Vergelijk de top 10 urenregistratie systemen van 2022!

Urenregistratie software is één van de belangrijkste hulpmiddelen in je bedrijfsvoering. Daarom is de keuze van de juiste urenregistratie software ontzettend belangrijk. 

Wanneer je namelijk eenmaal een keuze hebt gemaakt voor een urenregistratie programma, zit je daar vaak nog jaren aan vast.

In dit artikel hebben we een Top 10 Urenregistratie tools voor je opgesteld. 

We hebben verschillende urenregistratie software onderzocht en vergeleken op diverse aspecten, zodat je snel een selectie van voor jouw doel geschikte software voor tijdregistratie kunt maken.

Top 10 Urenregistratie

Beginnen met het vergelijken van de beste urenregistratiesystemen op de Nederlandse markt? Bekijk de top 10 urenregistratie software.

We vertellen je hier alles wat je wilt weten over het nut van het bijhouden van een urenadministratie, urenregistratie software en de beste urenregistratie apps en systemen voor jouw onderneming. Daarnaast gaan we in op de top 10 urenregistratie software die jij kunt gebruiken als ondernemer.

Inhoudsopgave

Welke platforms staan er in de top 10 urenregistratie lijst?

Op dit moment hebben we de volgende specifieke urenregistratieprogramma’s op deze site vergeleken: EasyTemplate, e-Boekhouding, TimeChimp, Rompslomp, Wrike, Teamleader, Exact, Reeleezee, Rodeo, FaceClock en HRvan.nu. Hiervan hebben we een top 10 urenregistratie van gemaakt.

Al deze programma’s hebben met elkaar gemeen dat ze zelfstandig gebruikt kunnen worden als urenregistratie, maar ook kunnen worden gecombineerd met boekhouding of andere bedrijfssoftware. Ze zijn ook allemaal beschikbaar in de Nederlandse taal.

In de rest van het artikel gaan we in op hoe je de keuze maakt uit deze top 10 urenregistratie en waar je op moet letten. Onder in het artikel vind je de complete top 10 urenregistratie software met alle nodige informatie.

Hoe kies je de juiste software uit de top 10 urenregistratie?

Er zitten grote verschillen tussen de mogelijkheden en de prijzen van de diverse urenregistratiesoftware. Elk pakket heeft weer zijn eigen specifieke voordelen en nadelen. Kijk daarom in deze Top 10 urenregistratie welk programma voor jouw doel het meest geschikt is

Dankzij het handige overzicht en de diepergaande reviews op deze en andere pagina’s op vergelijk.com van de urenregistratie software pakketten kunt je snel meer informatie verzamelen

Kies hierna de 2 meest geschikte programma’s uit en bekijk de site van de beide leveranciers. Bekijk en download de demoversie van deze urenregistratie software pakketten om ze zo goed mogelijk te kunnen vergelijken.

Begin nu met e-Boekhouden. De nummer 1 in onze Top 10 Urenregistratie! Nu tijdelijk tot 15 maanden gratis voor starters! 

Waar moet je op letten bij het kiezen van platform?

Om te bepalen welke functies je nodig hebt, moet je eerst beslissen wat je precies wilt dat je urenregistratiesysteem voor je doet voordat je een keuze doet uit deze Top 10 Urenregistratie.

Hieronder staan een aantal zaken waarop je moet letten bij het kiezen van de juiste urenregistratiesoftware voor jouw bedrijf:

Tijdsregistratie

Top 10 Urenregistratie

Wil je meteen beginnen?

Rompslomp is onze beste keus voor Zzp’ers in onze Top 10 Urenregistratie.  

Zorg ervoor dat je een tool vindt die je de mogelijkheid biedt om de uren na het voltooien van een taak deze nog te loggen. Of een timer die is in te stellen om de gewerkte tijd bij te houden. Zorg ervoor dat de tool fraudebestendig is om de privacy van de urenregistratie module te behouden.

Gegevensanalyse van de gewerkte uren

Om de juiste prijs voor een offerte te bepalen is het onzettend handig als je de urenregistratiegegevens hebt van de voorgaande jaren zodat je een nauwkeurige opgave kunt maken.

Een koppeling naar facturering

Zoek een tool die gemakkelijk kan worden geïntegreerd met je bestaande factureringsoplossing. Het zou nog beter zijn als je er een kunt vinden die wordt geleverd met een ingebouwd betalingssysteem.

Snel en makkelijk overzicht

Als je urenregistratie is gekoppeld aan je projectbeheer zie je altijd duidelijk wie wanneer en waaraan werkt binnen het team.
 
Sommige programma’s bieden ook de mogelijkheid om binnen het programma te communiceren en bestanden te delen.
 
Hieronder vind je de top 10 urenregistratie lijst met onze ervaringen en uitleg over de verschillende platforms.
Top 10 Urenregistratie

De Top 10 urenregistratie

crm advies

Onze ervaring

4/5

1. e-Boekhouden​​

E-boekhouden is het enige urenregistratie en boekhoudprogramma dat starters de eerste 15 maanden van de onderneming gratis gebruik van de volledige versie aanbied. Dit bied in de eerste plaats al een enorm financieel voordeel boven de concurrentie.

Met de facturatiemodule van e-Boekhouden kan je zelf je uren bijhouden. Je kunt dit ook importeren vanuit andere programma’s via koppelingen. Alle urenregistratie koppelingen bij e-Boekhouden zijn automatisch. Dat betekent dat je niet te maken hebt met exporteren en vervolgens importeren van gegevens. 

Er zijn momenteel drie partijen die een urenregistratie koppeling hebben met e-Boekhouden. Dit zijn Keeping, TimeChimp en TimeWriter. Het maken van facturen valt binnen het gratis pakket. Dit kun je dus ook na de proefperiode nog doen.

urenregistratie

Onze ervaring

5/5

2. Rompslomp

Rompslomp is veruit de beste keuze voor starters en Zzp’ers. Om te beginnen kun je met Rompslomp Gratis onbeperkt facturen en offertes aanmaken. Deze kun je ook nog eens geheel aan je eigen huisstijl aanpassen. De gratis versie zou je eigenlijk rompslomp factuur kunnen noemen.

Voor de urenregistratie module kun je Rompslomp Plus gebruiken voor een bescheiden 5 euro per maand. Urenregistratie kan handmatig worden ingevoerd of via een handige timer. Binnen Rompslomp Plus krijg je ook de optie om makkelijk uitgaven in te boeken.

Wil je Rompslomp echt gaan gebruiken voor boekhouden dan is de pro versie noodzakelijk. Eigenlijk zou je dit rompslomp boekhouding kunnen noemen. Je kunt dan onbeperkt aan de slag. 

Deze heeft alle opties die je als kleine ondernemer voor de boekhouding nodig hebt voor een nog steeds zeer bescheiden prijs van 15 euro per maand.

crm advies

Onze ervaring

4/5

3. Exact​

Nummer 3 in onze top 10 urenregistratiesoftware is Exact. Exact bied voor de urenregistratie aan binnen een “Uren en Facturen” pakket. Een handige urenregistratie app via je browser en app. 

De urenregistratie module zelf heb je alleen wel in combinatie met facturatie, CRM en alle boekhouding functies. Dit zorgt ervoor dat Exact niet altijd de eerste keuze is van de Zzp’er die nog op de kleintjes moet letten.

Wat je wel in huis haalt met het afsluiten van dit pakket is de decennia aan ervaring van dit bedrijf en de uitstekende klantenservice en support. 

De urenregistratie app maakt urenregistratie ontzettend gemakkelijk terwijl je onderweg bent. Er zijn koppelingen met vrijwel elke Nederlandse bank en een enorm groot aantal koppelingen met andere programma’s en bedrijven.

urenregistratie

Onze ervaring

4/5

4. Reeleezee

Net als Rompslomp bied Reeleezee meteen handige hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je rustig kunt kennismaken met het systeem. Bijvoorbeeld door kennismakingsvideo, een opstart wizard en Reeleezee handleidingen.

Binnen Reeleezee is het mogelijk om je uren bij te houden en aan projecten te koppelen. Helaas ontbreekt een rittenregistratie. Daar staat tegenover dat de project- en urenregistratie wel weer erg uitgebreid zijn.

Uren registreren en factureren beginnen bij het Boekhoud Start programma. Uniek is een  gratis optie om een accountant toe te voegen. In dit geval kan je accountant gratis alleen de administratie inzien.

Reeleezee kan je ook helpen een accountant te vinden. Dit bespaard je enigszins tijd en geld omdat deze meteen op de hoogte is met het programma en waar alles in je boekhouding te vinden is.

Top 10 Urenregistratie

Onze ervaring

4/5

5. Teamleader

Teamleader is in feite een klantenbeheer, projectmanagement en een boekhoudprogramma in één, gekoppeld aan een uitgebreide urenregistratie Module. 

Als je naast de urenregistratie ook in de andere programma’s geïnteresseerd bent, is Teamleader een goede keuze

Tijdsregistratie heb je pas als module beschikbaar als je je abonneert op het totaalpakket “Boost”. Deze is met 80 euro per maand voor maximaal 2 gebruikers één van de duurste pakketten. 

Gezien de uitstekende CRM-functies is deze wel de moeite waard als je ook voor je klantenbeheer op zoek bent naar een goed programma. 

Top 10 Urenregistratie

Onze ervaring

4/5

6. TimeChimp

De opzet van TimeChimp is om het programma zo breed mogelijk schaalbaar te maken. Dus geschikt voor elk type organisatie. 

