Uitvaartverzekering afsluiten

Wilt u graag een uitvaartverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk dat u rekening houdt met verschillende factoren. De premies kunnen flink verschillen per verzekeraar. Bovendien zijn de premies afhankelijk van uw leeftijd, de looptijd, type verzekering en het bedrag dat uitgekeerd wordt. Op deze pagina treft u informatie met betrekking tot het afsluiten van een uitvaartverzekering. Tevens kunt u hier een uitvaartverzekering vergelijken.

Wat is een uitvaartverzekering precies?

Circa 70 procent van de Nederlanders kiest ervoor om een uitvaartverzekering af te sluiten. In het geval van overlijden betaalt uw verzekeraar de uitvaart. Hierbij wordt van tevoren een bepaald bedrag afgesproken. Hoe hoog dat bedrag precies is, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Hoe hoger het bedrag, hoe hoger de premie ook is. Bovendien zijn er nog andere factoren die meespelen in het premiebedrag.

Uitvaartverzekering afsluiten? Premie is afhankelijk van meerdere factoren

Wilt u graag een uitvaartverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk om te weten dat de premie afhankelijk is van verschillende factoren. Zo spelen de volgende factoren een rol: uw leeftijd, de looptijd, type verzekering en het uitgekeerde bedrag. Hieronder volgt een uitgebreide omschrijving per verzekeringsfactor.

  • Leeftijd: uw leeftijd is een belangrijke factor in het premiebedrag. Hoe ouder u bent, hoe hoger de premie is. Dat is natuurlijk ook niet geheel onlogisch, omdat u op oudere leeftijd immers meer kans heeft op overlijden;
  • Type verzekering: er zijn meerdere verzekeringstypes waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u onder andere kiezen voor een natura, kapitaal of combinatie uitvaartverzekering. Eerstgenoemde is het voordeligste, terwijl laatstgenoemde het duurste is;
  • Looptijd: de looptijd van uw verzekering speelt ook een belangrijke. Als u voor een lange periode verzekerd blijft valt de premie ook weer lager uit;
  • Uitgekeerd bedrag: het bedrag dat u kunt laten uitkeren speelt eveneens een belangrijke rol in uw premiebedrag. Het is dus belangrijk dat u uw wensen goed in de gaten houdt. Op basis daarvan kunt u ook nagaan welk bedrag u uitgekeerd wilt zien.

Keuze uit meerdere type verzekeringen

Wilt u graag een uitvaartverzekering afsluiten? Dan heeft u keuze uit meerdere type verzekeringen. Welke u precies kiest is natuurlijk op basis van uw persoonlijke voorkeur. Ook kunt u uw nabestaanden vragen: wat vinden zij handig? Immers moeten zij straks het een en ander voor u gaan regelen als u reeds overleden bent. Er zijn drie type verzekeringen waar u uit kunt kiezen: een natura uitvaartverzekering, een kapitaal uitvaartverzekering of een combinatie uitvaartverzekering.

1. Natura uitvaartverzekering

De natura uitvaartverzekering is de goedkoopte vorm waar u uit kunt kiezen. Hierbij wordt de uitvaart afgestemd tussen de verzekeraar en de uitvaartondernemer. Het voordeel van deze verzekering is, is dat alles voor u en uw nabestaanden geregeld wordt. U en uw nabestaanden hebben helaas weinig invloed op de uitvaart, maar wel betaalt u relatief lage kosten. Er is een beperkt aanbod aan uitvaatondernemers, omdat zij namelijk wel moeten samenwerken met uw verzekeraar.

2. Kapitaal uitvaartverzekering

U kunt er ook voor kiezen om een bepaald bedrag uit te laten keren. In dat geval hebben uw nabestaanden wél een uitgebreide keuze uit uitvaartondernemers. Immers bepalen uw nabestaanden zelf hoe zij dat geld besteden. Aangezien het hier om kapitaal gaat, betekent dit wel dat u mogelijk vermogensbelasting moet betalen. Dat geldt voor bedragen boven de 7.033 euro. De belastingvoet betreft 1,2 procent.

3. Combinatie uitvaartverzekering

De combinatie uitvaartverzekering combineert, zoals de naam ook al doet vermoeden, de twee bovenstaande verzekeringen. De standaarddiensten worden voor u geregeld, maar uw nabestaanden krijgen wel een bedrag uitgekeerd voor aanvullende wensen. Deze verzekeringsvorm is wel de duurste variant, maar biedt ook het meeste gemak. De bedragen kunnen flink verschillen per verzekeraar. Als u een uitvaartverzekering afsluiten gaat is het dus raadzaam om een goede vergelijking te maken.

Uitvaartverzekering afsluiten: kinderen meeverzekeren?

Zijn uw kinderen nog niet volwassene? Dan kunt u uw kinderen in de regel gratis meeverzekeren op uw polis. Dat verschilt per verzekeraar, maar meestal is dat het geval. Ook daarvoor is het dus raadzaam om de verschillende verzekeraars goed te vergelijken.

Kan een verzekeraar u weigeren?

Er geldt geen acceptatieplicht voor uitvaartverzekeraars. Zij kunnen u dus weigeren. Dat betekent dus dat ook gehandicapten en zieke mensen geweigerd kunnen worden. Men kiest het liefst natuurlijk voor gezonde mensen en kunnen om die reden ook vragen naar een medisch dossier. De uitvaartverzekeraars willen het liefst mensen die voor een lange periode de premie blijven betalen. Niet elke uitvaartverzekeraar vraagt echter om een medisch dossier. Goed vergelijken is daarom raadzaam als u een uitvaartverzekering afsluiten gaat.

Welke verzekeraars kan ik vergelijken via Vergelijk.com?

Via Vergelijk.com kunt u vijf verschillende verzekeraars vergelijken: Monuta, Yarden, Dela, Nuvema en Ardanta. U kunt per aanbieder gemakkelijk klikken op ‘meer informatie’. U wordt vervolgens doorverwezen naar de website van de uitvaartverzekeraar. Hier kunt u uw uitvaartverzekering afsluiten.

Een uitvaartverzekering afsluiten?

Wilt u graag een uitvaartverzekering afsluiten? Dan kunt u ons handige vergelijkingssysteem raadplegen. Op basis van uw voorkeuren kunt u nagaan wat de geschatte kosten zijn. U kunt vervolgens navigeren naar de website van een van onze partners. Hier kunt u berekenen wat de exacte kosten zijn. De benodigde informatie verschilt per verzekeraar. Veel verzekeraars vragen bijvoorbeeld in eerste instantie naar uw geboortedatum en verder wordt er gevraagd naar de uw type verzekering. Bij enkele aanbieders moet u ook een medisch dossier inleveren.

Houd er rekening mee dat wij geen adviezen bieden met betrekking tot uitvaartverzekeringen. Uiteraard kunt u wel een van onze partners raadplegen voor meer informatie voor een uitvaartverzekering. Voor alle alle andere vragen met betrekking tot onze website kunt u uiteraard wel contact met ons opnemen.

Vergelijk.com
Logo
Enable registration in settings - general