White Label Social Media Management

Social media management is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de marketing. Steeds meer bedrijven bieden software aan om social media te organiseren. Je kunt er posts mee publiceren, reacties monitoren en effectiviteit rapporteren. 

White labels komen daarbij goed van pas. In dit artikel kijken we naar white label social media management. Wat is white label social media management precies en welke voordelen heeft het? Ook kun je de beste white label social media management software vergelijken.

White Label Social Media Management

Benieuwd welke white label social media management software het beste bij jou past?

Wat is white label software?

Allereerst: wat betekent white label? Het verwijst origineel naar een product zonder merknaam, maar met een leeg label, waar het merk nog ingevuld kan worden. Met white label software kan een bedrijf software kopen en het laten lijken alsof zij het zelf gebouwd hebben.

Wanneer je bijvoorbeeld rapportages voor klanten maakt in white label software, kun je deze opleveren met jouw merknaam. Dat geldt ook voor het doorverkopen van de software, wat je dan onder je eigen merk kunt doen. Zo krijgt jouw merk eigenlijk de credits voor wat een ander bedrijf (deels) heeft geleverd. Dat scheelt kosten en tijd die je anders had gestopt in de techniek en ontwikkeling van de software.

Aan de slag met social media management? Ga direct van start met de toegankelijke software van Buffer! 

White label social media management

White labeling komt ook van pas in social media management. Zo biedt sommige social media management software de mogelijkheid om automatisch rapportages omtrent social media posts te genereren. Deze kunnen door een white label optie rechtstreeks naar jouw klant gestuurd worden, met het logo van jouw bedrijf of dat van de klant.

Een andere mogelijkheid die white label social media management software biedt is het delen van een online dashboard omtrent social media engagement. Via een alleen-lezen versie kun je klant toegang geven tot de gepersonaliseerde variant van dat dashboard. 

Denk daarnaast aan white label content voor op social media, die sommige software providers aanbieden. Deze content kun je vervolgens personaliseren en posten met jouw eigen branding. 

White Label Social Media Management

De voordelen van white label social media management

Een white label biedt verschillende voordelen in social media management. Je kunt content en rapportages presenteren onder de vlag van jouw bedrijf, terwijl je het (deels) hebt uitbesteed. Aan white-label content voeg je bijvoorbeeld eenvoudig je eigen branding toe. Zo helpt de software eigenlijk met het genereren van content.

Voor automatisch opgestelde rapportages geldt eigenlijk hetzelfde: white labeling neemt een hoop kosten in vorm van geld en tijd weg. Ook het toevoegen van jouw eigen merk heeft grote voordelen in de huidige markt, waar personalisatie steeds belangrijker wordt voor het behalen van succes. 

Natuurlijk kun je rapportages en content ook opleveren onder de naam van een andere partij. Een gepersonaliseerd social media rapport komt echter veel warmer over op de klant en dat heeft voordelen. Zo wijst onderzoek uit dat personalisatie klanten gelukkiger maakt en dat ze bereid zijn om meer te betalen

Wil je zelf niet investeren in de techniek of inhoud van social media rapportages of content, maar wel persoonlijk overkomen op de klant? Dan kan het dus interessant zijn om de mogelijkheden van white label social media management software te bekijken. Meer over social media management in B2B vind je in dit artikel.

Overtuigd van de meerwaarde van white labels? Ontdek de white label content van Sprout! 

Social media management software met white label

Nu we hebben gekeken naar white label social media management en de voordelen daarvan, ben je misschien benieuwd welke software deze mogelijkheden biedt. Allereerst is het goed om te weten dat er geen hele social media management pakketten zijn die white label zijn. Het gaat om de mogelijkheden die je binnen het software pakket hebt. Verschillende social media management software bieden white label tools. 

Zo hebben HubSpot en Sprout een Partner Agency community, waarin zij kwalitatief goede content delen in white label format. Sprout biedt daarnaast de mogelijkheid om klanten regelmatig een social media rapportage te sturen, die ‘white labelled’ is. Je kunt deze rapportage dan personaliseren met het logo van de klant of van jouw eigen bedrijf. Ook CoSchedule en Buffer hebben zo’n white label optie bij rapportages. Met de social media software van Buffer kun je video’s creëren, waarvan je vervolgens de titel en thumbnails kunt personaliseren. 

De prijs van white labels in social media management software

Toegang tot white label functies

Om efficiënt gebruik te maken van de kracht van social media zijn managementtools al snel de moeite waard. White labeling doet daar eigenlijk een schepje bovenop, en biedt de mogelijkheid om de naamsbekendheid en uitstraling van jouw eigen bedrijf te vergroten zonder daar alle moeite voor te doen. De software creëert content of rapportages, maar je kunt ze delen onder je eigen merk. Afhankelijk van de omvang van de white labeling, hangt er wel een prijskaartje aan.

White labelled content wordt vaak gedeeld in zogenaamde ‘partner agency communities’. Deelname aan zo’n community biedt vele andere voordelen en is dan ook een soort abonnementsprijs die sterk verschilt per social media management tool. 

Social media rapportages met white label zijn vaak premium opties. Bij CoSchedule horen white label rapportages bijvoorbeeld bij de uitgebreidere pakketten. De optie om video content te personaliseren komt bij Buffer ook in de geavanceerdere social media management pakketten. 

white label social media management software

Starten met het gebruiken van social media management software? Probeer CoSchedule!

CoSchedule biedt white label rapportages die je gepersonaliseerd kunt presenteren aan jouw klanten.

Kosten white label social media management software

Er hangt dus niet één duidelijke prijs aan white label social media management software. De white label opties zijn vaak niet los te koop, maar komen als functionaliteiten bij de uitgebreidere pakketten of partner programma’s van social media management software. Of dat het geld waard is hangt dus ook af van meerdere factoren.

Ben je een groter bedrijf en ga je ook gebruik maken van de andere geavanceerdere functionaliteiten van een dergelijk premium pakket? Dan is het waarschijnlijk wel de moeite waard om te investeren en white label tools tot je beschikking te hebben.

Maar ook als je een kleiner bedrijf bent en gebruik maakt van meer basic social media management software, zijn er soms opties waardoor je kunt profiteren van white labels. Het weghalen van het logo van de software is soms bijvoorbeeld mogelijk wanneer je daarnaar vraagt. Zo geeft ConstantContact aan dat je hun logo in de footer van e-mails kunt laten weghalen. Ook in social media management kun je zoeken naar kleine mogelijkheden om je materiaal te personaliseren door het weghalen van het logo van de software.  

De beste social media management software

social media management platform

Onze ervaring

5/5

1. Constant Contact

ConstantContact is vooral populair bij de kleinere bedrijven dankzij de gebruiksvriendelijke software. Het bedrijf is begonnen in email marketing, maar biedt tegenwoordig ook verschillende tools voor social media management, websites en webshops.

Wil je social media combineren met email marketing, dan ben je bij ConstantContact aan het goede adres! 

beste crm hubspot

Onze ervaring

4/5

2. HubSpot

Met software voor marketing, sales, klantenservice en social media, biedt HubSpot een alles-in-1 management tool. Zo kun je social media beheren en tegelijkertijd inzicht hebben in de effectiviteit van je advertenties, de werking van je website en de ervaringen van klanten met de klantenservice bijvoorbeeld. 

Specifiek voor social media management biedt HubSpot tools om posts te creëren en in te plannen, gesprekken en reacties op social media te overzien, en om inzicht te krijgen in de prestaties op alle socials. 

white label social media management platform

Onze ervaring

4/5

3. Sprout

Ben je vooral op zoek naar software voor social media management, dan is Sprout interessant. Met de verschillende tools kun je de effectiviteit van social media tot in details optimaliseren. Als je bereidt bent hierin te investeren, kun je met Sprout grote stappen maken. 

white label social media management software

Onze ervaring

4/5

4. CoSchedule

Ook CoSchedule biedt volwaardige marketing software. Met de marketing kalender creëer je eenvoudig overzicht in alle marketing activiteiten en vanaf daar kun je inplannen, publiceren en prestaties tracken. Het maakt de gehele marketing overzichtelijk voor alle teamleden die daaraan meewerken.

buffer logo smm

Onze ervaring

4/5

5. Buffer

In de wereld van social media management kan Buffer niet ontbreken. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid van de software ben je zo van start om jouw social media naar een hoger niveau te tillen. Vooral voor bedrijven met een kleiner social media budget die met basis functionaliteiten aan de slag willen, is Buffer een goede optie. 

Vergelijk de verschillende social media management systemen

White labels in social media management - Veelgestelde vragen

White label opties bieden de mogelijkheid om bijvoorbeeld social media content of rapportages te presenteren alsof ze door jouw bedrijf gemaakt zijn. De social media management software provider biedt deze content en rapportages zonder merknaam aan, waardoor je ze kunt personaliseren. 

Door white labels kun je materiaal personaliseren met je eigen logo’s en branding. Dat maakt dat jouw bedrijf de credits krijgt voor het gepresenteerde, zonder dat je daar veel tijd of geld in hebt gestopt. Bovendien geven de logo’s van jouw bedrijf of dat van de klant een persoonlijk gevoel, wat de relatie met de klant ten goede komt. 

Social media gaat ontzettend snel. Een social media management systeem helpt om inzicht te houden in de effectiviteit van je marketing op social media en om overzicht te houden over alle kanalen waarop je actief bent. Dat scheelt tijd en verhoogt de kwaliteit van je social media activiteiten.

White label social media management - Conclusie

White labels versterken de zichtbaarheid van jouw merk en zijn daarom interessant in social media management. Door het toevoegen van jouw eigen branding kom je persoonlijker over en dat verhoogt engagement op social media.

Software providers bieden verschillende white label opties die het onderzoeken waard zijn. White label functionaliteiten horen vaak bij de geavanceerdere social media management pakketten.

Of een premium pakket met white label content of rapportages voor jouw bedrijf de investering waard is, hangt onder andere af van de bruikbaarheid van de andere premium functies die je erbij krijgt. Je kunt er in elk geval vanuit gaan dat white labels kunnen bijdragen aan jouw social media bereik en engagement.

White Label Social Media Management

Instappen in social media management met eenvoudige software?

Maak kennis met de gebruiksvriendelijke tools van ConstantContact!