Stedentrip naar New Orleans

New Orleans is de grootste stad van de staat Louisiana in de Verenigde Staten. De prachtige stad heeft ontzettend veel te bieden. Er wonen veel Fransen in de stad, waardoor het ook veel Franse invloeden heeft. Overweegt u een stedentrip naar New Orleans? Lees dit artikel!

Klimaat en beste reistijd

In het voor- en najaar kunt u genieten van heerlijk weer. Het is niet te warm voor een stedentrip naar New Orleans, maar ook zeker niet te koud. De vliegtickets en hotels zijn bovendien iets goedkoper dan in de zomermaanden. Gedurende de wintermaanden regent het veel en daarom doet u er goed aan om deze maand te vermijden.

Hotels vergelijken?

Wilt u graag een stedentrip naar New Orleans boeken? Dan is het raadzaam om tijdig te zoeken naar een hotel. De populaire stad wordt drukbezocht en daarmee is er ook een ruim aanbod aan hotels. Hotels vergelijken is daarom niet onverstandig. Bovendien kunt u uw hotel veel voordeliger boeken door dit van tevoren alvast te regelen.

Bezienswaardigheden in New Orleans

Tijdens uw stedentrip naar New Orleans kunt u voldoende bezienswaardigheden bekijken. Zoals gezegd heeft de stad veel Franse invloeden. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan French Quarter. Hieronder volgen de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

French Quarter

French Quarter is de belangrijkste wijk van de stad. In zijn geheel behoort deze wijk zelfs tot het Nationaal Historisch Erfgoed van de Verenigde Staten. Om die reden mag een bezoekje aan deze prachtige wijk natuurlijk niet ontbreken. U vindt hier talloze historische gebouwen en u kunt hier genieten van de beste restaurants. Als u nog eventjes wilt stappen in de stad, zijn hier ook voldoende gezellige bars aanwezig.

Cruise

Tijdens uw stedentrip naar New Orleans moet u echt een cruisetour boeken over de Mississippi-rivier. Deze tour duurt twee uur en u kunt de stad van een geheel andere kant bekijken. Tijdens de tour leert u hoe de stad ooit gebouwd is. Ook komt u langs een van ’s werelds meest actieve havens. Als u wilt kunt u ook een speciale tour met diner boeken, maar deze zijn wel veel prijziger dan de standaardtour.

Audubon Aquarium

Dit grote aquarium zit vol met talloze zeedieren. De meeste zeedieren komen uit de Mississippi, de Golf van Mexico, de Caraïbische Zee en tot slot de Amazone. Er is een grote tunnel aanwezig waar u onderdoor kunt lopen. Dat ziet er echt prachtig uit. Verder zijn er ook pinguïns en enorme haaien aanwezig. De zeeschildpadden zijn ook erg leuk om te bekijken.

Garden District

Garden District is een prachtige wijk. Hier staan nog veel oude huizen, plantagehuizen en villa’s. De rijkste bewoners van de stad verhuisden vrijwel allemaal van French Quarter naar deze wijk. Er worden verschillende tours georganiseerd, waarbij u langs de mooiste bezienswaardigheden komt. Tevens is het mogelijk om verscheidene villa’s te bezoeken. Wel is het raadzaam om dit van tevoren alvast te boeken.

Nationaal WWII Museum

In dit museum leert u over de rol van de Amerikanen in de Tweede Wereldoorlog. U kunt hier onder andere oude uniformen, oude wapens en zelfs gevechtsvliegtuigen bekijken. Het is een erg bijzonder museum die leuk is om te bezoeken.

Esplanade Ridge

Esplanade Ridge is een bijzondere wijk in de stad. De belangrijkste bezienswaardigheid in de stad is het Edgar Degas House. Dit huis werd gebouwd in 1852 en is erg bijzonder om te bezoeken. In dit huis woonde de bekende kunstenaar Edgar Degas. U kunt hier dus ook talloze schilderijen en kunstwerken zien van deze kunstenaar. Tijdens de tour wordt u rondgeleid door het huis en kunt u ook nog een aanvullende wandeltocht boeken.

Vergeet u uw reisverzekering niet?

Wilt u een stedentrip naar New Orleans boeken? Dan is het niet onverstandig om een reisverzekering te nemen. In de Verenigde Staten is de medische zorg namelijk vaak duurder dan in Nederland. Komt u onverhoopt in het ziekenhuis tijdens uw reis? Dan vergoedt uw basiszorgverzekering de kosten die normaal in Nederland ook zouden gelden. De kosten die daarbovenop komen dient u dan zelf te betalen. Met een reisverzekering kunt u dat echter vermijden. Zij zullen dat bedrag dan voor u voldoen.

Verder kan een reisverzekering u ook bijstaan in noodsituaties. Er is een alarmcentrale beschikbaar die u 24/7 kunt bellen. Wilt u graag een goede reisverzekering afsluiten? Start hier dan met reisverzekeringen vergelijken en bekijk welke aanbieder in uw geval het voordeligste is.

Review

Hoe nuttig is dit?

Gemiddelde score 0 / 5. Reviews: 0

Er zijn nog geen reviews