de projectmanagement-software aanbiedt. Zo biedt Asana meer dan 100 mogelijke integraties aan, waaronder DropBox, Slack, GitHub of Mailchimp en biedt het ook haar eigen API aan.

asana review logo2

Gratis beginnen bij Asana?

Optimaliseer je projecten met de Asana project management software

Monday.com biedt ongeveer 20 integraties aan naast haar eigen API. Uiteraard zijn dit wel 20 van de vaker voorkomende software integraties, zoals MailChimp, Google Drive en Slack.

Qua prijzen wint Monday.com het wel van Asana. Asana is een iets hogere prijsklasse, maar daarentegen biedt het wel een gratis versie aan. Iets wat Monday.com niet aanbiedt. Beide projectmanagement software aanbieders bieden wel een gratis trial van twee weken aan voor elk type software.

Ook qua veiligheid wint Monday.com het iets. De software aanbieder biedt 2-factor authenticatie aan waardoor je omgeving toch net iets veiliger wordt.

Al met al bieden zowel Asana als Monday.com een robuust platform met elk haar voordelen en nadelen.

Wrike

Ook Wrike is een grote speler in de projectmanagement-software markt. Wrike en Asana bieden beide veelal dezelfde features aan, waaronder ook een vergelijkbaar aantal integraties. Verschil is hier wel dat sommige integraties bij Wrike ontbreken en vice versa. 

Gebruikt je bedrijf bijvoorbeeld Hubspot, dan is Wrike de betere optie aangezien Asana op het moment geen integratie aanbiedt voor Hubspot. Andersom is het wel zo dat Asana integraties aanbiedt voor MailChimp, waar Wrike geen integratie voor heeft.  

Al met al zal je met Wrike vooral goed zitten als je bedrijf Hubspot gebruikt, ook biedt Wrike meer mogelijkheden om je gehele communicatie via dit platform te doen, terwijl Asana zich meer richt op minder e-mail verkeer en een betere workflow.

Toch overtuigd dat Asana de beste keuze voor jouw bedrijf is? Bekijk de mogelijkheden door op de oranje knop te drukken!

Dit hangt volledig af van het pakket dat je kiest. Het kan verschillen van gratis, of 10,99 voor Premium of 24,99 voor business. Je zal dus moeten kijken welk pakket jij nodig hebt om aan jouw wensen te voldoen. 

Nee Asana is bedoeld om projecten te plannen en goede TODO-lijsten te maken. Je kunt er geen boekhouding mee doen. Wel hebben ze verschillende koppelingen die van alles mogelijk maken. 

Asana Review: Conclusie

In dit Asana review hebben we een aantal zaken besproken over Asana en de aanbieder vergeleken met twee andere populaire projectmanagement-software aanbieders. 

Alhoewel Asana niet de goedkoopste projectmanagement-software op de markt is, biedt het wel een gratis versie aan die je kunt gebruiken wanneer je team kleiner is dan 15 mensen. Dit is iets wat bijvoorbeeld bij Monday.com ontbreekt.

Als je je taken van A tot Z wilt inplannen en wilt profiteren van het grote aantal mogelijke integraties die het platform aanbiedt, dan is Asana zeker een interessante optie voor jouw bedrijf. Uit dit Asana review komt het bedrijf zeker naar voren als een aanbevolen projectmanagement-software aanbieder wat ons betreft!

Beginnen met Asana?

Probeer het gratis en optimaliseer je project management!