Online projectmanagement: planning software 2022

Veel bedrijven maken gebruik van een project management tool, omdat diverse taken niet meer bij te houden zijn in Excel en andere spreadsheets. Een goede tool is persoonlijk. Je moet van te voren een aantal keer goed vooronderzoek uitgevoerd hebben, om de beste tool voor uw bedrijf te vinden. 

Het invoeren van een online projectmanagement-software geeft je de mogelijkheid efficiënter te werk te gaan. Hieronder lees je hoe je project management tools het beste met elkaar kunt vergelijken en staan er aanbevelingen bij welke het beste geschikt zijn voor jouw bedrijf. Ook wordt er uitleg gegeven over de werking van de software en wat de functies ervan zijn. 

projectbeheer

Beginnen met het vergelijken van de beste online project management softwares?

We vertellen je hier alles wat je wilt weten over het nut van online projectmanagement software en de beste softwares voor jouw onderneming.

Inhoudsopgave

Wat is online projectmanagement?

Online project management is nodig om taken op een overzichtelijke manier uit te voeren. Een projectmanager houdt toezicht op de uitvoering van diverse taken en geeft sturing aan het project. Dit zorgt ervoor dat tijd en geld wordt bespaard, mits de uitvoering hiervan correct gedaan wordt. 

Van te voren is er een bepaald doel, budget én deadline vastgesteld om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden op een efficiënte manier worden uitgevoerd. Gelukkig zijn er verschillende project management softwares beschikbaar die tools leveren, waardoor het managen van een project erg eenvoudig en overzichtelijk uitgevoerd kan worden. 

Overtuigd dat online projectmanagement software geschikt is voor jouw bedrijf? Maak een account aan bij Monday.com en richt direct je eigen projectbeheer in!

Software project management: Project management tool

Het gebruik maken van een goede project management tool is een meerwaarde voor de verbetering tussen de samenwerking van verschillende projecten en voor het bijhouden van de taken. Een goede project management tool is erg persoonlijk, want bij iedereen verschillen de wensen. Een project management tool is bedoeld om de voortgang van een project bij te houden en de samenwerking efficiënter te maken. 

Bij het aanschaffen van een project management tool heeft men verschillende redenen om dit te doen, waaronder; het bijhouden van de urenregistratie, data analyse, project structuur, risicobeheer en het makkelijker maken om taken te verdelen. Laat je bedrijf groeien en breng het naar een hoger niveau, door efficiënt samen te werken en een goed overzicht te blijven houden. 

Online projectmanagement voor marketing

Ook voor de marketing afdeling is een projectmanagement tool erg nuttig. De doelen worden overzichtelijk vermeld in een overzicht, zodat je precies weet wat er nog op de agenda staat. Veel marketingprojecten lopen tegelijkertijd op, daarom is het soms lastig bij te houden welke taken nog niet afgerond zijn en welke dat wel zijn. 

Een goed uitgevoerd marketingproject heeft veel voorbereidingen nodig, waaronder een goede planning. Bij grote marketingprojecten is het verstandig om tussentijdse prestaties te markeren. Hierdoor blijf je een goed overzicht houden van de taken en wordt alles een beetje verdeeld. Dit kan het beste worden bijgehouden in een online projectmanagement software.

Een goed project management software is een aanwinst voor je marketingteam. De planning is overzichtelijker en de taken worden uiteindelijk beter uitgevoerd. 

Software project management: Mogelijkheden tools

Een project management tool biedt verschillende mogelijkheden om je project op een goede en overzichtelijke manier uit te voeren. Met een goede tool is het mogelijk om het project op te delen in verschillende fases. Ook geeft het de mogelijkheid om in projectteams te werken. 

Op die manier weet iedereen wat zijn, of haar taak is en kan er op een overzichtelijke manier aan een project gewerkt worden. Door de projectteams kan je de voortgang bijhouden van ieder zijn taken en kan er ingegrepen worden wanneer dat nodig mag zijn. 

Per project is het mogelijk om inzicht te krijgen in de gemaakte kosten en uren. Op die manier kan je in gaten houden of er over het budget wordt heengegaan en of je vroegtijdig met het project zou moeten stoppen.

projectbeheer

Beginnen met het gebruik van projectmanagement software?

Kies Monday.com en begin eenvoudig met het gebruiken van een online projectmanagement software!

Wanneer er ingewikkelde projecten op de planning staan kunnen alle gegevens gemakkelijk in één overzicht geplaatst worden, waardoor het voor iedereen duidelijk en gemakkelijk te vinden is. Je kunt elkaar makkelijker helpen wanneer je weet dat iemand ergens tegenaan loopt. De opdrachten worden zo sneller uitgevoerd en is de werkdruk een stuk lager.

Met een goede project management tool kan je ieder zijn, of haar taken op een overzichtelijke manier bijhouden en weet iedereen waar zijn, of haar verantwoordelijkheid ligt.
Project management is niet alleen bedoeld voor het beheren van projecten, ook zijn er nog andere functionaliteiten aan verbonden. De meeste functionaliteiten hiervan zijn; CRM, sales, offerte en facturatie. 