Door het aan- en uitzetten van verschillende modules kunt je TimeChimp het meest geschikt maken voor jouw organisatie en de functies die je voor jouw bedrijfsvoering nodig acht.

Als urenregistratiesysteem werkt het snel en efficiënt maar zodra je deze informatie voor andere zalen wilt gebruiken word je verwezen naar een ander bedrijf, InformerOnline. 

De koppeling tussen InformerOnline en TimeChimp kost natuurlijk niets extra, maar we hadden toch liever een koppeling met meer dan één aanbieder gezien. 

Top 10 Urenregistratie

Onze ervaring

4/5

7. Rodeo

Rodeo is ontwikkeld speciaal voor creatieve teams. Een alles-in-één platform voor de urenregistratie, planning en budgettering van al je projecten. 

Het is vooral geschikt voor teams in het MKB, maar ook bruikbaar door ZZP’ers die in teams of op projectbasis werken

Het rapporteren van uren in een team is ideaal voor de facturering. Daarnaast vind je in Rodeo een uitgebreide plannings- en takenmodule, die resource planning en taakmanagement een stuk eenvoudig maken.

Rodeo is vrij karig met de proeftijd die je krijgt om het programma uit te proberen. Het is maar mogelijk om Rodeo slechts veertien dagen lang gratis te gebruiken. Ook is er op de website van Rodeo is weinig te vinden over koppelingen met andere programma’s. 

Wel wordt er genoemd dat facturen kunnen worden geïntegreerd vanuit boekhoudprogramma’s zoals Exact of Twinfield.

Top 10 Urenregistratie

Onze ervaring

4/5

8. HRvan.nu

Met de module urenregistratie  binnen HTvan.nu kunnen medewerkers zelf hun gewerkte uren verantwoorden door handmatige registraties, in- en uitklokken en/of geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde verantwoording. 

De tool is ook zonder maatwerk vergaand in te richten zodat deze perfect aansluit op de CAO of personeelsreglement van jouw bedrijf.

Een van de unieke opties is dat er ook via sms vanaf je werklocatie buiten de deur ingeklokt kan worden. De Urenregistratie software volgt verder de voorgeschreven CAO of het bedrijfseigen Hr-beleid. 

Dat betekent dat altijd de juiste pauze correcties worden toegepast en de juiste onregelmatigheidstoeslagen (ORT’s) worden berekend.

urenregistratie

Onze ervaring

4/5

9. Faceclock​​

FaceClock is een multifunctioneel, inklok en urenregistratiesysteem dat in de cloud gehost word. Dit is met name handig voor bedrijven die veel met ploegendiensten of seizoensarbeiders werken. 

In plaats van het inklokken met een pasje gaat het inklokken via gezichtsherkenning of een toegangscode. Medewerkers kunnen ook zelf op hun eigen Smartphone inklokken.

FaceClock staat laag op deze lijst opdat maar een kleine groep van bedrijven hier echt wat aan heeft. Ook zijn de functies vooral beperkt tot alleen urenregistratie en toegang. Er is geen integratie met een factureringssysteem. Na Faceclock zullen we deze top 10 urenregistratie afsluiten met Wrike.

Top 10 Urenregistratie

Onze ervaring

4/5

10. Wrike

Wrike is een degelijk stukje projectbeheer software met een aantal urenregistratie opties, maar heeft een paar grote tekortkomingen. Daarom dat deze gekozen is tot hekkensluiter van onze Top 10 Urenregistratie.

De urenregistratie tools lopen niet door in een facturatiesysteem. Het systeem is ook niet berekend op de Nederlandse BTW en belastingwetten. Deze missers zouden op zich niet zo erg zijn, maar Wrike is erg duur in vergelijking met vergelijkbare platforms.

Vergelijk de verschillende urenregistratie systemen

Urenregistratie - Veelgestelde vragen

Bij de meeste urenregistratie apps gaat dat op één of twee simpele manieren: 

  1. Download de gratis app van de App Store
  2. Je kunt via de browser op je mobiel inloggen. Hiervoor gebruik je dezelfde inloggegevens die je gebruikt voor het inloggen op je desktop

Elk bedrijf heeft een bewaarplicht van 7 jaar. De Belastingdienst beschouwd de urenregistratie van je onderneming namelijk als een onderdeel van je gehele financiële administratie.

Je kunt het beste per 15 minuten rekenen en een totaal aantal gewerkte uren noteren. Datum en een duidelijke omschrijving van de uitgevoerde werkzaamheden zijn ook belangrijk.

Nee, dit is niet verplicht. Maar om aanspraak te maken op de hierboven genoemde ondernemersvoordelen dient je wel de urennorm te halen zoals deze door de Belastingdienst zijn vastgesteld.

Instappen met een "real easy" urenregistratiesysteem?

Maak een account aan bij Reeleezee en probeer de eerste maand gratis uit!