Alles over B2B Social media management

Wanneer je aan social media management denkt voor je bedrijf, dan zal je waarschijnlijk geneigd zijn om meteen te denken aan B2C social media marketing. Bedrijven als Coolblue en Bol.com zijn uiteraard boegbeelden van succesvolle social media management wanneer het gaat om B2C. Goede B2B social media management kan ontzettend belangrijk zijn voor de groei van je bedrijf. We belichten het verder in dit artikel.

b2b social media management

Gelijk starten met het vergelijken van de beste B2B social media management software?

Wat is B2B Social media management?

B2B social media management houdt kortgezegd in dat je de B2B social media kanalen van een bedrijf managet. Het communiceren naar en met andere bedrijven gebeurt uiteraard op een andere manier dan wanneer je communiceert met (potentiële) klanten.

Je zult goed moeten onderzoeken waar je B2B klantenbase in geïnteresseerd is en ook moeten zorgen dat het bedrijf zich bewust is dat je actief bent op social media. Alhoewel de kans klein is dat de hoeveelheid engagement en volgers vergelijkbaar is met B2C social media kanalen, kan het nog steeds de nodige naamsbekendheid opleveren. Dit kan vervolgens leiden tot nieuwe leads.

Het maximale uit B2B social media management halen? Probeer dan Constant Contact met de gratis proefperiode!

De waarde van B2B Social media management

Als B2B bedrijf denk je waarschijnlijk vooral aan het genereren van leads en potentiële klanten met behulp van B2B social media kanalen. Je kunt echter niet altijd direct de resultaten van B2B social media management terugzien. Ook zullen sommige social media kanalen een stuk minder aantrekkelijk zijn voor B2B, aangezien via deze kanalen voornamelijk particulieren actief zijn.

Hieronder zetten we op een rijtje waarom het actief bijhouden van je B2B social media kanalen erg belangrijk is.

Customer insights

Een zeer belangrijk aspect van social media marketing is het feit dat je inzichten krijgt in de doelgroep waar je je op richt. Dit geldt zowel voor B2C als B2B social media management. Veel B2B bedrijven richten zich vooral op het inside out principe, waarbij je uitgaat van de inzichten van de werknemers en hierop je business strategie baseert. Dan wordt de outside in kant wel eens aan de kant geschoven, terwijl dit juist minstens even belangrijk is.

Met het actief bijhouden en monitoren van je B2B social media kanalen en een goed B2B social media plan, kun je zowel relaties met je klanten opbouwen én zie je wat klanten van jouw product of service denken. Ook zul je vaak zien dat klanten je suggesties of verbeterpunten geven, die ze normaal niet zouden communiceren. Social media biedt die laagdrempelige manier van communiceren om ook kleine verbeterpunten of potentiële vraag te signaleren.

Traffic genereren

Traffic generatie zal vrijwel nooit op de korte termijn te merken zijn. Echter, als je tijd in het managen van je social media kanalen stopt en je richt op het uitbreiden van je kanalen, dan zul je ook steeds meer verkeer op je website krijgen. Dit is dus voornamelijk een lange termijn doel, maar waar je wel veel baat bij kunt hebben.

Brand Awareness

Met het slim inzetten van je B2B social media kanalen en het regelmatig posten van content, zul je geleidelijk steeds meer exposure en dus ook naamsbekendheid genereren. Zelfs als zijn niet alle volgers potentiële klanten, dit zijn wel mensen die je naam kennen en deze mogelijk ook kunnen aanbevelen aan mogelijke leads.

Simpelweg je naamsbekendheid vergroten op social media kan al leiden tot leads die je normaal gesproken niet zou krijgen.

Personeelswerving

Een ander positief effect wat B2B social media management kan hebben op je bedrijf, is het werven van nieuw personeel. Het delen van vacatures, maar ook het delen van prestaties van je bedrijf kunnen nieuwe en kwalitatief hoge werknemers aantrekken. Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt wanneer je je B2B social media kanalen onderhoudt, maar wel een veelvoorkomend positief effect dat een goed B2B social media plan kan hebben.

Software voor B2B Social media management

Om het bijhouden van je B2B social media kanalen zo efficiënt
mogelijk te managen, raden we aan om een social media management tool te gebruiken.

Met deze tools kun je al je communicatie en interactie met je volgers via één centraal platform monitoren.

Vervolgens kun je onder andere posts inplannen, engagement meten en, afhankelijk van het type abonnement, ook een tal van andere functies gebruiken. Belangrijk is wel om de juiste tool te vinden die bij jouw B2B social media kanalen passen.

Voor sommige bedrijven kan bijvoorbeeld Instagram minder interessant zijn, terwijl de focus vooral ligt op LinkedIn. Dan zul je moeten kijken naar een platform dat zich in elk geval richt op LinkedIn.

social media management top

Meteen beginnen met B2B social media management?

Sprout Social is software dat helemaal gericht is op social media management, dus ook voor B2B!

Hoe werkt een B2B Social media management tool?

Over het algemeen zul je voornamelijk je B2B social media management software gebruiken om berichten in te plannen op je verschillende kanalen. 

De meeste software hebben echter nog een tal van andere mogelijkheden, waaronder het uitrollen van rapporten gebaseerd op engagement over een bepaalde periode. Ook kun je data zien van de groei van je kanalen en kijken welke posts het meest populair of juist niet populair waren.

Ook kun je, als je deel uitmaakt van een marketing team, ook verschillende gebruikers tasks toewijzen om zo een duidelijke taakverdeling te creëren. Veel features zijn echter wel sterk afhankelijk van hoe uitgebreid je pakket is, en voor meer functies zul je over moeten stappen naar een duurder abonnement.

