Bestelautoverzekering vergelijken

U kunt een bestelautoverzekering vergelijken door goed te letten op een aantal van de meest belangrijke zaken. Wij helpen u natuurlijk graag op weg, zodat u er eenvoudig voor zorgt dat u uit kunt komen bij de verzekering waar u het meest aan heeft. Kijk bijvoorbeeld goed naar de maximale dekking per gebeurtenis, maar daarnaast ook naar de no-claimkorting waar u op kunt rekenen op het moment dat u schadevrij rijdt. Het is tenslotte interessant om de premie per maand erbij te pakken en goed te kijken naar de manier waarop u declaraties in kunt dienen.

Maximale dekking per gebeurtenis

De maximale dekking per gebeurtenis houdt nauw verband met de dekking en de voorwaarden. Het is van belang om deze bij het vergelijken van de bestelautoverzekering goed door te nemen. Dit is het onderdeel dat er in het geval van schade voor dient te zorgen dat u daadwerkelijk op uw verzekeraar kunt rekenen. Een scherpere premie voor uw verzekering is alleen interessant wanneer dit aan de andere kant niet ten kosten gaat van de dekking binnen uw verzekering. Zorg er dus voor dat u de maximale vergoeding per gebeurtenis kent, om dit tussen verschillende verzekeringen voor uw bestelauto te kunnen vergelijken.

Bestelautoverzekering vergelijken op No-claimkorting

Kijk ook goed naar de no-claimkorting, zowel degene die u direct ontvangt als waar u naartoe kunt werken. Krijgt u op dit moment bijvoorbeeld een hoge instapkorting, maar kunt u de komende jaren nauwelijks meer verder klimmen? Dan is de kans klein dat de kosten nog veel verder zullen gaan dalen, waardoor het verstandig is om er ook eens een andere verzekeraar bij te pakken. Ga bij voorkeur op zoek naar een online verzekeraar voor uw bestelauto waar de korting al aantrekkelijk is, maar waar u daarnaast de mogelijkheid heeft om door te klimmen naar 80% korting op de nominale premie.

Premie en online declareren

Kijk tenslotte goed naar de premie, als u een bestelautoverzekering gaat vergelijken. Wat is de premie die u bij de verschillende verzekeraars betaalt en heeft u de mogelijkheid om een paar euro te besparen? Dit kan op termijn een aardig bedrag opleveren, waardoor het de moeite waard is om over te stappen. Zorg er bovendien voor dat u de claims gewoon online in kunt dienen, waardoor u daar zo min mogelijk tijd en moeite in hoeft te steken. Dit zorgt er samen met een scherpe premie voor dat u op een prettige manier gebruik kunt maken van de bestelautoverzekering.

Bestelautoverzekering online afsluiten

Wilt u een bestelautoverzekering afsluiten, bijvoorbeeld omdat u een bedrijf gestart bent en u daar een bestelwagen voor nodig heeft? Vergelijk de verschillende verzekeringen online, zodat u de polis tegen een heel scherpe premie af kunt sluiten en u aan de andere kant toch kunt rekenen op een goede dekking. Kijk goed naar de dekking die het best bij uw wensen aansluit en profiteer maximaal van de no-claimkorting die er beschikbaar is. Als ervaren autorijder is de kans groot dat u al direct een hoge korting krijgt en dankzij de online bedenktijd zit u nog nergens meteen aan vast.

Type dekking

Op het moment dat u op zoek bent naar een bestelautoverzekering is het allereerst verstandig om na te denken over het type dekking dat u af wenst te sluiten. Bent u op zoek naar een WA bestelautoverzekering, of is het de meer uitgebreide Beperkt Casco bestelautoverzekering of zelfs de Allrisk bestelautoverzekering waar u naar op zoek bent? Met een nieuwe bestelauto heeft u het meest aan de Allrisk dekking, zodra deze ouder wordt is het verstandig ook de dekking terug te schroeven. U zorgt er op die manier voor dat de dekking van uw verzekering past bij de waarde van de bestelauto die u heeft staan.

No-claimkorting

U kunt met de bestelautoverzekering in ieder geval rekenen op een aantrekkelijke no-claimkorting, die op kan lopen tot wel 80%. Afhankelijk van de verzekeraar kunt u flink in de korting klimmen, waardoor u na een aantal schadevrije jaren nog nauwelijks premie hoeft te betalen. U krijgt de korting op de nominale premie, waarmee de verzekeraars ervoor zorgen dat u een beloning ontvangt op het moment dat u schadevrij rijdt. Voer het aantal schadevrije jaren in dat u heeft, zodat u direct kunt berekenen hoe hoog de no-claimkorting in uw geval op kan lopen.

Ervaren autorijder

Heeft u al behoorlijk wat ervaring achter het stuur en besluit u om nu een nieuwe bestelautoverzekering af te sluiten? Dan is de kans groot dat u bovendien niet helemaal onder aan de bekende bonus/malus ladder hoeft te beginnen. In plaats daarvan is het mogelijk om gebruik te maken van een instapkorting tot bijna 50%. Dat betekent dat u al direct een heel scherpe premie betaalt en u van daaruit toe kunt werken naar een hogere no-claimtrede. Zorg ervoor dat u netjes en schadevrij rijdt, zodat de bestelautoverzekering ieder jaar een beetje goedkoper uit zal vallen.

Online bedenktijd

U kunt de bestelautoverzekering direct online afsluiten, zonder dat u daar risico mee hoeft te lopen. De dekking gaat online meteen in, terwijl u aan de andere kant 14 dagen de tijd heeft om hier goed over na te denken. Aangezien het gaat om een online aankoop kunt u er binnen die tijd nog vanaf, zonder dat u daar een reden voor hoeft op te geven. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat het verstandig is om eerst een vergelijking uit te voeren. Op die manier zorgt u ervoor dat u de juiste bestelautoverzekering af kunt sluiten.