Motorverzekering vergelijken

U kunt op basis van een aantal eenvoudige gegevens eenvoudig uw motorverzekering vergelijken. U zorgt er op die manier voor dat u goed op de hoogte bent van de hoogte van de premie, de voorwaarden en de mogelijke extra’s waar u op kunt rekenen. Vul het kenteken van uw motor in, net als uw geboortedatum en het aantal schadevrije jaren dat u heeft. Op basis van uw postcode of de regio waarin u woont heeft de verzekeraar vervolgens de mogelijkheid om u een premie voor te stellen. U kunt bij ons de motorverzekering vergelijken, door de diverse verzekeraars op een rij te zetten.

Kenteken van de motor

U kunt uw motorverzekering vergelijken door in ieder geval het kenteken door te geven. De verzekeraar kan dan gebruik maken van de gegevens zoals die bekend zijn bij het RDW, om na te gaan om welke motor het gaat. De verzekeraar kijkt naar het vermogen, maar ook de algemene waarde om in te schatten wat het risico op ongevallen of schade is. Door het risico in te schatten kan de verzekeraar bepalen welke premie er past bij het verzekeren van de motor die u heeft staan.

Schadevrije jaren en geboortedatum

Vul daarnaast ook uw geboortedatum in, net als het aantal schadevrije jaren dat u heeft. Dit eerste is van belang omdat de vergelijking voor iemand van middelbare leeftijd anders uit zal pakken dan de vergelijking voor iemand die nog jong is en voor het eerst een motor heeft gekocht. De verzekeraar gaat er vanuit dat ervaring ervoor zorgt dat de kans op een ongeval een stuk kleiner wordt. Het aantal schadevrije jaren bepaalt in hoeverre u korting krijgt op de nominale premie van de motorverzekering. Des te hoger het aantal schadevrije jaren, des te hoger de korting bij diverse verzekeraars. U kunt de motorverzekering vergelijken om een zo hoog mogelijke korting te ontvangen.

Motorverzekering vergelijken op postcode of regio

Tijdens het vergelijken van de motorverzekering is het tenslotte van belang om uw postcode of regio aan te geven. Het risico op een ongeval in een drukke stad als Amsterdam of Utrecht is groter dan op het platteland in Drenthe of Limburg, waardoor de verzekeraars daar rekening mee wensen te houden. Niet iedere verzekeraar doet dit op dezelfde weg, waardoor het verstandig is om de motorverzekering te vergelijken. U zorgt er op die manier voor dat u de meest voordelige motorverzekering af kunt sluiten, zonder dat dit ten kosten hoeft te gaan van de kwaliteit van de dekking.

Motorverzekering afsluiten

Wilt u een motorverzekering afsluiten, of bent u van plan om over te stappen en op die manier premie te besparen? Maak gebruik van onze handige vergelijking, of lees eerst meer over de motorverzekering. Wij vertellen u graag meer over de diverse onderdelen, zoals de winterstop, de dekking, het vermogen van uw motor en natuurlijk de mogelijkheid om deze online af te sluiten. Wij zorgen ervoor dat de motorverzekering geen geheimen meer voor u zal hebben, waardoor u deze eenvoudig af kunt sluiten en u een scherpe premie betaalt voor een goede dekking.

Dekking motorverzekering

De dekking van uw motorverzekering is vergelijkbaar met die van een autoverzekering. U dient minimaal de WA motorverzekering af te sluiten, aangezien deze verplicht is voor een ieder die met een motorvoertuig de openbare weg op wenst te gaan. U kiest voor een dekking aan derden en hun voertuigen, maar niet aan uw eigen motor. Wilt u ook de schade aan uw eigen motor dekken? Kies dan minimaal voor de WA Beperkt Casco motorverzekering. Wilt u ook de schade aan uw eigen motor dekken die u zelf toebrengt (mits niet opzettelijk)? Kies dan voor den WA Allrisk motorverzekering, de meest uitgebreide variant.

