Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Goedkope uitvaartverzekering

Wilt u graag een goedkope uitvaartverzekering afsluiten? Dan kunt u het beste kiezen voor een natura uitvaartverzekering. Dit is de voordeligste verzekeringsvorm binnen de uitvaartverzekeringen. Een goedkope uitvaartverzekering wordt echter ook bepaald op basis van andere factoren. Zo speelt onder andere uw leeftijd, de looptijd en het uitgekeerde bedrag een rol. Op deze pagina leest u handige informatie voor het afsluiten van uw verzekering. Wilt u graag een uitvaartverzekering vergelijken? Raadpleeg dan de onderstaande vergelijker.

Hoe vind ik een goedkope uitvaartverzekering?

Bent u op zoek naar een goedkope uitvaartverzekering? Dan zijn er verschillende zaken waar u op kunt letten. Zo is het in ieder geval belangrijk om te weten dat de premie sterk afhankelijk is van uw leeftijd. Dit is een van de meest belangrijke factoren. Zo betalen oudere mensen een hogere premie dan 18-jarigen. De kans dat een oudere overlijdt is immers groter dan dat iemand op jonge leeftijd overlijdt. Bovendien dient u nog rekening te houden met de volgende drie zaken:

  • Looptijd: wilt u graag kiezen voor een goedkope uitvaartverzekering? Dan is het verstandig dat u kiest voor een verzekering die u voor een lange periode afsluit. U bent op maandelijkse basis dan niet veel geld kwijt;
  • Type verzekering: in de regel is de natura uitvaartverzekering de goedkoopste uitvaartverzekering. Wilt u niet te veel betalen? Kies dan voor dit type verzekering;
  • Uitgekeerd bedrag: als u uw begrafenis of crematie kleinschalig houdt, kunt u natuurlijk een laag bedrag laten uitkeren. Hoe minder mensen er op uw uitvaart komen, hoe goedkoper het is. Immers kunt u dan een lager bedrag laten uitkeren.

Keuze uit drie verzekeringstypes

Als u op zoek gaat naar een goedkope uitvaartverzekering heeft u keuze uit drie vormen: natura uitvaartverzekering, kapitaal uitvaartverzekering en tot slot een combinatie uitvaartverzekering.

Natura uitvaartverzekering

De Natura uitvaartverzekering is de goedkoopste uitvaartverzekering. Hierbij wordt een bedrag uitgekeerd aan de uitvaartondernemer en regelt de ondernemer de invulling. De invulling en en de vrijheden zijn daarmee beperkt voor uw nabestaanden, maar ook betaalt u maar een lage premie. Bovendien hoeft er weinig geregeld te worden.

Kapitaal uitvaartverzekering

U kunt echter ook kiezen voor de kapitaal uitvaartverzekering. Hierbij krijgen uw nabestaanden een bepaald bedrag uitgekeerd als u overlijdt. Van tevoren spreekt u een bedrag af met uw verzekeraar. Uw nabestaanden kunnen in dat geval wél zelf een uitvaartondernemer uitkiezen en kunnen het naar eigen wens inrichten. Er moet dan natuurlijk wel meer geregeld worden. De premie is hoger dan bij een natura uitvaartverzekering. Dit is dus niet de goedkoopste uitvaartverzekering waar u uit kunt kiezen.

Kiest u voor deze verzekering? Dan moet u mogelijk belasting belasting betalen. Als u een bedrag afspreekt van meer dan 7.033 euro betaalt u belasting. Op iedere euro boven dat bedrag betaalt u 1,2 procent belasting.

Combinatie uitvaartverzekering

Tot slot kunt u nog kiezen voor de duurste verzekering uit het rijtje: de combinatie uitvaartverzekering. Hierbij worden de standaarddiensten geregeld door de verzekeraar, terwijl uw nabestaanden ook geld uitgekeerd krijgen voor aanvullende wensen. Dit is de meeste dure vorm en daarmee niet de goedkoopste uitvaartverzekering. Uiteraard kunt u deze keuze zelf maken.

Kinderen meeverzekeren?

Wilt u graag uw kinderen meeverzekeren bij een goedkope uitvaartverzekering? Bij de meeste verzekeraars kunt u uw kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekeren. Dat verschilt wel per verzekeraar en daarom kan het ook lonen om de polisvoorwaarden per verzekeraar goed door te nemen. Als u uw uitvaartverzekering afsluiten gaat kunt u deze mogelijkheid vaak ook selecteren.

Geen acceptatieplicht

De verzekeraar heeft geen acceptatieplicht. Het staat hen dus vrij om u of andere klanten te weigeren. De meeste verzekeraars kiezen het liefst voor gezonde mensen met een keurig medisch dossier. De kans dat zij vroegtijdig overlijden is immers klein. Veel verzekeraars vragen dus om uw medisch dossier als u de aanvraag indient.

Goedkope uitvaartverzekering: vergelijk vijf verzekeraars

Bent u op zoek naar een goedkope uitvaartverzekering? Dan kunt u via Vergelijk.com vijf verschillende verzekeraars vergelijken: Monuta, Yarden, Dela, Nuvema en Ardanta. In ons vergelijkingssysteem kunt u aangeven wat voor u belangrijk is. Zo kunt u aankaarten hoeveel mensen er ongeveer komen en wat uw algemene wensen zijn. Tevens kunt u aangeven of u graag begraven of gecremeerd wilt worden. Op basis daarvan wordt er een gemiddelde prijs berekend. U kunt nu kiezen uit een van de vijf verzekeraars. Het is raadzaam om alle websites te bekijken. Zo kunt u een goede vergelijking maken.

Benodigde informatie verschilt per verzekeraar

De benodigde informatie verschilt per verzekeraar. Bij de meeste verzekeraars dient u als eerste uw geboortedatum in te voeren. Vaak kunt u nadien aangeven wat voor type verzekering u wilt afsluiten. Enkele aanbieders vragen om een medisch dossier, maar niet elke verzekeraar vraagt daarom. Het is belangrijk dat u alles naar waarheid invoert zodat u een goed beeld krijgt van de kosten.

Vragen?

Heeft u vragen over een goedkope uitvaartverzekering? Wij kunnen u assisteren met algemene vragen met betrekking tot de verzekering. Heeft u bijvoorbeeld vragen over hoe de vergelijker werkt? Dan kunt u ons een bericht sturen via het contactformulier. Wij gaan echter niet in op persoonlijke cases. U kunt zelf de vergelijking maken bij een van de verschillende verzekeraars. Op die websites kunt u namelijk exact berekenen wat de kosten zijn. Via onze website kunt u alleen een inschatting maken van de kosten van uw begrafenis en/of crematie. De premie berekent u dus niet op onze website.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord