Constant Contact Review

Wanneer je op zoek bent naar een email marketing tool is Constant Contact waarschijnlijk één van de tools die je tegen komt tijdens je zoektocht. 

We kijken in deze Constant Contact review naar alle voor- en nadelen, mogelijkheden en kosten van deze tool. Na het lezen van de review Constant Contact weet jij precies hoe jij deze zelf kunt inzetten!

constant contact review

Beginnen met email marketing voor jouw onderneming? Ontdek dan alle mogelijkheden van Constant Contact!

Constant Contact: Wat is Constant Contact?

Constant Contact is een tool voor online marketing. De tool is er op gericht je handvatten aan te bieden om jouw bedrijf of onderneming te laten groeien. Daarom kun je bij Constant Contact terecht voor vier diensten: 

  1. Het bouwen van een ecommerce website: met de website builder maak je eenvoudig je eigen website waarop mensen jouw product kunnen aanschaffen.
  2. Je online vindbaarheid verbeteren: binnen Constant Contact kun je gebruik maken van verschillende tools voor SEO, email, social media en andere vormen van online marketing. 
  3. Email marketing campagnes opzetten: met de uitgebreide tool voor email marketing segmenteer je abonnees en zet je je eigen email marketing campagnes op.
  4. Analyseer de resultaten: door gebruik te maken van de analyse tool kun je precies zien hoe jouw campagnes presteren. Zo kun je kansen identificeren en tijdig bijsturen. 

Constant Contact review: Wat kun je met Constant Contact?

Constant Contact biedt je een inclusieve tool voor je online marketing. Zo bouw je eenvoudig je eigen merk op binnen één platform, zonder gebruik te hoeven maken van meerdere online tools. Dankzij de automatisering en koppelingen met diverse social media kun je met Constant Contact de hele sales funnel beheren. Zo doorloop je eenvoudig het volledige traject van lead tot loyale klant. 

Naast de beschreven online marketing tools kun je ook gebruik maken van automations, enquêtes en polls, donaties, aanmeldformulieren en events. 

Ben je al overtuigd van Constant Contact en wil je meteen overgaan op deze email marketing tool? Begin bij Constant Contact en optimaliseer jouw email marketing!

Constant Contact review: Constant Contact Pricing

We kijken hier naar de verschillende pricing opties die Constant Contact aanbiedt.

Email

Het Email plan is voornamelijk geschikt voor kleinere bedrijven en organisaties die professionele emails willen sturen en het resultaat van hun campagnes in real-time willen kunnen bekijken. 

Bij dit plan kun je gebruik maken van email templates, tools voor het managen van de marketing kanalen (zoals het plannen van posts, Google Ads en landing pages), meerdere websites, en je eigen webshop. 

Bij het standaard Email abonnement kunnen drie gebruikers het platform gebruiken. Dit abonnement kun je afsluiten vanaf €18 per maand. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het aantal email ontvangers. 

Email Plus

Met het Email Plus abonnement krijg je toegang tot een stuk meer mogelijkheden. Deze mogelijkheden zitten voornamelijk in de marketing automations die je in kunt stellen. Zo kun je automatische welkomstmails instellen en krijg je toegang tot dynamische content. Hiermee kun je op basis van de verzamelde data de email content personaliseren. Ook krijg je toegang tot meer mogelijkheden voor segmentatie, aanpasbare pop-up formulieren en het opzetten van online donatie campagnes. 

Je kunt gebruik maken van het Email Plus abonnement vanaf €40 per maand. De prijs is afhankelijk van het aantal abonnees op de mailinglijst. Met deze abonnementsvorm krijgen tot 10 gebruikers toegang tot het platform. 

Non-Profit

Ben je als non-profit organisatie op zoek naar een email marketing tool? Dan ben je bij Constant Contact aan het juiste adres! Als non-profit organisatie krijg je bij Constant Contact namelijk korting op je abonnement. Hiervoor moet kunnen aantonen dat jouw organisatie opereert als non-profit. 

Betaal je per half jaar? Dan kun je gebruik maken van 20% korting. Als je jaarlijks het abonnement afsluit, loopt deze korting zelfs op tot 30%.

constant contact review
Constant Contact pricing op de website

Over Constant Contact

Constant Contact is een online marketing bedrijf dat is opgericht in 1995. Het bedrijf richt zich voornamelijk op kleine bedrijven en non-profits. De founders van het bedrijf wilden een tool ontwikkelen waarmee kleine bedrijven dezelfde resultaten konden bereiken als hun grote rivalen op het gebied van online marketing. Inmiddels is het bedrijf zelf uitgegroeid tot één van de grote spelers. 

Constant Contact wordt voornamelijk gebruikt voor email marketing. Zo’n 66% van de kleine bedrijven gebruikt email marketing om zijn producten te promoten of te communiceren met klanten. Het grootste gedeelte hiervan geeft aan dat email marketing belangrijk is in hun strategie en tevens effectief is. Hier speelt Constant Contact dan ook slim op in. 

Alternatieve email marketing software

In deze Constant Contact review focussen we ons specifiek op deze aanbieder. Maar er zijn natuurlijk meerdere aanbieders van email marketing tools. Daarom kijken we ook naar twee alternatieven. 

Hubspot

Net als Constant Contact biedt Hubspot verschillende tools aan voor het stroomlijnen en optimaliseren van de online marketing activiteiten. In tegenstelling tot Constant Contact, is Hubspot echter één van de grootste en bekendste spelers op het gebied van email marketing. Bekende klanten van Hubspot zijn onder andere Soundscloud, Suzuki en het WWF

Waar Constant Contact zich alleen richt op online marketing, kun je bij Hubspot ook terecht voor sales, service, CMS en operations. Hierdoor kun je dus meerdere afdelingen onderbrengen binnen dezelfde software. 

constant contact

Beginnen bij Constant Contact?

Optimaliseer je email marketing met de slimme software

Het grootste voordeel van Hubspot is de mogelijkheid om gebruik te maken van de gratis versie. De gratis versie is beschikbaar voor marketing, sales en service. Wil je echter ook gebruik maken van de premium functies? Dan loopt de prijs al snel op. Het goedkoopste abonnement begint namelijk bij €41 per maand.

Mailerlite

Ook Mailerlite is een goede optie voor ondernemingen die zich richten op email marketing. Binnen het softwareprogramma van Mailerlite kun je heel eenvoudig je eigen email marketing campagnes opzetten en inrichten. Je kunt zelfs gebruik maken van drag-en-drop templates om het proces nog eenvoudiger te maken. 

Als je op zoek bent naar een volledige tool voor je online marketing is Mailerlite minder geschikt. Dit programma richt zich namelijk alleen op email marketing en biedt geen andere opties aan. 

Toch overtuigd dat Constant Contact de beste tool is voor jouw onderneming? Bekijk de mogelijkheden via de oranje knop!

Constant Contact Review: Conclusie

In deze Constant Contact review heb je alle ins en outs kunnen lezen van dit email marketing programma. Deze tool is een goede keuze voor kleine ondernemingen die graag hun gehele online marketing bij één softwareprogramma willen onderbrengen. Ook voor non-profits is het programma uitermate geschikt dankzij de beschikbare korting. 

constant contact score
Positieve review Constant Contact

Enthousiast na het lezen van deze Constant Contact review?

Maak gebruik van de proefperiode van 60 dagen en kijk wat deze tool voor jou kan doen!

Meer aanbieders van Email marketing software vergelijken?

Ben je nog niet overtuigd na deze review Constant Contact? Vergelijk dan eens het aanbod van andere email marketing tools.