Projectmanagement app

Als je altijd inzage wilt hebben in de taken en deadlines, dan is het handig om een project management app te downloaden. Veel leveranciers bieden namelijk ook een app aan om ervoor te zorgen dat je altijd de projectinformatie bij de hand hebt. 

Als je het fijn vindt om van alle taken en berichten op de hoogte te zijn, schakel dan meldingen in. Met je telefoon kan je gemakkelijk op de hoogte blijven van de voortgang van jouw team. 

Creëer teams die horen bij een bepaald project en presteer samen een goed uitgevoerd resultaat dat leidt tot een verbetering van het bedrijf. 

projectmanagement

Projectmanagement software

Het uitgebreide aantal tools kan het lastig maken om een besluit te maken welk project management software het beste aansluit bij jouw bedrijf. Naast het uitgebreide scala aan tools, zijn er ook veel verschillende leveranciers van software. Voordat je een besluit maakt welk project management software je wilt gebruiken voor je bedrijf, is het verstandig om eerst verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken. 

Kijk hiernaar welke functies je wilt hebben, wat het budget hiervoor is en of je het echt wel nodig hebt. Voor beginnende bedrijven is dit soms nog een overbodige luxe, omdat het overzicht van de taken nog goed bij te houden is en kan het project gemakkelijk te overzien zijn door de projectleider. 

Wanneer je merkt dat dit niet meer het geval is, dan is het een goed idee om een project management software aan te schaffen, zodat het werk op een efficiënte manier uitgevoerd kan worden.

Kies hier welke bedrijfssoftware het beste bij je past!

Project planning software: Voordelen van het digitaliseren van je bedrijf

Tegenwoordig is het meer dan normaal dat bedrijven zich digitaliseren. Hier zijn dan ook verschillende redenen voor. De in- en externe communicatie wordt eenvoudiger gemaakt en is allemaal ook sneller. Denk bijvoorbeeld aan het indelen van verschillende teams met een project management software. 

De interne communicatie is dan erg gemakkelijk, omdat iedereen weet wat de taken zijn en er makkelijk met elkaar overlegd kan worden. Naast de betere interne communicatie, kan de klant ook op een persoonlijkere manier bereikt worden dan voorheen. Bijvoorbeeld door e-mails, pushmeldingen en social media.

 
Ook is het mogelijk bij project management softwares de tijd bij te houden hoe lang iemand aan een bepaalde taak heeft gewerkt. Op die manier kan je het werk efficiënter indelen wanneer je weet hoe lang iemand aan een taak gewerkt heeft.

Het analyseren van projecten geeft je de mogelijkheid een beter inzicht te krijgen in diverse taken. De software kan namelijk bijhouden wat de vorige keer minder goed ging en waar nog kansen voor verbeteringen liggen. Prestaties worden geanalyseerd en zo wordt het mogelijk gemaakt om jezelf (of het bedrijf) te verbeteren. 

 

De beste online projectmanagement softwares

Door goed verschillende project management softwares goed met elkaar te vergelijken, is de kans groot dat het je bedrijf/organisatie heel goed kan helpen. Hieronder staan een aantal van de beste softwares om je projectbeheer te optimaliseren waardoor je bedrijf verbeterd wordt. 

projectbeheer

Onze ervaring

5/5

1. Monday.com

Met het projectbeheer van Monday.com kan je in een handomdraai beginnen. Alle gegevens staan in één werkruimte, waardoor het voor iedereen mogelijk is toegang te krijgen tot bepaalde taken, deadlines en budget. Werk samen aan taken en creëer teams waardoor het voor iedereen duidelijk is waar zijn, of haar verantwoordelijkheid ligt. 

Het grote voordeel van de online projectmanagement-software van Monday, is dat er veel koppelingen zijn met externe partijen. Door een goede koppeling met onder andere mailservers (Gmail of Hotmail bijvoorbeeld), Trello of Slack, sluit Monday al snel aan op de kanalen die je al gebruikt met jouw organisatie. 

Let wel goed op de kosten. Dit hangt sterk af van het aantal gebruikers. Het is altijd slim om te kijken welke andere bedrijfsprocessen je kunt onderbrengen in Monday. Als je ook jouw urenregistratie en CRM-software onderbrengt, bespaar je al snel veel geld op pakketen bij andere bedrijven. Daarnaast heb je alles mooi op één plek. 

crm advies

Onze ervaring

4/5

2. Exact

Door de projectmanagement software van Exact lever je snel winstgevende projecten op en dus uiteindelijk meer klanten binnenhaalt. Dit komt omdat je op een efficiënte manier kunt samenwerken vanuit één werkruimte. Het overzicht van de taken is gemakkelijk bij te houden en iedereen weet precies waar zijn of haar verantwoordelijkheid ligt. De doelen kunnen gemakkelijk in een overzicht worden gezet, zodat je precies weet wat er op de agenda staat. 

