Wat is de beste urenregistratie app? | Vergelijk eenvoudig apps! (2022)

Urenregistratie is een focaal punt in veel ondernemingen, groot of klein. Toch blijft het een lastige taak om dit altijd overzichtelijk te houden. Er zijn veel bedrijven en ZZP’ers die kiezen om dit toch met een gratis Excel template bij te houden. Echter kun je tegenwoordig een hoop tijd besparen met urenregistratie software.
 
Ook bieden deze vaak een urenregistratie app aan, waarmee je onderweg ook gemakkelijk je uren kunt registreren.
urenregistratie app top

Begin met het vergelijken van de beste urenregistratie apps op de markt!

In dit artikel gaan we dieper in op het nut van een app voor urenregistratie software en wat je hiermee kunt. Daarnaast zetten we de beste urenregistratie apps op een rijtje inclusief gratis urenregistratie apps.

Inhoudsopgave

Het belang van urenregistratie

Urenregistratie is natuurlijk erg belangrijk voor de facturering van jouw gemaakte uren bij een opdrachtgever, maar je kunt ook profiteren van diverse ondernemersaftrekposten bij de Belastingdienst wanneer je je urenregistratie goed op orde hebt. 

Om in aanmerking te komen voor urenregistratie gerelateerde fiscale voordelen als ondernemer, zul je wel aan een aantal voorwaarden moeten voldoen.

urenregistratie app 2

Zo zul je minstens 1225 uren per jaar moeten besteden aan je bedrijf. Dit zijn gelukkig niet alleen de gefactureerde uren die je maakt bij klanten, maar ook bijvoorbeeld scholing, je website onderhouden of marketing activiteiten.

Daarnaast zul je meer tijd moeten besteden aan je bedrijf dan aan andere werkzaamheden. Je onderneming is dus je belangrijkste inkomstenpost. Als je in één van de voorgaande jaren geen ondernemer was, hoef je je hier echter niet aan te houden.

Belangrijk is om te onthouden dat, ook als je bijvoorbeeld op 1 juli begint, je nog steeds minimaal 1225 gemaakte uren moet hebben om in aanmerking te komen voor ondernemersaftrek. Je zult dus in vergelijking dubbel zoveel geregistreerde uren moeten maken dan iemand die aan het begin van het kalenderjaar hun bedrijf start.

Voor 2020 en 2021 is het urencriterium door de corona pandemie echter versoepeld. Hierover kun je meer lezen op de versoepeling urencriterium pagina van de Belastingdienst.
 

Uiteraard is de meest voor de hand liggende reden voor een goede urenregistratie het maken van accurate begrotingen en offertes. Klanten willen niet graag verrast worden met hogere prijzen. Als je hier consequent mee bent, zal je vertrouwen kweken met je klant en een gezonde zakenrelatie opbouwen.

Ook voor jou is het handig om te weten wanneer je moet ingrijpen als je deadlines dreigt niet te halen. Je kunt aan de hand van vergelijkbare werkzaamheden in het verleden een accurate inschatting maken van de hoeveelheid tijd die het kost per taak. Deze kun je gemakkelijk terugkijken middels een app voor urenregistratie.

Waarom een urenregistratie app?

Apps zijn tegenwoordig voor bijna elk soort software beschikbaar als ondersteuning of als gelijkwaardig medium voor het gebruik van software, zo ook met apps voor urenregistratie. Er zijn veel gratis urenregistratie apps op de markt, maar het is belangrijk dat deze ook goed aansluit bij eventuele andere software die je gebruikt.

Zo kan het namelijk zijn dat je de urenregistratie alsnog handmatig moet overzetten naar een programma wat jij gebruikt voor bijvoorbeeld boekhouding.

urenregistratie app 3

Je hebt er dan baat bij om een completer softwarepakket aan te schaffen waarbij alles met elkaar geïntegreerd is, zoals e-Boekhouden.

