Verzekering

Wilt u een verzekering afsluiten, of twijfelt u over het nu van een bepaalde dekking? Het is per verzekering verstandig om na te denken over het feit of u hier daadwerkelijk wat aan heeft, of dat het aan de andere kant bijvoorbeeld mogelijk is om het risico zelf te nemen. Door dit per verzekering te bepalen kunt u nagaan of u alle verzekeringen nodig heeft, of dat het aan de andere kant mogelijk is om op een bepaalde premie te besparen.

Waarom verzekeren?

Een verzekering afsluiten is in sommige gevallen verplicht (opstalverzekering, autoverzekering, zorgverzekering), maar in andere gevallen vooral handig. U bent in die laatste gevallen vrij om wel of geen verzekering af te sluiten, waardoor het verstandig is om bij uzelf na te gaan of dit inderdaad een goed idee is. Kunt u het risico aan de andere kant ook zelf nemen, of heeft u het geld niet zomaar achter de hand om de kosten te dragen? U kunt een verzekering afsluiten op het moment dat u er zeker van wilt zijn dat u niet zomaar te maken kunt krijgen met plotselinge hoge kosten.

Risico inschatten

Het is voordat u een verzekering af gaat sluiten verstandig om het risico in te schatten. Hoe groot is de kans dat u op reis te maken krijgt met het verlies van uw bagage, of medische kosten? Zet daar aan de andere kant de premie tegenover die u dient te betalen, om na te gaan of het verstandig is om de verzekering af te sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering keert uit op het moment dat u bijvoorbeeld een vaas bij de buren omgooit. Hoe groot is de kans dat dit gebeurt, wat kost de vaas die u dan opnieuw dient te kopen en wat is de premie die u voor een verzekering dient te betalen? Ligt de premie laag, of is het risico vrij groot? Dan is het in de meeste gevallen verstandig om een verzekering af te sluiten.

Online verzekering afsluiten

Uiteraard kunt u online een verzekering afsluiten, waardoor u dit binnen slechts een paar minuten kunt doen. Hier op de website vertellen we u graag meer over de verschillende verzekeringen en helpen we u bij het vergelijken hiervan. Komt u een interessante verzekering tegen, waar u graag gebruik van wilt maken? Lees de voorwaarden goed door, voer eventueel een vergelijking uit en sluit deze daarna online af om er direct gebruik van te kunnen maken. Het is wat dat betreft niet lastig om een verzekering af te sluiten en het is al helemaal niet meer nodig om hier de deur voor uit te gaan.

Schade claimen

Op het moment dat u een verzekering heeft afgesloten profiteert u van een bepaalde dekking, tegen specifieke kosten waar u mee te maken kunt krijgen. U kunt de schade bij uw autoverzekeraar claimen wanneer u een ongeval heeft veroorzaakt en een beroep doen op uw rechtsbijstandsverzekering wanneer u te maken krijgt met een juridisch conflict. Daarnaast kunt u de reisverzekering inschakelen wanneer uw portemonnee op vakantie wordt gestolen en zorgt de zorgverzekering ervoor dat medische kosten in Nederland (deels) gedekt zijn. De verschillende verzekeringen bieden u steeds vaker de mogelijkheid om online schade te claimen. Dat betekent dat u de rekeningen eenvoudig in kunt dienen, om deze zo snel mogelijk betaald te krijgen en u geen zorgen te hoeven maken over de kosten.

Verzekeringen vergelijken

Wilt u meerdere verzekeringen vergelijken? U heeft daar alleen onze website maar voor nodig, aangezien wij zorgen voor een overzicht van de verschillende verzekeringen, voorwaarden, dekkingen en natuurlijk de premies. Dat betekent dat u de verschillende websites van de verzekeraars voorlopig links kunt laten liggen en u profiteert van een optimaal overzicht. We maken het u graag zo gemakkelijk mogelijk, zodat u eenvoudig kiest voor de verzekering die het best bij u past.

Type verzekering selecteren

Het is bij het verzekeringen vergelijken allereerst van belang om goed te kijken naar het type verzekering dat u af wenst te sluiten. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een autoverzekering, kies dan uit de WA autoverzekering, de WA Beperkt Casco autoverzekering of de WA Allrisk autoverzekering. Met het oog op een reisverzekering kunt u een doorlopende of een kortlopende variant selecteren, waardoor u wat dat betreft verschillende keuzes heeft. Ga uit van het risico dat u denkt te lopen en kies op basis daarvan de dekking die het best bij u past. Vervolgens kunt u de verzekeraars onderling met elkaar gaan vergelijken.

Verzekeraars met elkaar vergelijken

U kunt de verzekeraars onderling met elkaar vergelijken door binnen een bepaald type verzekering na te gaan welke aanbieder de beste dekking te bieden heeft, of u aan de andere kant de meest scherpe premie in rekening brengt. Het zijn zowel de voorwaarden als de premie die van belang zijn, waarbij het verstandig is om met de eerste te beginnen. Lees de voorwaarden van de verzekering door en probeer na te gaan wat de maximale uitkering is in geval van schade, of tegen welke vormen van schade de verzekering u dekt. Kies maximaal 3 verzekeraars uit waarbij de dekking past bij uw wensen, om vervolgens naar de premies te gaan kijken.

De premie is relatief eenvoudig te vergelijken, mits u een goed beeld heeft van de voorwaarden van een bepaalde polis. Kies alleen voor de laagste premie, op het moment dat de voorwaarden aan uw wensen voldoen. Indien u reeds maximaal 3 verzekeraars heeft geselecteerd die u qua dekking een goede verzekering te bieden hebben, is het voldoende om alleen nog maar naar de laagste premie te kijken. U kunt dan verzekeringen vergelijken om tot de meest scherpe premie te komen, voor een verzekering die goed in elkaar zit.

Online verzekering afsluiten

Uiteraard kunt online uw verzekering afsluiten, nadat u deze goed met elkaar heeft vergeleken. Heeft u een keuze kunnen maken? Sluit de verzekering dan meteen online af, zodat u hier zo snel mogelijk gebruik van kunt maken. In een aantal gevallen zal de verzekeraar een paar dagen de tijd nemen om uw aanvraag te beoordelen en u vervolgens te accepteren, of niet.