Uitvaartverzekering

Wilt u een uitvaartverzekering vergelijken, om na te gaan waar u deze het best af kunt sluiten? Zorg er dan voor dat u goed kijkt naar het verzekerd bedrag of de inhoud van de naturaverzekering. Het is vervolgens pas interessant om naar de premie te kijken. U heeft immers niets aan een voordelige uitvaartverzekering die er aan de andere kant ook toe zal leiden dat uw nabestaanden bij dienen te betalen om een waardig afscheid te kunnen geven. Ga uit van de voorwaarden die passen bij uw persoonlijke wensen, om vervolgens op zoek te gaan naar een scherpe premie.

Verzekerd bedrag

Indien u een uitvaartverzekering wilt vergelijken op basis van het kapitaal dat deze uit zal keren is het verstandig om de kosten van uw uitvaart in te schatten. Op dit moment kost een uitvaart gemiddeld €7.000. Houd er echter rekening mee dat de kosten in de loop der jaren op zullen lopen, waardoor het verstandig is om uit te gaan van een wat hoger bedrag. U zorgt er op die manier voor dat er in ieder geval voldoende geld beschikbaar is voor uw nabestaanden, waardoor ze zich hierover geen zorgen hoeven te maken.

Inhoud naturaverzekering

Indien u kiest voor de naturaverzekering kunt u de uitvaartverzekering vergelijken door heel goed te kijken naar de inhoud van het pakket. De uitvaartverzekeraar zal doorgaans de kosten van de uitvaartbegeleiding op zich nemen en zorgen voor een eenvoudige kist, enkele volgwagens en de kaarten die uw nabestaanden kunnen versturen. Komt dit pakket overeen met uw wensen, of wilt u dat aan de andere kant graag op een meer uitgebreide manier uit laten voeren. Vergelijk de uitvaartverzekering op basis van de dekking en kiest voor een pakket dat past bij de manier waarop u uw uitvaart vorm wilt laten geven.

Premie per maand

Kijk bij het vergelijken van de uitvaartverzekering pas helemaal aan het eind naar de premie die u per maand gaat betalen. U doet er verstandig aan om maximaal 3 verzekeraars uit te zoeken die qua voorwaarden of dekking aan uw wensen voldoen. Vervolgens kunt u deze drie verzekeraars op een rij zetten om ook daadwerkelijk de laagste premie uit te zoeken. U zorgt er op die manier voor dat goedkoop uiteindelijk niet uit kan monden in duurkoop. In plaats daarvan kiest u voor een uitstekende uitvaartverzekering, waarmee u er zeker van kunt zijn dat uw uitvaart op een waardige manier georganiseerd wordt.

Bent u van plan om een uitvaartverzekering af te sluiten, of twijfelt u daar over en wilt u daarom graag meer informatie? Wij brengen u op de hoogte van de ins en outs van deze verzekering, zodat u zich goed kunt voorbereiden en u niet voor verrassingen komt te staan. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat er verschillende soorten uitvaartverzekeringen bestaan en dat u daarnaast zelf fiscaal voordelig kunt sparen. Verder is de premie voor uw dekking afhankelijk van een aantal factoren en leggen we u het voordeel van een uitvaartverzekering duidelijk uit.

Type uitvaartverzekering

Op het moment dat u van plan bent om een uitvaartverzekering af te sluiten dient u er rekening mee te houden dat u uit de volgende varianten kunt kiezen:

  • Kapitaalverzekering
  • Naturaverzekering
  • Banksparen

Dit laatste is eigenlijk natuurlijk geen vorm van verzekeren, u kunt dan zelf sparen om uw uitvaart te financieren. De kapitaalverzekering zorgt voor een bepaald bedrag dat de verzekeraar uit zal keren op het moment dat u komt te overlijden. De naturaverzekering zorgt ervoor dat de uitvaartverzekeraar daadwerkelijk de uitvaart zal organiseren, zodat uw nabestaanden hier geen omkijken naar hebben.

Zelf sparen of verzekeren

U heeft de mogelijkheid om een uitvaartverzekering af te sluiten, maar het is aan de andere kant ook een optie om hier zelf voor te sparen. U kunt dat doen op een reguliere spaarrekening, maar het is aantrekkelijker om dit te doen met behulp van banksparen. U kunt dan gebruik maken van een belastingvrijstelling tot een kleine €7.000, waardoor u op een fiscaal voordelige manier kunt sparen voor uw uitvaart. U betaalt over dit bedrag geen vermogensrendementsheffing, wanneer uw totale vermogen groter is dan de daarvoor belastingvrije voet. Uiteraard krijgt u rente op dit bedrag, waardoor u op een heel voordelige manier kunt sparen voor uw eigen uitvaart.

De premie voor uw dekking

Indien u besluit dat u liever een uitvaartverzekering afsluit is het verstandig om goed te kijken naar de premie die u betaalt, voor de dekking die u wenst. Afhankelijk van de uitvaart die u wenst te laten organiseren (natura), of het bedrag dat u uit wilt laten keren (kapitaal), betaalt u een bepaalde premie. Vergelijk de verschillende uitvaartverzekeraars, om een zo scherp mogelijke premie te betalen. Een verschil van een paar euro per maand lijkt misschien klein, maar over tientallen jaren kan dit oplopen tot enkele honderden euro’s aan extra kosten.

Voordeel van een uitvaartverzekering

Het voordeel van een uitvaartverzekering is dat u en uw nabestaanden hier zelf zo min mogelijk omkijken naar hebben. U hoeft zelf niet te sparen voor uw uitvaart en dankzij de naturaverzekering is het zelfs mogelijk om ervoor te zorgen dat ook uw nabestaanden hier niet mee aan de slag hoeven op het moment dat u bent komen te overlijden. U zorgt er met de uitvaartverzekering als het ware voor dat u geen zorgen of lasten door hoeft te schuiven. In plaats daarvan houdt u de touwtjes zelf goed in handen en zorgt u ervoor dat alles goed geregeld is.