Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Uitvaartverzekering vergelijken

Wilt u graag een uitvaartverzekering vergelijken? Dan heeft u keuze uit verschillende verzekeraars. Met behulp van een uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden op een goede manier afscheid van u kunnen. Zij hoeven zich dan niet druk te maken over de financiële zaken, want dit neemt de uitvaartverzekering voor rekening. De premie verschilt sterk per verzekeraar en hangt ook van verschillende factoren. Op Vergelijk.com kunt u eenvoudig en snel uw uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten. Daarmee betaalt u nooit te veel. Raadpleeg de onderstaande vergelijker.

Wat is een uitvaartverzekering?

Wilt u graag een uitvaartverzekering vergelijken? Dan is het natuurlijk eerst fijn om te weten wat dit precies inhoudt. Bij een overlijden betaalt de verzekeraar uw uitvaart indien u kiest voor een uitvaartverzekering. Van tevoren spreekt u daarvoor een bepaald bedrag af. Circa 70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten. Houd er rekening mee dat een uitvaartverzekering iets anders is dan een overlijdensrisicoverzekering. Daarmee wordt het nog weleens vergist. Bij een overlijdensrisicoverzekering krijgen uw nabestaanden een bedrag uitgekeerd. Zij mogen zelf kiezen waar zij dat aan besteden.

Premie per leeftijd

De premie stijgt altijd per leeftijd. Dat geldt bij iedere verzekeraar. Zo betaalt u een veel lager bedrag wanneer u 18 jaar oud bent, maar u betaalt weer een veel hoger bedrag wanneer u 60 jaar oud bent. Immers is het risico van overlijden groter als u ouder bent. Dat is echter niet de enige factor die meespeelt in het uiteindelijk bedrag. Hieronder volgt een overzicht van andere factoren.

De factoren

Als u een uitvaartverzekering vergelijken gaat is het belangrijk dat u rekening houdt met de onderstaande factoren:

  • Leeftijd: hoe jonger u bent, hoe minder premie u betaalt. Op oudere leeftijd heeft u immers een hogere kans om te overlijden, waardoor de premie stijgt;
  • Looptijd: als u uw uitvaartverzekering afsluit, spreekt u af tot wanneer verzekerd blijft. U kunt u dus verzekeren voor de aankomende 30 jaar of tot een bepaalde leeftijd;
  • Type verzekering: er bestaan verschillende soorten verzekeringen. Zo kunt u kiezen voor een natura, kapitaal of combinatie uitvaartverzekering. De manier van uitbetalen verschilt per verzekering. Daarover leest u hieronder meer;
  • Uitgekeerd bedrag: het bedrag dat u wilt laten uitkeren speelt ook een belangrijke rol in het premiebedrag. Zorg ervoor dat u uw wensen goed in de gaten houdt en bereken welk bedrag u nodig denkt te zijn.

Verschillende type verzekeringen

Er zijn verschillende type uitvaartverzekeringen waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u kiezen voor een natura uitvaartverzekering, een kapitaal uitvaartverzekering of tot slot een combinatie uitvaartverzekering. Hieronder volgt een uitgebreide uitleg over de verschillende type verzekeringen.

1. Natura uitvaartverzekering

Een natura uitvaartverzekering levert bepaalde diensten in plaats van dat zij geld uitkeren. De uitvaartondernemer kan de uitvaart afstemmen met de verzekeraar en het bedrag wordt tussen hen gedeclareerd. Deze type verzekering kent meerdere voordelen: een relatief lage premie, weinig om zelf te regelen en geen omkijken naar de kosten. Echter kent de natura uitvaartverzekering niet alleen maar voordelen. Nadelen zijn wel dat u bijvoorbeeld maar weinig invloed heeft op de invulling en dat u uit een beperkt aanbod uitvaartondernemers kunt kiezen.

2. Kapitaal uitvaartverzekering

Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt er een bepaald bedrag uitgekeerd bij het overlijden. Met behulp van het uitgekeerde bedrag kunnen de nabestaanden de uitvaart betalen. Uw nabestaanden kunnen in dat geval zelf de uitvaart regelen, met als voordelen dat zij een vrijheid hebben bij de invulling en zelf een uitvaartondernemer kunnen uitkiezen. Ook is direct duidelijk welk bedrag wordt uitgekeerd. Nadelen zijn echter dat dit vaak zorgt voor een hogere premie en uw nabestaanden moeten alles zelf regelen.

3. Combinatie uitvaartverzekering

De combinatie uitvaartverzekering combineert de bovenstaande twee verzekeringen. De standaarddiensten worden geregeld door de verzekeraar, maar de nabestaanden krijgen ook geld voor aanvullende wensen. Dat biedt verscheidene voordelen: vrijheid bij de invulling, standaarddiensten zijn geregeld, extra geld voor bijzondere wezen en een vrije keuze uit uitvaartondernemers. Nadelig is echter wel dat u de hoogste premie betaalt. Een uitvaartverzekering vergelijken is bij de combinatiepolis dus ook een goede zet, omdat de bedragen hier nogal vaak flink van elkaar kunnen verschillen per verzekeraar.

Kapitaalverzekering

Als u ervoor kiest om een kapitaalverzekering af te sluiten betekent dit dat u mogelijk belasting moet betalen. Dat is alleen het geval wanneer het bedrag boven de 7.033 euro is. Alleen over de gedeelte boven dit bedrag betaalt u belasting. Er geldt een belastingvoet van 1,2 procent. Gedurende uw verzekering betaalt u dat percentage over het premiebedrag.

Uitvaartverzekering vergelijken: kinderen ook meeverzekeren?

Wilt u een uitvaartverzekering vergelijken, maar wilt u uw kinderen ook meeverzekeren? Dan kan dat vaak kosteloos bij de meeste verzekeraars. Tot welke leeftijd zij exact verzekerd zijn verschilt per verzekeraar.

Mag een verzekeraar u weigeren?

Een uitvaartverzekeraar heeft geen acceptatieplicht en mag dus iedereen weigeren. Als u gehandicapt of ziek bent kan een verzekeraar ervoor kiezen om u te weigeren. De uitvaartverzekeraar wil natuurlijk winst maken en kiest daarom liever voor ‘gezonde mensen’ die nog lang blijven leven. Zij blijven immers ook nog lang de premie betalen. Uitvaartverzekeraars kunnen om die reden vragen om uw medisch dossier. Niet iedereen verzekeraar is even streng en daarom loont het dus ook om goed te vergelijken. Uiteraard kunt u uw uitvaartverzekering vergelijken via Vergelijk.com.

Een uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten?

Wilt u graag een uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten? Via Vergelijk.com kunt u eenvoudig en snel op zoek naar de juiste verzekeraar. In het handige overzicht bovenaan deze pagina kunt u onze vergelijker invullen. Houd er rekening mee dat u niet bij ons terecht kunt voor advies met betrekking tot uitvaartverzekeringen. De premies worden gebaseerd op uw invoer in onze vergelijker. Niet alleen uw leeftijd speelt een rol, maar ook de looptijd en uw type verzekering. De exacte premie kunt u bekijken op de websites van onze partners. Uitvaartverzekeringen zijn daarmee maatwerk, maar op basis van de data op onze website kunt u alvast een goede inschatting maken van de tarieven. Heeft u andere vragen met betrekking tot onze website? Dan kunt u uiteraard wel contact met ons opnemen. Daarmee helpen wij u uiteraard graag.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord