De beste gratis urenregistratie oplossingen van 2022! Vergelijk ze hier!

Gratis urenregistratie oplossingen kunnen de uren van je werknemers noteren zonder dat je aan een grote, nieuwe uitgave vast zit. Waar moet je op letten bij het kiezen van een gratis urenregistratie oplossing en wat mag je ervan verwachten? We bespreken de mogelijkheden van de meest gebruikte gratis urenregistratie oplossingen en de betaalde versies in dit artikel. 

Gratis urenregistratie oplossingen urenregistratie gratis urenregistratie urenregistratie app

Beginnen met het vergelijken van de beste urenregistratiesystemen op de Nederlandse markt?

Voordelen van het gebruik van gratis urenregistratie oplossingen

Uit een recent onderzoek in de VS is gebleken dat 75% van de medewerkers die tijdregistratiesoftware gebruikt, het een stuk makkelijker vindt hun tijd in te plannen en om op schema te blijven. Dit is een aanzienlijk hoger percentage dan wanneer een manager voor hen de tijd en het schema bijhield (slechts 18%). Volgens het rapport kan dagelijkse urenregistratie efficiëntieverlies zelfs met 80% verminderen!

Werken zonder urenregistratie tool

Stel je voor dat je midden in de projectplanning zit voor een belangrijke klant. Je bent druk bezig de voorwaarden, vereisten en afspraken overeen te komen om zo een nauwkeurige projectplanning vast te leggen. 

Dan word je plots gevraagd hoeveel uur het hele project gaat duren, of hoeveel uur er in elke fase van het project gaat zitten, of hoeveel tijd of mankracht het kost om een bepaalde taak te voltooien. 

Je pauzeert even, bladert door je aantekeningen en reageert met je beste schatting. In deze situatie kan nattevingerwerk of een vage schatting je onderneming veel geld kosten. Om nog maar niet te spreken van schade aan de reputatie van je bedrijf als je schatting er helemaal naast blijkt te zitten! 

Tijdelijk tot 15 maanden gratis voor starters! Bekijk nu het urenregistratie, boekhouding en facturatiesysteem van e-Boekhouden!

Hoe een goede urenregistratie oplossing je geld kan besparen

Als projectmanager wil je dat je antwoord is gebaseerd op betrouwbare, nauwkeurige gegevens – niet op onleesbare papieren urenstaten en het feilbare geheugen van je team. Maar zonder een gedetailleerde (gratis) urenregistratie oplossing ben je overgeleverd aan menselijke fouten en giswerk. 

Bedrijven die de tijd van hun werknemers niet nauwkeurig bijhouden, kunnen duizenden euro per jaar aan extra kosten maken. Denk er eens over na: weet je altijd precies hoeveel jij zelf en je medewerkers aan elk project aan elk project hebben besteed? Waarschijnlijk niet.

Stuur je altijd precies nauwkeurige facturen naar je klanten, afgerond op het kwartier? Of komen er bij het opmaken van de offerte en de factuur een hoop giswerk bij kijken? 

Voordat er gratis urenregistratie oplossingen op de markt kwamen, vroegen werkgevers hun werknemers om hun uren vast te leggen in een Excel-spreadsheet. Dit was vaak op veel manieren beperkt is en niet altijd even efficiënt. 

Naast het laten zien hoeveel tijd je aan elk project besteedt, zodat je je klanten nauwkeurig kunt factureren, helpen urenregistratie-apps je om al je projecten bij te houden vanaf één gemakkelijk toegankelijk programma. Doordat je team de vooruitgang van het project kan zien via snelle en eenvoudige statusupdates, verhoogt dit de productiviteit. 

Waar moet een goede gratis urenregistratie oplossingen aan voldoen?

Er zijn voor ieder bedrijf weer andere kenmerken binnen elke gratis urenregistratie oplossing die meer aanspreken of handiger zijn dan andere. Dit hangt onder meer af van de grootte van het bedrijf en de manier van werken.  

