Telefoonverzekering

Heeft u een nieuwe smartphone gekocht en overweegt u een telefoonverzekering? Dan kunt u uiteraard online telefoonverzekeringen vergelijken. Echter is het wel belangrijk om een goede overweging te maken: heb ik wel of geen telefoonverzekering nodig? Hieronder leest u over alle voor- en nadelen.

Wat is een telefoonverzekering?

Een telefoonverzekering is een verzekering voor uw smartphone. U krijgt een bedrag uitgekeerd in het geval van schade aan uw smartphone. Niet alle schade is echter gedekt en vaak wordt er een eigen risico gerekend. Een dergelijke verzekering is duurder voor duurdere smartphones. Zo zijn er verschillende gradaties voor telefoons. Dat wordt berekend op basis van de nieuwwaarde van het toestel.

De kosten van een telefoonverzekering

Wilt u graag een telefoonverzekering vergelijken en afsluiten? Dan is het natuurlijk belangrijk dat u op de hoogte bent van de kosten. De premies zijn relatief hoog in vergelijking tot de waarde van het toestel. Voor een smartphone van 1.000 euro betaalt u misschien wel een vijfde van het bedrag als premie. Bovendien geldt er vaak een eigen risico. Toch lopen verzekeraars ook een hoger risico met telefoonverzekeringen. Immers heeft u uw smartphone op vrijwel ieder moment van de dag bij u. De kans dat er iets gebeurt met uw smartphone is ook groter dan bijvoorbeeld met uw televisie thuis. Verscheidene telefoonverzekeringen zijn maandelijks opzegbaar, terwijl u bij andere verzekeringen wel een jaar klant moet blijven. Het is dus raadzaam om de polisvoorwaarden goed door te nemen.

Eigen risico

Zoals gezegd geldt er dus vaak een eigen risico. De hoogte daarvan kan verschillen per verzekeraar, maar in de regel is dat vaak tussen de 50 en 100 euro. Als u een telefoonverzekering vergelijken gaat kan het dus ook lonen om te vergelijken op eigen risico. Er gelden bovendien ook verschillende voorwaarden per telefoonverzekeraar. Zo wordt niet alle schade gedekt onder de verzekering. Waterschade wordt bijvoorbeeld niet altijd gedekt. Ook diefstal wordt soms niet gedekt. Daarvoor dient u de polisvoorwaarden na te gaan.

Heb ik een telefoonverzekering nodig?

Als u telefoonverzekeringen vergelijken gaat is het natuurlijk in eerste instantie belangrijk om na te gaan: heb ik dit ook echt nodig? Bent u altijd erg voorzichtig met uw spullen en heeft u een degelijk smartphonehoesje? Dan hoeft een telefoonverzekering niet altijd noodzakelijk te zijn.

Daarnaast is het van belang om te kijken naar de waarde van uw smartphone. Is uw smartphone nieuw? Beschikt u bijvoorbeeld over een iPhone XS Max? Dan kost het nogal wat geld om het scherm te laten vernieuwen door een origineel beeldscherm. Een telefoonverzekering kan dan handig zijn. U betaalt echter ook een hoge premie voor een dure telefoon. Daarom zult u een goede overweging moeten maken. U kunt ook een telefoonverzekering vergelijken en afsluiten voor een jaartje. U verzekert uw toestel dan in ieder geval op het moment dat deze nog veel geld waard is.

Reis- en inboedelverzekering

In bepaalde situaties is uw smartphone mogelijk al verzekerd. Verliest u uw smartphone op reis of wordt deze hier gestolen? Dan kunt u mogelijk ook aankloppen bij uw reisverzekering. Heeft u uw smartphone in huis laten vallen? Dan kunt u mogelijk aankloppen bij uw inboedelverzekering. Ook daarvoor geldt: lees de polisvoorwaarden van uw verzekeraar goed door.

Waar kan ik op letten?

Wilt u graag een telefoonverzekering vergelijken en afsluiten? Dan zijn er verschillende zaken waar u op kunt letten. Voor het gemak zetten wij de belangrijkste zaken hieronder voor u op een rij.

