Zagreb. De hoofdstad van Kroatië.

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en is gelegen in het noorden van het land. De stad heeft talloze leuke musea die u kunt bezoeken. Daarnaast zijn er ook nog verscheidene leuke winkels, boetiekjes en winkelcentra. Tijdens uw stedentrip naar Zagreb kunt u daarmee voldoende te beleven.

Voordelig een hotel boeken?

Wilt u graag een stedentrip naar Zagreb boeken? Betaal dan niet te veel voor uw hotel. U kunt namelijk gemakkelijker dan ooit hotels vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Binnen slechts enkele stappen kunt u uw kamer reserveren. Een creditcard is geen vereiste.

Klimaat en beste reistijd

Zagreb kent warme en droge zomers. In de wintermaanden is het daarentegen erg koud. Het kan ook regelmatig sneeuwen gedurende de wintermaanden. Dat is dan ook geen goede reisperiode. Aan het einde van de maand mei kan het al aardig warm worden in de stad. De beste reistijd is daarmee de periode mei tot en met oktober. Helaas regent het altijd wel in de stad. Er is daarmee geen regenvrije periode. Vooral gedurende de herfstmaanden kan het flink regenen in de stad.

Bezienswaardigheden in Zagreb

De hoofdstad van Kroatië heeft ontzettend veel te bieden. Het is een typische cultuurstad en daarmee zijn er ook verscheidene musea aanwezig. Ook heeft de stad nog behoorlijk veel historische gebouwen. Daarmee is er altijd voldoende te zien tijdens uw stedentrip naar Zagreb.

Museum voor de Moderne Kunst

Het museum voor de Moderne Kunst is erg leuk om te bezoeken. In het museum treft u verscheidene kunstwerken uit de 19e en 20e eeuw. Er is een permanente kunstcollectie aanwezig, maar ook zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen te bewonderen.

Museum voor de Naïeve Kunst

In 1952 werd het museum voor de Naïeve Kunst opgericht. Hier kunt u allerlei bijzondere kunstwerken tegenkomen. Zoals de museumnaam ook al doet vermoeden, gaat het vooral om naïeve kunstwerken. Het is gewoonweg erg bijzonder om te bezoeken. U komt de meest originele kunstwerken tegen!

Sint Stefanuskathedraal

Sint Stefanuskathedraal

Niet iedereen is een liefhebber van musea. Dat hoeft gelukkig ook niet, want tijdens uw stedentrip naar Zagreb kunt u ook nog talloze andere leuke bezienswaardigheden bekijken. Een prachtige, historische bezienswaardigheid is de Sint Stefanuskathedraal. Deze prachtige kathedraal heeft een erg bijzonder interieur. Ook de buitenkant is erg gedetailleerd. Het is zonder twijfel een van de mooiste kathedralen van het land.

Maksimir Park

Maksimir Park is het oudste publieke park van Zagreb. Wilt u tijdens uw stedentrip naar Zagreb even ontsnappen van de drukte? Dan kunt u dit bijzondere park bezoeken. Er is ook een kleine dierentuin aanwezig in het park. Daarnaast staan er nog verscheidene monumentale bezienswaardigheden in het park.

Jarun

Jarun is een recreatiegebied waar u talloze watersporten kunt beoefenen. Hierbij kunt u denken aan surfen en zeilen. Geen liefhebber van water? Dan kunt ook prachtig fietsen of wandelen in deze omgeving. In de zomermaanden kunt u ook het strand bezoeken.

Natuurpark Mezvednica

In het noorden van de stad is een groot natuurpark gevestigd. Dit is het grootste park van de stad en heeft naast flora en fauna ook andere leuke bezienswaardigheden. Zo is er onder andere een kasteel gevestigd in het park. Als u wilt kunt u ook met een huurauto het park inrijden. Als alternatief kunt u ook kiezen voor de kabelbaan.

Ban Jelacic Square

We sluiten de bezienswaardigheden af met een topper: Ban Jelacic Square. Dit is het centrale plein van de stad. Tijdens uw stedentrip naar Zagreb mag een bezoekje aan dit plein niet ontbreken. Op het plein staan namelijk talloze historische gebouwen. Het plein wordt drukbezocht door zowel locals als toeristen. U kunt hier overigens niet met de auto komen. Het plein is namelijk autovrij.

Vervoer

Veel Nederlandse toeristen reizen met het vliegtuig naar Zagreb. Er zijn namelijk verscheidene lowbudget vliegtuigmaatschappijen die vliegtickets naar de Kroatische hoofdstad aanbieden. Helaas rijdt er geen openbaar vervoer vanaf het vliegveld naar de stad. Wel zijn er speciale shuttlebussen beschikbaar.

Als u eenmaal aangekomen bent in het stadscentrum, kunt u eenvoudig gebruikmaken van het openbaar vervoer. De hoofdstad heeft namelijk een modern busstation met talloze busverbindingen. Als u te voet naar het centrum wilt wandelen, bent u ongeveer een half uurtje onderweg. Naast bussen rijden er ook trams en een stadstrein. In de binnenstad kunt u veelal reizen met de tram, terwijl u buiten het centrum vooral reist net de bus. De trein wordt vooral ingezet om te reizen naar omliggende steden of andere plaatsen in Kroatië.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

zagreb vervoer

Kaartjes voor het openbaar vervoer kunt u gemakkelijk kopen bij de kiosken. Voor de tram en de bus kunt u hetzelfde strippenkaartje gebruiken. Er zijn eventueel ook dagkaarten beschikbaar, waarmee u de hele dag kunt rondreizen in de stad. Dat is vooral een aanrader als u de verschillende bezienswaardigheden wilt bekijken.

Reist u liever met de taxi? Houd dan wel rekening met hoge kosten. De taxi’s zijn namelijk allesbehalve goedkoop in de Kroatische hoofdstad. Er wordt namelijk eerst een starttarief gerekend plus aparte tarieven per gereden kilometer. Gedurende de avond- en nachturen betaalt u bovendien een hoger tarief.

Een reisverzekering afsluiten?

Wilt u op korte termijn een stedentrip naar Zagreb boeken? Vergeet dan niet om ook een reisverzekering af te sluiten. Reizen zonder reisverzekering is in veel gevallen onverstandig. Vooral bij ziekte of een ongeval is een reisverzekering van groot belang. Daarnaast kan een reisverzekering helpen bij:

  • Extra kosten bij problemen (bijvoorbeeld wanneer u langer in uw hotel moet verblijven, vanwege calamiteiten);
  • Kosten voor het vroegtijdig afbreken van uw stedentrip naar Zagreb;
  • Bijzonder vervoer op basis van medische indicatie (denk aan een helikoptervlucht);
  • Opsporing- of reddingsacties;
  • Extra verblijf- en reiskosten, indien uw reisgenoot in het ziekenhuis belandt;
  • Bagagedekking, indien uw bagage wordt gestolen of wordt ontvreemd.

Wilt u graag een reisverzekering afsluiten? Reisverzekeringen vergelijken loont. Daarmee kunt u namelijk al voor enkele euro’s een kwalitatieve reisverzekering afsluiten.

Review

Hoe nuttig is dit?

Gemiddelde score 0 / 5. Reviews: 0

Er zijn nog geen reviews