Gratis urenregistratie oplossingen urenregistratie gratis urenregistratie urenregistratie app

Dit zijn 5 functies die meestal onmisbaar zijn in een gratis tijdsregistratie oplossing:

  1. Online urenstaten – Verrassend genoeg hebben niet alle gratis urenregistratie oplossingen een urenstaat, waarin alle geregistreerde factureerbare uren worden gecentraliseerd.
  2. Facturering – Automatisering van facturering bespaart de tijd die anders zou worden besteed aan handmatige facturering.
  3. Rapportage en analyse – Hiermee kun je met een paar klikken rapporten en presentaties maken.  Je kunt hiermee ook een breed scala aan werknemersgegevens analyseren.
  4. App-integratie – Gratis apps die zijn geïntegreerd met andere softwaretools zorgen ervoor dat het personeelsmanagement en het project soepel kunnen worden begeleid.
  5. Monitoring – Met deze functie kunnen teamgenoten hun taken bijhouden en ervoor zorgen dat deadlines worden gehaald. Van elke gratis tijdregistratie-app op de markt, vroegen we een groep zakelijke professionals om hun favorieten af te wegen. Lees verder om meer te weten te komen over elk van de gratis tijdregistratie-apps die de cut hebben gemaakt en waarom.

Hoe weet je welke (gratis) urenregistratie app voor jouw bedrijf geschikt is?

Misschien vind je het lastig om het juiste online gratis urenregistratie programma te vinden. Wij zouden aanraden onze top 5 hieronder langs te gaan en om de gratis proefperiode die deze tijdsregistratie tools aanbieden te gebruiken. 

Bij de meeste online urenregistratie programma’s mag je van een gratis proefperiode van een maand of langer gebruik maken. Hierdoor heb je een aantal weken om het als een gratis urenregistratie oplossing uit te testen. 

Door meerdere programma’s te testen, krijg je een heel duidelijk beeld van de functies opties binnen deze programma’s. Vervolgens kun je bepalen wat voor jou het beste urenregistratie programma is op basis van wat het beste klikt met jouw manier van werken.

Gratis urenregistratie oplossingen urenregistratie gratis urenregistratie urenregistratie app

Meteen starten met de urenregistratie?

Rompslomp is ideaal en meteen makkelijk te gebruiken. 

Neem de urenregistratie op in een totaaloplossing

De meeste gratis urenregistratie oplossingen kunnen je alleen maar met de urenregistratie helpen en beperken de informatie die je hierin opslaat tot die ene, enkele tool. Maar je kunt ook je urenadministratie koppelen aan een alles-in-één of totaal pakket voor je bedrijf.

Hiermee kun je bijvoorbeeld ook de urenregistratie software koppelen aan een projectmanagementsysteem. Zo krijgen de projectmanagers meteen te zien hoeveel uren er aan een project zijn besteed. 

Gratis urenregistratie oplossingen urenregistratie gratis urenregistratie urenregistratie app

Als de projectmanager meteen kan zien hoeveel uren er zijn gemaakt, kun je vaak dure fouten voorkomen. Werk je aan verschillende projecten? Dan kan je binnen het systeem de gemaakt uren selecteren en koppelen aan een project binnen de app.

Dit scheelt jou weer tijd met het verwerken en het verantwoorden van de gemaakte uren voor elk project. Dit is ideaal wanneer je als bedrijf of Zzp’er voor verschillende projecten en/of opdrachtgevers werkt

Als je urenregistratie meteen is opgenomen in de boekhouding en de salarisadministratie, hoef je er verder niet meer naar om te kijken. Ook bespaar je veel tijd en voorkom je menselijke fouten doordat je niets meer dubbel hoeft in te voeren

Op zoek naar een goede totaaloplossing? Exact voor urenregistratie heeft ook inkoop, facturatie, CRM en boekhouden in één handig programma!

De beste urenregistratiesystemen

Gratis urenregistratie oplossingen urenregistratie gratis urenregistratie urenregistratie app

Onze ervaring

4/5

1. e-Boekhouden​​

Vooral als je net als zzp-er begonnen bent, is  e-Boekhouden veruit de beste betaalde urenregistratie app. Je krijgt dan maar liefst 15 maanden gratis! 

In deze app kun je, nadat je je uren geregistreerd hebt, meteen een factuur naar de opdrachtgever versturen.

Hierdoor wordt het je veel gemakkelijker gemaakt betalingen binnen te krijgen. 

Gratis urenregistratie oplossingen urenregistratie gratis urenregistratie urenregistratie app

Onze ervaring

5/5

2. Rompslomp

Waarschijnlijk de meest simpele en makkelijkst te begrijpen urenregistratie app voor ondernemers! Registreer eenvoudig je gewerkte uren & ritten. Of gebruik de handige timer  voor het automatische bijhouden van je uren. 