Urenregistratie apps maken het gemakkelijk voor werknemers, maar ook voor ZZP’ers om on the go gemakkelijk je urenregistratie bij te houden. Zo hoef je niet achteraf nog na te gaan wat je allemaal wanneer precies gedaan hebt, en hoef je ook geen agenda of notitieblok mee te nemen om alles handmatig bij te houden.

Met goede urenregistratie software worden de gegevens uit de app gelijk op al je geïntegreerde software overgezet. Dit scheelt een hoop tijd op de lange termijn wanneer het gaat om administratie.

Een urenregistratie app die geïntegreerd is met onder andere boekhoudsoftware? e-Boekhouden is bedrijfsmanagement software met een zeer goede urenregistratie app!

Functies urenregistratie app

Een app voor urenregistratie klinkt dan wel interessant, maar wat heb je er precies aan? Uiteraard verschillen de functies per app, maar hieronder zullen we een aantal handige app functies op een rij zetten:

Geïntegreerde facturatie

De beste urenregistratie apps hebben vaak een geïntegreerde facturatie optie. Met deze optie kun je meteen vanuit de app een factuur versturen met betrekking tot de gemaakte kosten. Onder andere e-Boekhouden biedt een eenvoudige facturatiefunctie.

Timerfunctie

Veel van onze geselecteerde beste urenregistratie apps bieden ook een geïntegreerde timerfunctie aan. Met deze functie kun je aan het begin van een bepaalde taak de timer instellen en deze stoppen wanneer je klaar bent. De app doet de rest voor je, zodat je weinig inspanning hoeft te leveren voor het bijhouden van je urenregistratie.

Rompslomp is hier een goed voorbeeld van en zit dan ook met recht in ons rijtje met beste urenregistratie apps!

urenregistratie

Op zoek naar een urenregistratie app met timefunctie?

Rompslomp is gebruiks-vriendelijk en een aanrader voor beginners!

Integratie bedrijfsmanagement software

Veel urenregistratie apps bieden naast urenregistratie een meer compleet pakket aan voor bedrijfssoftware. Denk hierbij aan onder andere boekhouding, inkopen en CRM. Aanbieders als bijvoorbeeld Exact bieden de optie om één deel van hun software aan te kopen, zoals bijvoorbeeld de app voor urenregistratie, maar ook om een compleet pakket aan te schaffen zodat je zeker weet dat alles goed met elkaar geïntegreerd is.

Integreer je app voor urenregistratie met complete bedrijfsmanagement software! Probeer Exact nu gratis!

De beste urenregistratie apps

eboekhouden logo

Onze ervaring

4/5

1. e-Boekhouden​​

e-Boekhouden biedt een zeer gebruiksvriendelijke app met integratie met haar boekhoudsoftware. Zo heb je je boekhouding en urenregistratie in één programma. Als startende ondernemer kun je ook profiteren van een gratis pakket voor de eerste 15 maanden van het bestaan van je bedrijf. Je kunt hier dus ook gebruik maken van de gratis urenregistratie app!

Met de e-Boekhouden urenregistratie app kun je gemakkelijk declarabele uren factureren aan je opdrachtgever dankzij de geïntegreerde facturatie optie.

urenregistratie

Onze ervaring

5/5

2. Rompslomp

Rompslomp biedt een zeer gebruiksvriendelijk en prettig interface voor ondernemers. Dit is vooral fijn wanneer je wat onervaren bent met urenregistratie apps. Zo hoef je geen uren te besteden aan het uitvogelen van de urenregistratie app en kun je er meteen mee overweg.