Loop de polisvoorwaarden door

Elke telefoonverzekeraar kan weer andere polisvoorwaarden hebben. Het is dus ook raadzaam om hier goed op te letten. Welke schade wordt bijvoorbeeld wel of niet gedekt? Wat zijn uw plichten en wat zijn de plichten van de verzekeraar? Verder treft u hier ook belangrijke informatie als contractduur, manier van opzeggen en opzegtermijn.

Contractperiode

Sommige telefoonverzekeringen kunt u maandelijks opzeggen, terwijl u bij andere verzekeraars minimaal een jaar klant moet blijven. Het is dus ook belangrijk dat u goed let op de contractperiode. Verder is het belangrijk om na te gaan of de premie na verloop van tijd ook daalt aangezien uw smartphone ook minder waard wordt.

Eigen risico

Als u een telefoonverzekering afsluit, krijgt u altijd te maken met eigen risico bij iedere verzekeraar. De hoogte van dat bedrag verschilt echter per verzekeraar. U kunt hier dus ook goed op vergelijken. Vaak is het eigen risico tussen de 50 en 100 euro.

Premiebedrag

Het is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk om na te gaan hoe hoog het premiebedrag is. Bij duurdere smartphones betaalt u ook een hogere premie. Bereken wat de telefoonverzekering u op jaarbasis kost en ga eveneens na wat het eigen risico is. Ga tot slot na hoe groot u de kans acht dat er iets met uw smartphone gebeurt. Op basis daarvan kunt u zelf bepalen of u wel of geen telefoonverzekering afsluit.

Waarde van uw smartphone

De dagwaarde van uw smartphone neemt in principe iedere dag weer een beetje af. Immers gebruikt u uw smartphone en komen er weer nieuwe modellen op de markt. Dat drukt de huidige prijs van uw toestel. Als u een vrij oude telefoon heeft, loont het vaak niet om een telefoonverzekering af te sluiten. Telefoonverzekeringen vergelijken kan daarom – in principe – alleen maar uit voor de nieuwste modellen.

Voordelen telefoonverzekering

Een telefoonverzekering kent een aantal voor- en nadelen. Hieronder volgen de belangrijkste voordelen:

  • Extra zekerheid, mocht uw smartphone tijdens de verzekering defect raken;
  • U kunt uw telefoonverzekering vergelijken op het internet. Op die manier kunt u dus ook kiezen voor een voordelige verzekeraar;
  • De meeste telefoonverzekeringen zijn maandelijks opzegbaar. U zit er dan niet al te lang aan vast, mocht het niet bevallen;
  • Schade aan nieuwe smartphones kan erg hoog oplopen. Een telefoonverzekering kan dan wel zo fijn zijn in het geval van schade.

Nadelen telefoonverzekering

Helaas kent een telefoonverzekering niet alleen maar voordelen. Er zijn ook zeker een aantal nadelen én die zijn als volgt:

  • Indien er sprake is van schade, dient u aan te tonen dat u dat zelf niet veroorzaakt heeft. Dat is soms lastig om te bewijzen;
  • Indien er sprake is van diefstal (of een beroving) dient u daarvoor bewijs aan te leveren. U zult dus aangifte moeten doen bij de politie. Als u uw smartphone per abuis hebt laten liggen op een openbare plek, en deze is meegenomen door een derde, dan wordt dat niet gezien als diefstal;
  • De kosten van een telefoonverzekering zijn, ten opzichte van de waarde van uw smartphone, vrij hoog;
  • In verscheidene gevallen bent u al verzekerd middels een inboedel- of reisverzekering. Dat maakt een telefoonverzekering in bepaalde situaties overbodig.

Een telefoonverzekering vergelijken en afsluiten?

Wilt u graag een telefoonverzekering vergelijken en afsluiten? U heeft keuze uit talloze verschillende verzekeraars. De verschillende verzekeraars hanteren zo hun eigen tarieven en voorwaarden. Zorg ervoor dat u dat goed doorneemt voordat u de keuze maakt.

Heeft u nog vragen met betrekking tot deze verzekering? Dan kunt u uiteraard contact opnemen met onze klantenservice. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier en we zullen je zo snel mogelijk een reactie sturen.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord