Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Stedentrip naar Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal. De prachtige stad heeft ontzettend veel te bieden. Er wonen circa drie miljoen inwoners in de stad, waarmee het ook direct de grootste stad van het land is. Erg bijzonder is dat de stad is gebouwd op heuvels, waardoor er forse niveauverschillen per wijk kunnen optreden. Wilt u graag een stedentrip naar Lissabon boeken? Lees dan deze handige blog met tips.

Beste reistijd

Lissabon heeft een aangenaam klimaat. Het is altijd nét iets warmer dan in Nederland en dat is natuurlijk wel zo fijn tijdens uw stedentrip. De maximumtemperatuur in november tot en met maart schommelt tussen circa 15 tot 18 graden Celsius. Ook gedurende wintermaanden kunt u de Portugese hoofdstad dus prima bezoeken. Gedurende de periode oktober tot en met april regent het wel veel. In de maanden mei, juni en september regent het nauwelijks. In de maand augustus regent het zelfs helemaal niet. Afhankelijk van uw voorkeuren kunt u daarmee gemakkelijk een reisperiode uitkiezen. Houd er rekening mee dat augustus wel écht warm kan zijn voor een stedentrip. De maanden mei, juni en september worden daarmee aangeraden.

Hotels in Lissabon vergelijken

Heeft u al een geschikt hotel gevonden voorde Portugese hoofdstad? U kunt namelijk gemakkelijk hotels vergelijken via onze handige vergelijkingssysteem. Daarmee vindt u altijd de beste deal.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

stedentrip naar lissabon blog

De leukste bezienswaardigheden in Lissabon

In Lissabon kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Hieronder treft u een overzicht van de must see hotspots van de stad.

Rua Augusta

Rua Augusta is de meest levendige straat in het winkelgebied van het land. Er staat een historisch gebouw met een triomfboog, welke erg prominent aanwezig is. Het gebouw werd ooit gebouwd ter nagedachtenis van de aardbeving, welke plaatsvond in 1755. Het winkelgebied hier omheen is erg chique. Ook zijn er talloze gezellige terrasjes waar u een drankje kunt nuttigen.

Mosteiro dos Jerónimos

Mosteiro dos Jerónimos is een klooster in de wijk Belém. Hier liggen de graven van verscheidene ontdekkingsreizigers, waaronder die van Vasco de Gama. Ook liggen hier leden van de koninklijke familie begraven. De binnenkant van het klooster ziet er erg bijzonder uit.

Castelo de São Jorge

Dit kasteel is gebouwd op de hoogste heuvel van Lissabon. Deze heuvel staat erg centraal in de Portugese hoofdstad en daarmee heeft u vanaf dit punt ook een prachtig uitzicht over de stad.

Bairro Alto

Bairro Alto is een populair uitgaansgebied in Lissabon. In de avonduren openen hier verscheidene bars en restaurants. Ook zijn er enkele clubs die tot laat in de nachtelijke uren geopend zijn. Overdag kunt u echter gezellig shoppen in dit gebied. Er zijn dan verscheidene terrasjes geopend.

Parque das Nações

Het Parque das Nações is gelegen in het oosten van de stad. In het park kunt u verscheidene leuke bezienswaardigheden bekijken, waaronder Torre Vasco da Gama, station Gare do Oriente en het Oceanarium van Lissabon. Tevens kunt u hier het winkelcentrum Vasco da Gama bezoeken.

Benieuwd naar het complete aanbod aan reizen via Vergelijk.com? Bekijk het overzicht met vakanties & reizen.

Beoordeling achterlaten

Laat een reactie achter

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord