Verzekeraars houden geen rekening met postcode bij woonverzekeringen

De Telegraaf meldt vandaag dat meer dan 50% van de verzekeraars geen rekening houden met de postcode en huisnummer bij het bepalen van de premie. Voor consumenten kan dit een voordeel zijn bij het afsluiten van een woonverzekering.

Premie’s opstalverzekering flink gestegen

Voor autoverzekeringen wordt juist wel rekening gehouden met het postcodegebied. De premie is dus afhankelijk van het gebied waar de verzekerde woont. De randstad bijvoorbeeld heeft hogere premie’s voor een autoverzekering. Sinds vorig jaar betalen we dan ook 20% meer. Heeft u een opstalverzekering nodig dan kunt u rekening houden met een hogere premie. Want de premies hierop zijn het afgelopen jaar met 11.5% gestegen.

Welke inboedelverzekering kiest u?

Een inboedelverzekering is daarentegen goedkoper geworden met 4% het gaat hierbij om een inboedelverzekering met een uitgebreide gevaren dekking. Hierin is bijvoorbeeld niet de dekking opgenomen voor diefstal of schade aan een mobiele telefoon. Er wordt vooral gekeken naar de leeftijd van de verzekerde en het inkomen. Ook het type woning en woonplaats zijn van belang.

Berekening op basis van Big Data en niet op situatie

De meeste verzekeraars houden rekening met het postcode gebied en woonplaats op basis van Big Data. Provincies worden ingedeeld op data bijvoorbeeld de data van de oppervlakte en inhoud van een woning. Op die manier worden eigenlijk duizenden huishoudens gelijkgesteld. Maar niet elke woning in dat gebied is even groot qua oppervlakte en inhoud. De duurste provincies voor woonverzekeringen zijn Limburg en het Oosten van Noord-Brabant.

Stel de verzekerde woont in een gebied waar veel diefstallen en inbraken plaatsvinden? Dan wordt de hoogte van de premie hoger. De verzekeraar dekt zichzelf daarvoor in.

Een allrisk inboedelverzekering waarin alles gedekt word is juist met 5.5% duurder geworden. Dit komt voort uit toenemende claims voor mobiele telefonie. Toch loont het de moeite om uw verzekeringen ieder jaar of om de twee jaar eens onder de loep te nemen. In de meeste gevallen kunt u overstappen naar een goedkopere verzekeraar. Niets doen levert juist geen besparing op, dus u kunt altijd even kijken naar de huidige premies.

Inboedel en opstalverzekeringen vergelijken

Het kan dan ook voordelig zijn om te zoeken naar opstal en inboedelverzekeringen bij de kleine verzekeraars.Vergelijk deze op premie en bekijk hoeveel u goedkoper uit kunt zijn. De voorwaarden voor toelating worden niet omschreven in de voorwaarden. Het blijkt dan ook dat verzekerden daar niet naar kijken. Het belangrijkste uitgangspunt voor een verzekerde is een goedkopere premie.

Hoeveel krijgt u uitgekeerd bij schade?

Bekijk de hoogte van de uitbetaling bij schade aan elektrische apparatuur dan ook goed mocht u toch kiezen voor een Allrisk dekking bij uw inboedel. Uw eigen risico kan ook worden verlaagd als u kiest voor het schadenetwerk van de verzekeraar. Voor meer informatie kunt u de website van Moneyview raadplegen. Online verzekering vergelijken op Vergelijk.com? Wij bieden verschillende vergelijkers voor verschillende verzekeringen, van uw autoverzekering tot een reisverzekering.

Plaats een reactie

3 × 1 =