Vereniging Eigen Huis: Energiebesparing nog geen hoofdzaak bij hypotheek aanbieders

Vereniging Eigen Huis toonde vorig jaar al aan dat de helft van de hypotheek aanbieders woningverduurzaming bij de aankoop van een woning niet aanmoedigt. Uit recent onderzoek van Vereniging Eigen Huis blijkt dat dit ten opzichte van vorig jaar niet veranderd is.

Het is wettelijk toegestaan om 106% van de woningwaarde te lenen om een woning te verduurzamen. De maximale hypotheek is namelijk hoger bij gebruik van energiebesparende maatregelen. Echter biedt een kwart van de onderzochte geldverstrekkers consumenten niet deze mogelijkheid. In 30% van de gevallen wordt extra lenen voor verduurzaming zelfs minder aantrekkelijk gemaakt door een hoge renteopslag. Ook het NHG Energiebespaarbudget wordt nog niet door alle geldverstrekkers aangeboden.

Met het Energiebespaarbudget kunnen consumenten aanvullende hypothecaire financiering van energie besparende voorzieningen realiseren zonder vooraf al een keuze te moeten maken in welke voorzieningen worden ingezet. Ook het Energiebespaarbudget kan tot 106% van de marktwaarde van de woning worden verstrekt. Een goede, onafhankelijke hypotheekadviseur kan helpen bij de financiering van de woning en tegelijkertijd consumenten helpen met verduurzaming.

Vereniging Eigen Huis dringt er bij geldverstrekkers die deze regelingen nog niet aanbieden op aan dit wel te gaan doen. Voor een actueel overzicht van alle geldverstrekkers die het Energiebespaarbudget wel aanbieden, is het raadzaam dit te vragen bij uw adviseur.

Voor het besparen van energie kunt u uiteraard ook gebruik maken van de onafhankelijke energievergelijker van Vergelijk.com!

Plaats een reactie