Motorverzekering met winterstop

Het is binnen de motorverzekering heel gebruikelijk om een winterstop in te lassen, aangezien het tijdens die periode niet fijn is om gebruik te maken van uw motor. Op het moment dat er sneeuw op de weg ligt is dit praktisch onmogelijk, maar ook wanneer het koud is of regent houden niet veel mensen ervan om op hun motor te stappen. Houd er rekening mee dat u uw kenteken ook dient te schorsen op het moment dat u gebruik maakt van de winterstop binnen de motorverzekering. Bereken vooraf of het de moeite waard is om hierin te investeren en zo premie te besparen.

De winterstop van een motorverzekering biedt u de mogelijkheid om de verzekering een aantal maanden stop te zetten. Zodra de winter in begint te vallen is de kans groot dat u geen gebruik meer zal maken van uw motor, waardoor het eigenlijk zonde is dat de verzekering door blijft lopen. Dankzij de winterstop voor de motorverzekering is het mogelijk om hier wat aan te doen. Het is echter van belang om de kosten en baten goed tegen elkaar af te wegen, aangezien het niet altijd een besparing hoeft op te leveren.

Schorsen van het kenteken

U dient er bijvoorbeeld rekening mee te houden dat u het kenteken van uw motor tijdelijk dient te schorsen, op het moment dat u gebruik wenst te maken van de winterstop voor de motorverzekering. Het schorsen van uw kenteken is niet gratis, het is iets waar het RDW u kosten voor in rekening zal brengen. Weeg deze kosten af tegen het voordeel dat u heeft door de verzekering tijdelijk stop te kunnen zetten. U dient bovendien moeite te steken in het daadwerkelijk schorsen, waardoor de mogelijkheid vaak aantrekkelijker lijkt dan dat deze daadwerkelijk is.

Geen gebruik van de motor

U kunt tijdens de winterstop van de motorverzekering absoluut geen gebruik maken van de motor. U dient deze netjes op uw eigen terrein op te bergen, aangezien deze ook niet op de openbare weg mag staan. Dat betekent onder andere dat de parkeerplaatsen langs de straat verboden terrein zijn. U mag geen gebruik maken van de motor, omdat deze niet verzekerd is en u verplicht bent minimaal een geldige WA verzekering te hebben lopen. Daarnaast is het kenteken geschorst tijdens de winterstop van uw motorverzekering, waardoor het met dit kenteken niet is toegestaan om gebruik te maken van de openbare weg.

Kosten en baten

Zet de kosten en baten van de winterstop voor uw motorverzekering op een rij. Ga uit van de kosten die u betaalt voor het schorsen van het kenteken en tel daar de moeite bij op die u hiervoor dient te doen. Zet daar aan de andere kant het voordeel tegenover dat u kunt behalen door de motorverzekering een aantal maanden stop te zetten. Kunt u op die manier zorgen voor een interessant voordeel? Alleen in dat geval is het een goed idee om te kijken naar de mogelijkheid om een motorverzekering met winterstop af te sluiten, in alle andere gevallen is dat niet interessant.

Vermogen van mijn motor

De motorverzekeraar zal uw motor over het algemeen verzekeren op basis van het vermogen hiervan. De verzekeraar probeert het risico in te schatten dat u loopt en doet dit onder andere door uit te gaan van het vermogen in KW. Des te groter het vermogen, des te hoger ook het risico op een ongeval. Daarnaast is het bijvoorbeeld van belang hoeveel schadevrije jaren u heeft en waar u (ongeveer) woont. Deze elementen zijn stuk voor stuk van belang bij het bepalen van de premie voor de motorverzekering die u af wenst te sluiten.

Motorverzekering online afsluiten

Uiteraard kunt u online uw motorverzekering afsluiten, waardoor het niet nodig is om daar veel tijd in te steken. Of het nu gaat om uw eerste verzekering, of het overstappen vanaf een andere verzekeraar, het hoeft u maar een paar minuten te kosten. Ga op zoek naar de dekking die aansluit bij uw wensen, vergelijk de premies van de verschillende verzekeraars en sluit de polis direct af op het moment dat u de beste gevonden heeft. De verzekeraar zal u voorlopig accepteren en vervolgens een controle uitvoeren. Na een paar dagen zal de verzekeraar u definitief accepteren en heeft u een nieuwe motorverzekering afgesloten.