Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Stedentrip naar Barcelona

Stedentrip naar Barcelona

Barcelona is gelegen in het noordoosten van Spanje. De populaire stad ligt aan de Middellandse Zee en is de twee stad van het land. Ieder jaar komen er talloze toeristen naar de stad. Strandgangers kunnen terecht, maar ook voor culturele bezienswaardigheden bent u hier op het juiste adres. Daarnaast zijn er ook nog eens veel uitgaansgelegenheden. Een stedentrip naar Barcelona heeft het allemaal.

Hotel voor uw stedentrip naar Barcelona

Wilt u een stedentrip naar Barcelona boeken? Dan is het ook raadzaam om te kijken naar hotels. Via Vergelijk.com kunt u gemakkelijk hotels vergelijken. Dat is alvast een handige tip vooraf!

Belangrijkste bezienswaardigheden

Tijdens uw stedentrip naar Barcelona kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Er zijn verscheidene historische gebouwen, maar ook zijn er voldoende parken, stranden en is er een prachtig voetbalstadion aanwezig.

Sagrada Família

stedentrip naar barcelona

Sagrada Família is een enorme kerk die nog steeds niet helemaal opgeleverd is. Naar verwachting is de bouw ook pas klaar in het jaar 2026. De ontwerper van het gebouw is Antoni Gaudí, die overigens ook nog veel meer belangrijke hotspots heeft ontworpen. De reden dat de bouw zolang duurt is dat het een ‘verzoeningskerk’ betreft. Het geld dat gebruikt wordt mag alleen maar uit donaties voortkomen. Alhoewel de Sagrada Família nog steeds in aanbouw is, komen er wel talloze toeristen naar het bouwwerk. Zowel de binnen- als buitenkant is erg indrukwekkend.

Park Güell

Dit park is eveneens aangelegd door de ontwerper Antoni Gaudí. Het stadspark is erg bijzonder. Er zijn veel bomen, pleinen en lanen die ieder hun eigen karakteristieken hebben. Vanaf het park geniet u bovendien van een prachtig uitzicht over de stad.

Camp Nou

camp nou

Iedere voetballiefhebber moet hier eens een bezoekje aan hebben gebracht: Camp Nou. Dit is het voetbalstadion van FC Barcelona. De populaire voetbalclub heeft ontzettend veel prijzen gewonnen in de afgelopen jaren. Vooral de derbywedstrijden tegen Real Madrid zijn natuurlijk erg leuk om te bezoeken. Echter moet u er wel snel bij zijn, want deze wedstrijden zijn al snel uitverkocht. U kunt ook een stadiontour boeken en dan kunt u onder andere zien via welke weg de spelers op het veld komen. Dat is erg indrukwekkend om te zien.

Port de Barcelona

De Port de Barcelona is de haven van de stad. Deze is net zo oud en belangrijk als de stad zelf. De meeste goederen worden via deze haven getransporteerd naar overige gebieden in deze regio. De haven is erg leuk om te bekijken. U kunt verscheidene excursies boeken in de haven. Ook zit er een winkelcentrum gevestigd naast deze haven.

Mercat de la Boqueria

De Mercat de la Boqueria is de grootste markt van de stad. Tijdens uw stedentrip naar Barcelona moet u echt een bezoekje hebben gebracht aan deze markt. Hier worden ontzettend veel spullen verkocht. Zo kunt u talloze lekker etenswaren kopen, zoals vis, groente, kaas, kruiden, granen, fruit, vlees en olijven.

Vergeet u uw reisverzekering niet?

Tijdens een stedentrip naar Barcelona kan het verstandig zijn om een reisverzekering af te sluiten. U wilt er natuurlijk niet aan denken dat u uw bagage kwijtraakt én dat u dan met lege handen staat. Ook bent u verzekerd tegen medische kosten en kunt u terugkeren naar Nederland bij noodgevallen. U kunt al een reisverzekering afsluiten voor slechts enkele euro’s. Start direct met reisverzekeringen vergelijken en bekijk welke verzekeraar het voordeligste is.

Bekijk ook: stedentrip naar Zagreb

Beoordeling achterlaten

Laat een reactie achter

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord