Steeds meer mensen kiezen een sim only abonnement

sim-onlySteeds meer mensen kiezen voor sim only omdat dat goedkoper is dan bellen met een abonnement waarbij een “gratis” toestel bij is geleverd. Telefoons gaan tegenwoordig veel langer mee waardoor consumenten in principe geen nieuw toestel nodig hebben. Bovendien is het heel makkelijk omdat niet alle gegevens moeten worden overgezet naar een nieuwe toestel.

Abonnement met toestel is duurder dan sim only

De provider verschaft u bij het aangaan van een abonnement weliswaar een nieuwe telefoon tegen een aantrekkelijke prijs. Maar de kosten voor het toestel worden wel verrekend. Namelijk via hogere tarieven en / of hogere abonnementskosten. Hoe duurder het abonnement hoe goedkoper het toestel, dat is mooi zou je zeggen. Maar wat ook niet vergeten mag worden is dat een duur toestel zoals een iPhone 6s bijvoorbeeld wel terugbetaald moet worden. Een instapmodel van iPhone kost in de winkel los €700, dus als u een abonnement afsluit dan betaalt u ook een bedrag voor uw toestel iedere maand.

De bereikbaarheid is precies hetzelfde

Bij een sim only is dit dus niet het geval omdat u al in het bezit bent van een toestel waardoor de abonnementskosten dan ook ineens een stuk lager worden. Er zijn verschillende sim only’s verkrijgbaar en het soort sim only hangt weer af van uw voorkeuren. Wilt u bijvoorbeeld een perfecte dekking? Dan zijn de traditionele providers zoals KPN en Vodafone een goede keuze, maar u betaalt wel voor de kwaliteit en deze abonnementen zijn dan ook een stuk duurder. Dan zijn er nog MVNO’s die gebruik mogen maken van het netwerk van KPN, Vodafone, T-mobile en Tele2. Zij kunnen daardoor in de regel een veel goedkopere sim only aanbieden dan de traditionele providers.

Daarom valt de keuze dus vaker voor een sim only omdat er meer dan voldoende aanbod is in sim only abonnementen. Belt u veel of juist weinig? Of wilt u het liefst zoveel mogelijk kunnen internetten op uw mobiel? Daar zijn allemaal keuzes in te maken wanneer u op zoek bent naar een geschikte sim only. Tegenwoordig kunt u ook onbeperkt bellen en sms’en met een sim only en ook nog voor een voordelige prijs.

Plaats een reactie