Kan ik mijn tuin meefinancieren in de hypotheek?

Heeft u een prachtig huis op het oog, maar beschikt deze nog niet over een mooie tuin? Kunt u de tuin van de woning dan meefinancieren in de hypotheek? Immers kunnen de kosten van een nieuwe tuin flink oplopen.

100 procent marktwaarde woning lenen

In 2018 kunt u maximaal 100 procent van marktwaarde van uw woning lenen. Dat zou dus ook betekenen dat u niets kunt meefinancieren in de hypotheek. Een bouwdepot is helaas alleen geschikt voor energiebesparende maatregelen. Dat geldt dus niet voor een tuin. Echter zijn er nog wel een aantal opties die u kunt overwegen.

Waardestijging door aanleg tuin?

Een opgeknapte tuin zal, in sommige gevallen, zorgen voor een waardestijging van de woning. Als u aan de bank kunt uitleggen dat de waarde van de woning zal stijgen, kan de bank de waarde van de woning ook opnieuw inschatten. Wellicht kunt u daardoor ook extra lenen voor uw hypotheek, mits u voldoende verdient. Natuurlijk is dat niet vanzelfsprekend, maar de hypotheekverstrekker zal altijd kijken naar een aantal vaste zaken. Als u het geld kunt loskrijgen bij de bank, wordt dit gezien als een bouwdepot.

Bouwdepot

Met behulp van een bouwdepot kunt u geld laten plaatsen in een bepaald potje. Daarmee kunt u de verbouwing financieren. Met behulp van de facturen van de (bouw)bedrijven kunt u aantonen hoeveel het gekost heeft. U kunt hierbij denken aan de bestrating van de stratenmaker of de kosten voor de aanleg van de tuin door de hovenier. Als u deze facturen heeft, kunt u deze verstrekken aan de bank. Zij zullen het bedrag vervolgens beschikbaar stellen in het bouwdepot.

Rekenvoorbeeld

Het is belangrijk om dit rekenvoorbeeld aan te houden. Stelt u eens voor: de aanleg voor uw tuin kost 15.000 euro. De bank berekent echter dat de woningwaarde stijgt met 10.000 euro. Dat betekent dus dat u zelf nog 5.000 euro moet inleggen voor het depot. De afspraken worden vastgelegd bij de notaris.

Eigen geld

U kunt maximaal 100 procent voor de woning lenen en daarom dient u zelf ook alle bijkomende kosten te betalen. Ook voor de wijziging en/of aanvulling voor het bouwdepot dient u kosten te betalen. Dit is voor eigen rekening. U kunt het bedrag voldoen met eigen spaargeld of u kunt eventueel vrienden of uw ouders vragen voor een schenking.

Hypotheek vergelijken?

Wilt u graag een hypotheek vergelijken? Dat is een verstandig idee. Er zijn namelijk talloze hypotheekverstrekkers op de Nederlandse woningmarkt. Het is onmogelijk om handmatig te controleren waar u het beste rentepercentage kunt verwachten. Via ons handige offertesysteem kunt u in een overzicht zien waar de rente momenteel het voordeligste is. Alle gegevens die u verstuurt, worden verstuurd via een beveiligde verbinding en worden alleen verstrekt aan de derde partij waar u de hypotheekofferte indient.

Review

Hoe nuttig is dit?

Gemiddelde score 0 / 5. Reviews: 0

Er zijn nog geen reviews