Exact Review

Ben je op zoek naar een goed bedrijfssysteem voor bijvoorbeeld de boekhouding, urenregistratie of facturatie? In dit artikel gaan we in op de Exact accounting software en geven we een compleet Exact accounting software review.

Je komt in de Exact accounting software review meer te weten over de verschillende diensten, de Exact online prijzen en hoe jij start Exact online te gebruiken. Daarnaast geven we nog enkele alternatieven.

Exact review - Logo Exact software

Exact accounting software gebruiken? Klik op de knop en kijk meteen welke mogelijkheden er passen bij jouw bedrijf!

Wat is Exact accounting software?

We starten in deze Exact accounting software review met de vraag wat de software eigenlijk inhoudt. Exact accounting software is onderdeel van Exact, een online software aanbieder voor Human Resources Planning, CRM, Projectmanagement, Voorraadbeheer en boekhouding.

De software die aangeboden wordt door Exact heeft dus als doel om bepaalde bedrijfsprocessen te automatiseren of makkelijker te maken. Steeds meer bedrijven maken gebruik van dit soort geavanceerde software.

Exact is ook nog eens een absolute gigant binnen de markt van bedrijfssoftware en ERP-systemen, iets waar we later in deze Exact accounting review nog wat dieper op in zullen gaan.

De Exact accounting software kan, zoals de naam al zegt, gebruikt worden voor het boekhouden. De Exact software richt zich specifiek op het midden en klein bedrijf (mkb). De Exact accounting software kun je als compleet administratiesysteem gebruiken voor de boekhouding.

Dit houdt in dat je niet alleen de facturatie kunt regelen, maar ook voorraadbeheer, werkbonnen, debiteurenbeheer en offertes kunt beheren.

Wat de software allemaal kan en doet gaan we in het volgende stuk bespreken. Daarnaast zullen we ook de Exact online prijzen voor je verzamelen en belichten in deze Exact accounting software review.

Wat kun je met Exact software?

Het is mogelijk om bijna alles binnen de boekhouding te integreren in het systeem van de Exact accounting software. Exact heeft er voor gezorgd dat je de software gemakkelijk kan gebruiken samen met je accountant of boekhouder.

Je stopt je boekingen in het systeem, en de accountant of boekhouder krijgt automatisch te zien wat er gecontroleerd moet worden in het systeem voor de belastingaangifte voor het bedrijf.

Met het basispakket van de Exact accounting software is bijna alles wel beschikbaar. Je kunt een aantal verkoopfacturen versturen en beheren. Een veelbesproken voordeel van de Exact accounting software is de app connectiviteit.

Naast het beheren van facturen kun je ook gemakkelijk een bankkoppeling aanmaken in het systeem. Je koppelt een zakelijke rekening dus aan het systeem, en het systeem haalt daar automatisch informatie vandaan.

Daarnaast werkt Exact met zogeheten extra modules, waarmee je extra functionaliteiten kunt toevoegen. Uiteraard gaan deze extra modules gepaard met een hogere prijs van het pakket.

Voorbeelden van extra modules van het boekhoudingssysteem zijn bijvoorbeeld administratiearchieven en budgettering. Daarnaast zijn er nog vele andere handige modules die je kunt toevoegen of voor een vaste prijs per keer kunt gebruiken.

Voor een vast bedrag per maand automatiseer je dus gemakkelijk veel elementen van de boekhouding, die je gemakkelijk online kunt inzien en aanpassen. Daarnaast is het gemakkelijk om een boekhouder mee te laten kijken wanneer je er zelf niet uitkomt.

Het is ook mogelijk om oude gegevens te integreren in het systeem van Exact wanneer je deze besluit aan te schaffen. Samen met iemand van Exact kun je gegevens uit andere systemen of Excel integreren in het Exact accounting software.

Over de exacte prijzen gaan we het hierna hebben in de Exact accounting software review. 

Wil je ook graag gebruik maken van de Exact accounting software? Start vandaag nog met de Exact software!

Exact online prijzen

In dit deel van de Exact accounting software review gaan we in op de prijzen van de verschillende pakketten en extra functionaliteiten die het bedrijf aanbied.

Exact accounting software

De boekhoudingssoftware van exact is aan te schaffen in verschillende pakketvormen. Je betaalt dus een vast bedrag per maand. Een vast bedrag per maand is gebruikelijk voor dergelijke cloud software diensten.

Het basispakket van Exact software is € 39,- per maand en geeft je alle basisfunctionaliteiten van de software. Het bied toegang voor 1 persoon. Daarnaast kun je 5 verkoopfacturen per maand beheren.

Een stapje verder is die van Exact Online Plus. Voor bijna dubbel de prijs krijg je alles van het vorige pakket met daarbij een aantal extra features. Je krijgt toegang voor 2 personen in plaats van 1, wat dit keer ook uit te breiden is voor een vast bedrag. Ook spring je van 5 facturen per maand naar 100 facturen per maand, een flinke upgrade dus. Ook is het mogelijk om meerdere bankkoppelingen te maken met dit pakket.

De meest dure pakketten van de lijn boekhoudingssoftware breiden dit nog verder uit naar onbeperkte hoeveelheden.

Het nadeel van de Exact accounting software is wel dat het iets duurder is in vergelijking met andere boekhoudingssoftware, zeker als je naar het basispakket kijkt.

Het voordeel is dat je met een gevestigd bedrijf in zee gaat die al jaren goede diensten levert op dit gebied. Beniewd naar andere boekhoudingssoftware? Check onze pagina over boekhoudingssoftware vergelijken.

