Rompslomp Review | Ervaringen en prijzen van Rompslomp (2022)

Uren registratie is meestal niet het meest favoriete klusje als ondernemer. Het is toch wel van groot belang dat dit wordt gedaan. 

Het bijhouden van deze administratie is niet verplicht als Zzp’er maar je hebt het wel nodig om je te verantwoorden voor de belastingdienst

Zelf je uren bijhouden is in de praktijk vaak lastig. Je vergeet het te doen, er sluipen foutjes in of het blijkt later incompleet te zijn. 

rompslomp logo

Het bijhouden van je uren in Excel of in de agenda blijkt in de praktijk vaak te omslachtig en te veel administratieve rompslomp. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel slimme urenregistratie apps die het bijhouden hiervan makkelijker, sneller en beter doen dan ooit. Op vergelijk.com vind je uitgebreide reviews van de meest populaire urenregistratie apps. Op deze pagina kun je onze Rompslomp review lezen.

Vraag nu een gratis proefmaand aan bij Rompslomp. 30 dagen gratis Rompslomp Pro zonder verplichtingen!

Wie zitten er achter Rompslomp?

Het team achter Rompslomp is een team van jonge ondernemers dat een aantal jaren geleden startten met het platform. Vanaf het moment dat zij hun factuur konden versturen, merkten ze ondernemen een behoorlijke administratieve rompslomp kon zijn.

De boekhoudprogramma’s die er op de markt waren, waren vaak ongebruiksvriendelijk offline pakketten. Net als de meeste ondernemers wilden zij met liever bezig zijn met het uitoefenen van hun passie en alle andere leuke dingen die horen bij het ondernemen

Alle bijkomende administratieve rompslomp: papieren bonnetjes, handmatige facturen en de balans opmaken in Excel, hoorde daar niet per se bij. Vanuit die gedachte is Rompslomp ontwikkeld. Een pakket dat, volgens de makers precies aan de eigen wensen als freelancers/zzp’ers moet voldoen.

De tagline van Rompslomp is toen ook ontstaat: “Rompslomp.nl is hét boekhoudprogramma speciaal ontworpen voor ondernemers die liever met ondernemen bezig zijn”.

In dit Rompslomp review gaan we verder in op de features van het platform. Ook zullen laten zien hoe het platform werkt in dit Rompslomp review. Nu zullen we laten zien hoe je kunt starten met het gebruiken van het platform.

Een van de belangrijkste facetten van elk urenregistratiesysteem is de leercurve. Het ideaal is dat deze zo kort mogelijk is. Een eenvoudig te begrijpen urenregistratiesysteem maakt het niet alleen een stuk makkelijker om je uren te registreren. Het motiveert je werknemers ook om dit regelmatig te doen.

Beginnen met Rompslomp

Je inschrijven gaat snel en makkelijk op de website van Rompslomp. Je hoeft alleen maar je bedrijfsnaam en contact gegevens in te vullen en een wachtwoord aan te maken. Je krijgt vervolgens gelijk toegang tot Rompslomp. Het is verder (nog) niet nodig om betalingsgegevens in te voeren. 

Natuurlijk krijg je nog wel een mail van Rompslomp zelf om je e-mail te activeren voor eerste gebruik. Je kunt nu voor de komende 30 dagen gratis gebruik maken van een Rompslomp Pro abonnement.

Wil je meteen beginnen met een maand gratis Rompslomp Pro? Klik op de button en start vandaag nog met het gebruiken van dit platform.

Introductiefilmpjes en stap-voor-stapbegeleiding

Het dashboard is het eerste wat je ziet als je inlogt bij Rompslomp boekhouden. Hier vind je op de donkergrijze balk aan de linkerkant alle snelkoppelingen naar de belangrijkste invoer functies. Denk hierbij aan het aanmaken van offertes en van facturen en het invoeren van uitgaven, uren en ritten.

Hieronder vind je de contacten en de unieke schoenendoos waar we het later in deze Rompslomp review nog over zullen hebben.

Op de onderste helft van het navigatiemenu aan de linkerkant vind je links naar eerst de Rompslomp Boekhouding (Winst-en-verliesrekeningen, balans, investeringen etc). Hieronder volgen de BTW, Producten en Voorraad en Periodieke Facturen. 