Uren kun je later in een handomdraai om naar een factuur omzetten. Probeer het nu een maand lang gratis uit! 

Gratis urenregistratie oplossingen urenregistratie gratis urenregistratie urenregistratie app

Onze ervaring

5/5

3. Exact​

Met software van Exact heb je je urenregistratie, inkoop, facturatie, CRM en boekhouden in één handig programma. Het is dan ook heel eenvoudig om informatie tussen afdelingen te delen. 

Zo kunnen alle processen efficiënter worden ingericht en wordt de communicatie tussen verschillende afdelingen in het bedrijf verbeterd.

Onze ervaring

4/5

4. Reeleeezee

Reeleezee biedt je de mogelijkheid om je urenregistratie en boekhouding onder te brengen in één programma. 

Klaar met een klus? Registreer het direct via de app. Uren zet je in een handomdraai om in een factuur met een specificatie. 

Gratis urenregistratie oplossingen urenregistratie gratis urenregistratie urenregistratie app

Onze ervaring

4/5

5. Faceclock​​

Ben jij op zoek naar de hipste urenregistratie tool? FaceClock  combineert gezichtsherkenning & urenregistratie. Dit maakt in- en uitklokken nu makkelijker en leuker dan ooit! Moderniseer je bedrijf en laat medewerkers voortaan  makkelijk in- en uitklokken zonder gedoe met pasjes en codes. 

Urenregistratie - Veelgestelde vragen

Kies voor een systeem waarin het altijd en overal mogelijk is om uren te registreren. Bij zo’n systeem kunnen je medewerkers altijd, ook in het weekend of ’s avonds, hun uren invullen. En dat waar ze ook zijn, dus ook thuis of op de terugweg van het werk via een mobiele versie.

Dit is afhankelijk van de tool die je tot je beschikking hebt en de manier waarop overuren ontstaan en hoe je deze wilt verwerken. Je kunt deze bijvoorbeeld laten uitbetalen of je kunt extra vrije dagen toekennen.

De meeste urenregistratie systemen bieden een mogelijkheid om overuren aan te geven. Maar ook als deze functie niet specifiek aanwezig is valt het duidelijk af te lezen aan het totaal aantal uren dat er sprake is van overwerk. 

Als werknemer mag je maximaal 12 uur per dienst werken en maximaal 60 uur per week. Voor jongeren tot 18 jaar en voor zwangere en pas bevallen vrouwen gelden aparte regels.

Voor het bijhouden van het maximaal aantal werkuren per dag en week geldt dezelfde regel als voor overuren. Dit wordt niet altijd automatisch aangegeven in de urenregistratie app maar blijkt wel duidelijk aan het totaal aantal gewerkte uren.

Nee, dit is niet verplicht. Maar om aanspraak te maken op de hierboven bepaalde fiscale ondernemersvoordelen dien je wel de urennorm te halen zoals deze door de Belastingdienst zijn vastgesteld.

Conclusie: Gratis urenregistratie oplossingen zijn goed. Totaaloplossingen veel beter

Veel boekhoudprogramma’s bieden een complete oplossing voor de administratie. Of het nu gaat om de salaris-, kilometer-, of rittenregistratie of zaken als HRM, relatiebeheer en complete ERP-oplossingen.

Dit soort onderlinge koppelingen zorgen niet alleen voor maximale besparingen. Ze zorgen ook voor maximaal inzicht met minimale inspanning. Een online urenportal maakt het uren bijhouden en urenregistratie makkelijker dan ooit. 

Teammanagers kunnen online uren goedkeuren, verlof en ziekte bijhouden en in hetzelfde programma krijgen je accountants inzicht in je uitgaven. Via projectmanagement modules zien projectleiders meteen of er achterstand ontstaat of dat het project op schema blijft.

En elk van deze medewerkers kan met deze informatie inzichtelijke rapporten uitprinten of deze in overzichtelijke grafieken verwerken om in een presentatie te gebruiken. Door de synergie die ontstaat dankzij de betere samenwerking tussen de afdelingen en de toegang tot één, altijd up-to-date systeem kan een bedrijf veel meer geld besparen dan door met losse, gratis tools te werken. 

Beginnen met een urenregistratie tool?

Maak dan nu een account aan bij Rompslomp en regel je volledige urenregistratie al voor €5 per maand!

Vergelijk nog meer urenregistratie systemen