Voor de basisfuncties ben je vaak relatief goedkoop uit, zelfs voor kleinere bedrijven of ZZP’ers zijn er opties om soms zelfs gratis gebruik te maken van een B2B social media management tool.

Koppel de juiste social media kanalen

Als je besloten hebt om een abonnement af te sluiten bij een bepaalde provider, dan ben je er uiteraard nog niet. 

Allereerst zul je de B2B social media kanalen die je wilt gebruiken moeten koppelen aan je account.

Als je een centraal social media account hebt op LinkedIn of Facebook waar je beheerder bent op de bedrijfspagina van je onderneming, dan is het snel gedaan. 

Je hoeft enkel het social media account dat beheerder is van de bedrijfspagina te koppelen aan het programma.

B2B social media management koppelen

Als je een Instagram van je bedrijf hebt, kun je deze ook koppelen aan Facebook. Zo ben je ook automatisch beheerder van het Instagram account en hoef je deze niet apart te koppelen aan de B2B social media management software.

Als je hiermee klaar bent, kun je beginnen met het posten van content, maar het is natuurlijk ook belangrijk dat je een duidelijk B2B social media plan hebt opgesteld.

Een alles-in-één CRM platform inclusief B2B social media management integratie? Probeer Hubspot en ontdek de mogelijkheden!

De beste B2B Social media management systemen

conversie email marketing

Onze ervaring

5/5

1. Constant Contact

Constant Contact is een e-mail marketing software bedrijf dat al sinds 1995 actief is op de markt. Aanvankelijk richtte het bedrijf zich vooral op e-mail marketing, maar inmiddels is het bedrijf ook onder andere uitgebreid naar social media management. Je kunt met deze software dus gemakkelijk al je berichten inplannen en communiceren met je klanten op de verschillende social media kanalen.

Met meer dan 600.000 gebruikers wereldwijd is Constant Contact immens populair onder de marketeer. Een echte aanrader dus als je wilt beginnen voor je bedrijf!

beste crm hubspot

Onze ervaring

4/5

2. HubSpot

HubSpot is net als Constant Connect één van de grootste marketing softwareaanbieders ter wereld. HubSpot biedt een uitgebreid CRM-pakket, waaronder social media management, maar ook projectmanagement en integratie met een tal van andere software, zoals bijvoorbeeld MailChimp.

sprout social media management tool

Onze ervaring

4/5

3. Sprout Social

Sprout Social richt zich volledig op social media management en dus zeker interessant als je enkel zoekt naar software die zich hierop richt. Sprout Social is in vergelijking met de andere software echter wel wat prijziger, waardoor de software vooral aantrekkelijk is voor de wat grotere bedrijven.

Wat je ervoor terug krijgt is het voor veel bedrijven echter wel waard. Uiteraard zul je dit zelf moeten ervaren, maar ondanks de prijs blijft Sprout Social een echte aanrader wanneer je je B2B social media kanalen wilt managen.

coschedule logo

Onze ervaring

4/5

4. CoSchedule

Ook CoSchedule is een all in one marketing pakket. Hierbij hoort dus onder andere social media en e-mail marketing. Het handige aan CoSchedule is dat het een geïntegreerde marketing kalender heeft.

Projecten managen gaat dus gemakkelijk met CoSchedule en met de mobiele app heb je altijd en overal inzicht in wat er loopt binnen je marketing afdeling.

buffer logo smm

Onze ervaring

4/5

5. Buffer

Buffer biedt een minimalistische interface waardoor het zeer fijn is in het gebruik. Met grotere tools komt het op sommige geavanceerde functie tekort. Als je enkel de basis functies als berichten inplannen en klanteninteractie wilt doen, dan is Buffer een zeer goede en relatief goedkope optie.

Voor bedrijven of ZZP’ers met een gelimiteerd budget kan Buffer een zeer effectieve oplossing zijn en doet het op de meeste vlakken ook zeker niet af van de concurrenten.

Vergelijk de verschillende B2B Social media management systemen

B2B Social media management - Veelgestelde vragen

Dat kan zeker, maar dan zul je de aparte kanalen bij moeten houden en ook per kanaal de groei moeten monitoren. Een B2B social media management tool kan je hierin een hoop tijd en moeite besparen. In veel gevallen kun je dus ook met een goedkoper abonnement al heel wat tijd besparen.

Een B2B social media plan opstellen bestaat kort gezegd uit de volgende punten: Doelstelling, boodschap, vorm (berichten, video’s etc), kanalen, planning en taakverdeling. Door deze 6 punten in kaart te brengen, kun je een duidelijk B2B social media plan opstellen waardoor je jouw social media presence kunt uitbreiden.

Nee, het kan heel goed zijn dat je doelstelling heel simpel is en je enkel basis functionaliteiten nodig hebt. Ook met alleen het regelmatig posten en engagen met je volgers kun je je online bereik uitbreiden. Daarvoor heb je niet veel toeters en bellen nodig en kun je beter voor een basis account gaan.

B2B Social media management - Conclusie

Het is dus duidelijk geworden dat ook voor B2B social media eigenlijk een onmisbare schakel is in het vergroten van je klantenportefeuille en naamsbekendheid. Vaak kun je met het slim gebruiken van social media tegen lage kosten je bereik ontzettend vergroten.

Van belang is wel om te identificeren op welke kanalen je grootste publiek actief is en een duidelijk B2B social media plan op te stellen om hierop te kapitaliseren. Met regelmaat posten en actief communiceren met je klanten alleen al kan een hoop resultaten op leveren op de korte en ook lange termijn.