Een belangrijk voordeel van Exact, is dat het ook een goed boekhoudprogramma is, in tegenstelling tot Monday. Je zal jouw boekhouder of jezelf (als jij de boekhouding doet) een groot plezier doen om voor deze software te kiezen. Het is namelijk makkelijk om jouw project te koppelen aan de facturatie. 

crm klantenservice

Onze ervaring

4/5

3. Afas

Heel veel mensen maken gebruik van het projectmanagement software van Afas. Dit heeft als reden dat de software heel goed aansluit bij verschillende bedrijven. De samenwerking wordt verbeterd waardoor het bedrijf zich kan ontwikkelen. Ook voor de klant is het fijner, want de informatie wordt persoonlijker gemaakt, waardoor je uiteindelijk meer klanten trekt. 

AFAS werkt qua pricing een beetje anders dan de rest. Zij doen namelijk een voorstel op maat. Neem daarom eerst contact met ze op, en dan helpen zij je verder met een pakket wat bij je past. Dit klinkt wellicht minder transparant, maar kan bij complexe bedrijfsstructuren wel zorgen voor een softwarepakket dat beter aansluit bij de behoeften van de klant. 

Dat de pakketen van AFAS vaak beter aansluiten, is de reden dat het bedrijf steevast tussen de rijtjes staat met meest populaire software op het gebied van online projectmanagement, CRM en meer.

Visma - online boekhouden

Onze ervaring

4/5

4. Visma

Wanneer je gebruik maakt van de projectmanagement tools van Visma, is je projectadministratie strak geregeld. Je kan zelfstandig of met je team werken, wat je de mogelijkheid geeft efficiënter te werk te gaan. Je kan je bedrijf laten groeien door de inzichten die je krijgt uit verschillende rapportages en kun je professionaliseren. 

projectbeheer

Onze ervaring

4/5

5. Asana

Met de online projectmanagement tools van Asana, kan je op een snelle en overzichtelijke manier samenwerken en organiseren. Als projectmanager kan je gemakkelijk ieder zijn taken overzien, omdat alle gegevens in één werkruimte staan. 

Ook heb je een goed overzicht van te behalen doelen en deadlines, waardoor je meteen weet waar de focus op gelegd moet worden. Het koppelen van de projecten aan specifieke TODO’s voor de gebruikers, helpt om alle afspraken binnen het project goed na te komen. Daarnaast is Asana ook niet duur in vergelijk met de concurrentie. 

Meer weten over Asana? Lees onze Asana Review!

 

projectmanagement

Onze ervaring

4/5

6. Wrike

De flexibiliteit van het indelen van taken wordt aanzienlijk verbeterd met de projectmanagement software van Wrike. Strategieën worden omgezet in plannen om je bedrijf zo snel mogelijk te laten groeien. Het is mogelijk een gratis test te starten zodat je honderd procent zeker weet of de software bij jouw bedrijf aansluit.

projectmanagement tool

Onze ervaring

4/5

7. Teamleader

De projectmanagement software van Teamleader zorgt ervoor dat je altijd binnen het budget blijft. Dit komt omdat het project nauwkeurig in de gaten wordt gehouden. Je kunt beter inschatten hoeveel tijd en geld je kwijt bent aan een project, waardoor uiteindelijk de winst zal stijgen. 

Ook is het mogelijk om te factureren vanuit een project. Je kan zelf bepalen wat de prijs is gebaseerd op het materiaal dat gebruikt is, of de uren die aan het project besteedt zijn. 

Verdeel het project in fases op en ontvang meldingen over behaalde projecten en deadlines. Je kan de eerste twee weken de software uit proberen, daarna kan je beslissen of je het vindt passen bij je bedrijf.

 

Veelgestelde vragen

Zoals bovenstaand al beschreven is, verschilt de voorkeur hiervan per bedrijf. Niet elk bedrijf hoeft namelijk gebruik te maken van dezelfde tools. Vergelijk en probeer van te voren verschillende softwares, om er 100% zeker van te zijn dat het past bij je bedrijf.

Ook dit verschilt per aanbieder. Sommige softwares zijn geavanceerder en hebben meerdere tools dan andere softwares. Dan is het vanzelfsprekend dat het wat duurder is. De meeste softwares zijn prima te betalen en het resultaat van de werkzaamheden stijgt enorm, waardoor het zeker geen verloren geld is. 

Bij elk nieuw programma waar je mee werkt, moet je in het begin altijd even wennen. Maar de projectmanagement softwares heb je zo onder de knie. Je kan namelijk vaak zelf een indeling maken en alle tools staan overzichtelijk weergegeven, zodat je meteen aan de slag kunt. 

Eenvoudig beginnen met een online projectmanagement tool?

Maak een account aan bij Monday en probeer de eerste periode gratis uit!