Als je de eerste keer inlogt, vind je midden op je dashboard een 12 minuten lang prettig introductiefilmpje dat je duidelijk de verschillende opties en functies uitlegt. 

Dit is meteen een goede introductie in de duidelijke stap-voor-stap uitleg die je steeds weer tegenkomt binnen het Rompslomp boekhouding systeem.

Hieronder gaan we in de Rompslomp review nog iets verder door over het gebruik van het platform.

Rompslomp review

Gebruiksgemak en handige features Rompslomp

Een simpele navigatie is ontzettend belangrijk voor een gebruiksvriendelijk boekhoudings- en urenregistratieprogramma.  Een duidelijke navigatiestructuur kan veel fouten in de invoer voorkomen. En daar blink het programma echt in uit in deze Rompslomp review.

Vanaf het simpele, korte boekhoudmenu is alles wat je in principe nodig hebt, meteen bereikbaar ven je hoeft nooit echt verder door te klikken. De functies zelf zijn ook heel intuïtief. Van een leercurve is eigenlijk geen sprake, en dat is een groot voordeel die veel tijd en geld kan besparen.

De mogelijkheden zijn wel beperkt tot het minimum dat de Zzp’er en kleine ondernemer nodig heeft. En dat is eigenlijk wel een goede zaak. 

Te veel boekhoudpakketten willen alles aanbieden voor elk bedrijf. Het gevolg is dan vaak dat het pakket té ingewikkeld word voor bedrijven met een eenvoudige boekhouding. Dit probleem word in Rompslomp Boekhouding vermeden.

Tot nu toe zal je dus merken uit dit Rompslomp review dat de gebruiksvriendelijkheid goed zit. Ga zelf na hoe jij het gevoel van het platform vind door gebruik te maken van de gratis versie van Rompslomp te proberen. 

In de rest van het Rompslomp review zullen we wat gerichter schrijven over hoe de verschillende features van het systeem werken.

Ook als we voor deze de eerste functie “Facturen” uit proberen worden we weer in 5 makkelijke stappen door het hele proces geleid. Voor een simpele op maat gemaakte factuur hoef je enkel maar je logo en gegevens toe te voegen en hij kan al meteen de deur uit. Als je de Rompslomp Plus versie hebt tenminste.

Rompslomp review

Van de facturatie opties kun je in principe onbeperkt gratis gebruik maken, ook na de proefperiode. Rompslomp Gratis geeft je al de optie om onbeperkt facturen te maken. Ook kun je deze nog geheel in je eigen huisstijl aanpassen, met eigen logo en eigen lettertype.

Deze kun je dan opslaan als PDF. Via de PDF-export functie kun je deze op je eigen computer opslaan. Dan kan het weer als attachment in een e-mail naar je klant doorgestuurd worden. 

Dit is iets omslachtiger dan het direct doormailen van de factuur, (een optie die Rompslomp Plus wel heeft), maar zeker geen dealbreker voor de gratis versie.

Net zoals bij Facturen heb je hier een vergelijkbaar overzicht, maar dan van je offertes. Deze zijn opgedeeld met de volgende statussen: 

  • Goedgekeurd
  • Afgekeurd
  • Goedkeuring nodig
  • Gefactureerd. 

Verder gaat het aanmaken van een offerte bijna hetzelfde als bij een factuur.

De optie Uitgaven in het menu is waar je de inkomende facturen en bonnetjes verwerkt. Deze worden onderverdeeld in de volgende statussen: 

  • Nog niet betaald, 
  • Investeringen en 
  • Teveel betaald.

Ook de uren en rittenadministratie is weer verbluffend simpel binnen Rompslomp boekhouden. De eerste keer verschijnt er weer een duidelijke uitleg en stappen plan

Uren kun je eenvoudig registreren door naar het submenu ‘uren en ritten’ te gaan. Hier kun je een nieuw tijdsslot aanmaken. Je voert de datum in, de totale duur en hoe lang de pauze duurt. 