Je kunt met Rompslomp een timer instellen wanneer je aan een taak begint, zo wordt het registreren van uren nog gemakkelijker! Ook met de Rompslomp urenregistratie app kun je gemakkelijk facturen generen naar aanleiding van je urenregistratie. Met de 30-daagse trial kun je gebruik maken van de gratis urenregistratie app.

crm advies

Onze ervaring

4/5

3. Exact​

Exact biedt een compleet pakket aan voor al je bedrijfsmanagement software benodigdheden: inkoop, facturatie, CRM, boekhouden en een urenregistratie app in één handig programma. Hierdoor is de marge van fouten maken kleiner doordat je dubbele invoer voorkomt en weet je zeker dat al je bedrijfsmanagement software goed met elkaar geïntegreerd is.

Ook Exact biedt een 30 daagse trial aan waarbij je dus ook de gratis urenregistratie app kunt uitproberen.

urenregistratie

Onze ervaring

4/5

4. Reeleeezee

Reeleeezeee biedt een uitstekende urenregistratie functionaliteit in de vorm van de Reeleezee urenregistratie app. Deze gaat gepaard met het online boekhoudprogramma van Reeleezee voor een feilloze integratie van je boekhouding en urenregistratie.

Met Reeleezee maak je, net zoals onze andere beste urenregistratie apps, in een handomdraai een factuur op basis van je gewerkte uren.

urenregistratie

Onze ervaring

4/5

5. Faceclock​​

Met Faceclock biedt je een haast futuristische kijk op het in- en uitklokken van je werknemers. Door middel van gezichtsherkenning kunnen werknemers in- en uitklokken en heb je een handig overzicht van de status van je werknemers.

Uiteraard biedt ook Faceclock hier een handige urenregistratie app voor waardoor je waar dan ook toegang hebt tot het overzicht.

Urenregistratie app - Veelgestelde vragen

In de meeste gevallen heb je dezelfde mogelijkheden wanneer je je urenregistratie bijhoudt op de computer, of via een urenregistratie app van dezelfde software aanbieder. Als je voor een compleet pakket voor bedrijfsmanagement software gaat, heb je er echter wel baat bij om voor de andere software je computer te gebruiken.

De gegevens die je invoert op je urenregistratie app kunnen uiteraard wel gewoon worden overgezet naar de andere geïntegreerde programma’s.

Elk bedrijf heeft een bewaarplicht van 7 jaar. De Belastingdienst beschouwd de urenregistratie van je onderneming namelijk als een onderdeel van je gehele financiële administratie.

Als bedrijf heb je een bewaarplicht voor een periode van 7 jaar. Je moet dus in theorie urenregistratie kunnen laten zien van 7 jaar geleden. Dit kan dus door de belastingdienst worden opgevraagd.

Het meest grondige is om dit per 15 minuten te doen. Zo heb je een gedetailleerde rapportage van je werkzaamheden, wat ook je opdrachtgever op prijs zal stellen. Met een urenregistratie app is dit een stuk minder tijdrovend dan wanneer je het handmatig doet.

In principe niet, maar om in aanmerking te komen voor ondernemersaftrekposten heb je er heel veel aan om dit wel te doen. Ook al heb je afspraken met je klanten om dit op een andere manier te registreren, ben je gebaat bij een goede urenregistratie app.

Urenregistratie app: Conclusie

Al met al maakt een goede app een wereld van verschil voor werknemers, werkgevers en ZZP’ers. Je kunt een hoop tijd besparen met automatische urenregistratie in de vorm van een timer. Je kunt ook gemakkelijk je declarabele uren factureren met een druk op de knop binnen de app zelf.

Er zijn veel gratis urenregistratie apps op de markt, zowel in de vorm van een permanente gratis urenregistratie app of met een trial versie. Betaalde urenregistratie apps kunnen echter wel wat meer integratie mogelijkheden bieden. Onze aanrader is dan ook om minstens een gratis proefperiode aan te vragen bij onze selectie van beste urenregistratie app aanbieders.

Gebruik maken van een gratis urenregistratie app?

Als start up kun je tot 15 maanden gratis gebruik maken van e-Boekhouden! Ook is er een 30 dagen trial voor oudere ondernemingen.

Meer urenregistratie tools vergelijken?