Exact review - Logo Exact software

Overige Exact online prijzen

Naast boekhouding bied Exact ook andere software aan voor bedrijven. Hieronder zie je een prijsoverzicht van de verschillende soorten systemen die ze aanbieden.

Voorbeelden zijn handel en voorraadsystemen, projectmanagement en productie systemen. Deze oplossingen heten ERP-oplossingen (Enterprise Resource Planning). Vaak is het ook mogelijk om verschillende software systemen van Exact met elkaar te combineren.

Op deze manier creëer je je bedrijfsprocessen gemakkelijk om een gecentraliseerd systeem heen. Dit kan voor veel bedrijven voordelig zijn om te zorgen dat alles netjes verloopt en er meer tijd over is om waarde aan de klant te leveren.

Exact review - prijzen Exact online
De verschillende opties van de Exact software

Over Exact

Het bedrijf Exact begon in de jaren 80 van de twintigste eeuw. Op dat moment kwamen er steeds meer computers op de markt die gebruikt konden worden door bedrijven. De Delftse studenten die Exact hebben opgericht zagen een gat in de markt. Ze begonnen met het implementeren de boekhouding in computersystemen. Zo maakte ze als één van de eerste bedrijven dergelijke bedrijfsprocessen geautomatiseerd.

Tegenwoordig is het bedrijf Exact uitgegroeid tot een gigant in de industrie van automatiseringssoftware zoals ERP-systemen (Enterprise Resource Planning). De diensten van Exact hebben zich uitgebreid naar de systemen zoals we ze hier belichten in de Exact accounting software review, en ook nog eens op internationaal niveau.

Alternatieven Exact accounting software

We zullen het niet alleen maar hebben over de software Exact in deze Exact accounting software review. Hieronder geven we nog 2 voorbeelden van software die je kunt gebruiken voor de boekhouding.

e-Boekhouden

e-Boekhouden is ook een goed en compleet systeem voor, je raad het al, boekhouden. Basisopties van e-Boekhouden zijn het versturen van offertes, facturen en betalingsherrineringen. Het platform is fijn en makkelijk om te gebruiken.

Ook e-Boekhouden heeft modules die je kan toevoegen aan je pakket. Modules zijn onder andere urenregistratie of voorraadbeheer. Het positieve van e-Boekhouden ten opzichte van Exact is de prijs. Voor 15 euro in de maand heb je een compleet pakket. Het is dus zeker ook een aanrader.

Wil je graag meer weten over e-Boekhouden? Lees ons review over e-Boekhouden.

Exact review - Logo Exact software

Starten met Exact?

Breng je boekhouding op orde en maak gebruik van verschillende handige modules!

Rompslomp

Met de gratis versie van rompslomp is het al mogelijk om onbeperkt facturen te sturen. Natuurlijk krijg je niet zoveel functionaliteiten als bij betaalde software zoals Exact, maar het kan een mooi begin zijn voor bedrijven die niet meteen geld uit willen geven.

Met Rompslomp Pro krijg je meer functionaliteiten, zoals uren en ritten registratie. De pakketten van Rompslomp hebben ook een mindere prijs, de duurste komt uit op 15 euro per maand. Het goedkopere optie dus wanneer je het vergelijkt met Exact. Wil je meer weten over rompslomp? Lees hier onze rompslomp review.

Toch liever Exact gebruiken voor de boekhouding of andere bedrijfsprocessen? Start eenvoudig met Exact en ervaar de kwaliteit.

Exact accounting software: Veelgestelde Vragen

De Exact accounting software is helaas niet gratis. Wel biedt het bedrijf een proefversie van 30 dagen aan. Op deze manier kun je een maand lang genieten van de voordelen van de software zonder meteen te moeten betalen.

Wanneer je tevreden bent over de functionaliteiten kun je besluiten alsnog een pakket van Exact aan te schaffen. De pakketten van Exact starten bij €39,- en lopen op tot boven de €100,- per maand.

Het is mogelijk om met het basispakket van de Exact boekhoudingssoftware gebruik te maken als zzp’er. Bij dit pakket krijgt één persoon toegang. Echter is Exact geen aanrader voor kleinere starters of zzp’ers. Exact zal beter zijn voor wat grotere organisaties binnen het mkb.

Het opzeggen van de Exact software blijkt helaas niet heel makkelijk te zijn. Via formulieren van Exact support is het mogelijk om je opzegging in te dienen. Uiteraard moet er rekening gehouden worden met het bewaren van belastinggegevens. Meer informatie vind je op de supportpagina van Exact.

Exact accounting software: Conclusie

We hebben in deze Exact accounting software review besproken wat de software van het bedrijf Exact inhoudt, wat de Exact online prijzen zijn en welke alternatieven er zijn voor de Exact accounting software.

Al met al kunnen we stellen dat de Exact software zijn doel als boekhoudingssysteem of ERP-systeem behaald. Wanneer je besluit gebruik te maken van de diensten van Exact weet je dat je met een goede en gevestigde naam samenwerkt.

Het grote aandeel van Exact is dat de prijzen van de diensten wat hoger liggen dan bij andere aanbieders van dergelijke software. Zeker het basispakket staat vrij hoog in prijs in vergelijking met andere basispakketten op de markt.

Wil je graag nog eens alle soorten boekhoudingssoftware op een rijtje hebben staan? Bekijk de boekhoudingssoftware vergelijken pagina.

Meteen starten met Exact? Klik op de knop hieronder en kijk naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf!

Start Exact online te gebruiken!

Probeer Exact accounting software en krijg je boekhouding meteen onder controle.