Op de volgende regel geef je de begintijd, en je hebt de mogelijkheid dit aan dit aan een contact (klant) en project te koppelen. Vervolgens berekend Rompslomp automatisch je eindtijd.

Vervolgens komen je uren in het overzicht te staan. Rompslomp trekt de pauzes automatisch af van de gewerkte uren. Rompslomp Boekhouding heeft ook een eenvoudige timer functie die je simpelweg aan het begin van je werkzaamheden aan kunt zetten

Aan de rechterkant vind je snelkoppelingen met mogelijkheden voor een week, maand of totaaloverzicht van de geboekte uren en de mogelijkheid om deze te exporteren in een Excel bestand.

Rompslomp review

Voor het makkelijk verwerken van je uitgaven kun je gebruik maken van de digitale ‘schoenendoos’. Hierin sla je al je gedigitaliseerde bonnetjes en inkoopfacturen op. 

Van alle facturen en bonnetjes die je ontvangt, kun je met je mobiel een foto maken. Deze kun je dan vervolgens naar de schoenendoos e-mailen middels je eigen schoenendoos-mailadres.

Ondanks de ludieke naam voor deze functie, laat Rompslomp hier toch een steekje vallen. 

De meeste urenregistratie software heeft een zogenaamde ‘scan & herken’ functie die de informatie van de gefotografeerde bon meteen kunnen inlezen. 

Binnen Rompslomp, dien je eerst een account aan te maken bij Go2UBL. Je kunt je bonnen vervolgens naar hen doormailen, waarna zij de bon omzetten en doorsturen naar jouw Rompslomp schoenendoos. 

Ietsje omslachtiger, maar weer geen echte dealbreker volgens ons Rompslomp review.

Rompslomp review

Gratis beginnen met Rompslomp?

Ben je overtuigd na het lezen van dit Rompslomp review? Probeer het gratis uit!

Rompslomp Boekhouden werkt ontzettend intuïtief en geeft je meteen extra uitleg bij elke stap. Hierdoor is het doorbladeren van Help-pagina’s voor de juiste uitleg vrijwel overbodig. Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid scoort Rompslomp Boekhouden verreweg het hoogst.

In ons Rompslomp review heb je gelezen over de gebruiksvriendelijkeid van het systeem en het gemak van de verschillende features. Verder las je in dit Rompslomp review hoe de verschillende dingen in het systeem werkte, zoals facturatie en urenregistratie.

Op het gebied van koppelingen valt er nog wel iets te verbeteren volgens ons Rompslomp review. Zowel de Scan & Herken functie als de koppeling van je bankrekening worden geregeld door derden. 

Dit is maar een kleine omschakeling als je een bonnetje in je schoenendoos meteen in je administratie verwerkt wilt hebben. Bij de koppeling van de bankrekening echter komen er aanvullende kosten bij kijken (5 euro per gekoppelde rekening per maand). 

Wil jij ook van je administratieve rompslomp af en meteen effiecient werken zonder dubbel werk? Begin vandaag nog met Rompslomp!

Ook ontbreekt er nog de mogelijkheid om elektronisch je btw-aangifte te doen. Toch helpt Rompslomp je ook hier weer duidelijke op weg.

Er word precies aangegeven welke bedragen je waar moet invullen. Ook niet onoverkoombaar maar voor een bedrijf dat erop staat dat ze administratieve rompslomp willen verwijderen toch opvallend.

Ook mobiele Rompslomp app werkt prettig en snel, en bevat alle opties waar je op je desktop ook gebruik van kunt maken. Dat maakt met name de uren en rittenadministratie erg prettig

Kortom: voor Zzp’ers is dit het meest ideale instappakket volgens ons Rompslomp review. Je zou het de eerste maanden gratis kunnen gebruiken als je het alleen nodig hebt op facturen mee te versturen en dit later kunnen opschalen naar Plus voor slechts 5 euro. 

En ook de Rompslomp Pro versie is geen echte aderlating met 15 euro per maand. Het feit dat het hele systeem zo eenvoudig in het gebruik is bespaard je ook al een hoop geld.

Meer weten na deze Rompslomp review?

Probeer Rompslomp zelf gratis uit en ontdek de mogelijkheden!