Webshop software vergelijken

Wilt u graag een webshop beginnen, maar weet u niet precies waar u moet beginnen? Dan kunt u webshop software vergelijken. Met deze webshop software heeft u geen technische kennis nodig en kunt u direct aan de slag voor slechts enkele euro’s per maand. Sommige pakketten zijn zelfs helemaal gratis. Met de verschillende softwaresystemen kunt u een eindeloos aantal producten invoeren. Indien u gebruikmaakt van de verschillende filters, kunt u gemakkelijk en snel de juiste webshop software vinden.

[do_widget id=software_vergelijken-2]

Meer softwarevergelijkers

Bedrijfsvorm en aantal medewerkers

Als u webshop software vergelijken gaat, is het altijd raadzaam om te kijken naar uw bedrijfsvorm. Bent u bijvoorbeeld nog slechts een starter en zult u slechts enkele producten in uw webshop plaatsen? In dat geval kan een startpakket voor u handig zijn. Heeft u juist een groot bedrijf, zoals bijvoorbeeld een groothandel, dan kan het verstandig zijn om een zwaarder pakket te nemen. Ook het aantal gebruikers dat tegelijkertijd op de website kunnen zitten kan belangrijk zijn in de keuze.

Eigen design of een thema?

Met sommige webshop software is het mogelijk om een eigen ontwerp in te voeren. Met behulp van een design en een programmeur kunt u uw unieke ontwerp vervolgens in de website krijgen. Wilt u echter niet te veel geld spenderen aan een eigen design? In dat geval kunt u ook kiezen voor een template design. Dat is geen maatwerk, maar is wel veel goedkoper. Tevens zijn er minder onderhoudskosten. Maatwerkproducten zullen met enige regelmatig ge-update worden, om op die manier aan de laatste eisen van de zoekmachines te blijven voldoen. Het is in ieder geval raadzaam om te kiezen voor een responsive design, zodat uw webshop er goed uit ziet op zowel desktop, tablet als mobiel.

webshop software vergelijken

Marketing- en verkoopfuncties

In sommige software heeft u standaard al een uitgebreid pakket voor de marketing van uw webshop. Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk dat mensen reviews kunnen plaatsen óf wilt u per se een blogfunctie? Dan kunt u deze opties selecteren in de functies. Ook voor de verkoop kunt u filteren op verschillende elementen. Zo kunt u bijvoorbeeld selecteren dat u iDEAL in uw webshop wilt. Het is altijd raadzaam om deze betaalmethode aan te bieden, omdat simpelweg de meeste transacties via deze betaalmethode gaan. Daarnaast kunt u nog kijken naar het doel van uw website: betreft het een affiliate website of gaat u zelf producten verkopen, eventueel via dropshipping?

Productassortiment

Als laatste optie kunt u ook nog kiezen voor een aantal opties in het productassortiment. Zo kunt u onder andere kiezen of u graag producttags wilt gebruiken en of de mogelijkheid bestaat om producten via een importbestand in te voeren.

Stel een lijstje met wensen op

Als u webshop software vergelijken gaat, is het raadzaam om te kijken naar uw wensen. Stel daarom bij voorkeur van te voren al een lijstje op. Op die manier kunt u gemakkelijk diverse aanbieders bij langs gaan en controleren of zij deze functies hebben.

Let op de kosten

Doorgaans geldt: hoe meer opties u kiest, hoe duurder het pakket ook wordt. Het is raadzaam om de kosten goed af te zetten tegen de baten. Heeft u bepaalde functies nodig en wilt u daar een bepaald bedrag voor betalen? Er zijn verschillende pakketten beschikbaar en de juiste prijs staat er direct bij. Het goedkoopste pakket is volledig gratis en is ideaal voor starters. Het duurste pakket is 89 euro per maand en biedt de totaaloplossing voor het starten van een geavanceerd webshop. U kunt hier onder andere verschillende gebruikers testen om uw conversie zo hoog mogelijk te maken. Zo maakt u meer sales én meer omzet. Dat is vooral geschikt voor de partijen die al langer producten verkopen.

Hulp nodig bij webshop software vergelijken?

Wilt u webshop software vergelijken, maar heeft u hier nog hulp bij nodig? U kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij zijn op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar en helpen u graag met onafhankelijk en betrouwbaar advies op basis van uw persoonlijke situatie. Navigeer daarvoor naar de contactpagina en gebruik het contactformulier. We reageren zo snel mogelijk op al uw vragen.