Veelgestelde vragen

Heeft u vragen met betrekking tot een uitvaartverzekering of een overlijdensrisicoverzekering? Op deze pagina leest u de veelgestelde vragen met betrekking tot deze verzekeringen. Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Kan ik mijn partner meeverzekeren op mijn polis?

Bij de meeste verzekeraars kunt u uw partner meeverzekeren op uw polis. Als u een verzekering vergelijken gaat kunt u dat simpelweg aangeven. Op basis daarvan wordt de premie berekend.

Heb ik bedenktijd als ik een verzekering afsluit?

Als u een verzekering afsluit heeft u standaard 14 dagen bedenktermijn. Bedenkt u zich nog binnen deze twee weken? Dan kunt u uw aanvraag annuleren. Daar zitten nooit kosten aan verbonden.

Wie betaalt de kosten voor een uitvaart?

De kosten van een uitvaart worden in de regel in eerste instantie betaald door de persoon die de opdracht geeft voor de uitvaart. Deze kosten kunnen vervolgens verhaald worden uit de nalatenschap en komt daarmee voor rekening voor de erfgenamen.

Wat is duurder: een begrafenis of een crematie?

De kosten van een uitvaart hangen sterk af van uw uitvaartwensen. In de regel is cremeren voordeliger dan begraven. Bij een begrafenis moet u namelijk ook rekening houden met grafkosten. Deze kosten kunnen verschillen per gemeente. Bovendien komen er bij een begrafenis ook kosten bij voor een grafmoment. Als u voor de voordelige optie wilt gaan kunt u dus beter kiezen voor een crematie. Uiteraard kunt u beide opties vergelijken.

Zijn mijn kinderen meeverzekerd?

Uw kinderen zijn bij bepaalde verzekeraars automatisch meeverzekerd. Dat geldt echter niet voor iedere verzekeraar. Het is daarom belangrijk dat u dit goed vergelijkt indien u uw kinderen graag wilt meeverzekeren.

Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om de kosten na overlijden te kunnen blijven betalen. Een afgesproken bedrag wordt in dat geval uitbetaald aan uw partner of eventuele andere nabestaanden. De verzekeraar keert alleen uit als u tijdens de looptijd overlijdt. Een uitvaartverzekering is daadwerkelijk bedoeld voor de uitvaart. Deze verzekering keert ook altijd uit bij overlijden: er is dus geen einddatum.

Mijn vraag staat hier niet tussen. Waar kan ik mijn vraag stellen?

Staat uw vraag hier niet tussen? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot en met 17.00 uur. Uiteraard helpen wij u graag.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord