DAS

DAS is een bekende verzekeraar op het gebied van rechtsbijstand, die in Nederland een groot aantal mensen bijstaat op het moment dat zij te maken krijgen met een conflict. De juridische wereld zit op een ingewikkelde manier in elkaar, waardoor de meeste mensen het prettig vinden om hier wat hulp bij te krijgen zodra ze er mee te maken krijgen. U kunt dan besluiten om een dure advocaat in de arm te nemen, maar het is in veel van de gevallen een stuk voordeliger om gebruik te maken van de verzekeringen zoals die van DAS.

Risico inschatten

Het is bij een rechtsbijstandsverzekering als die van DAS altijd van belang om de risico’s die u loopt zo goed mogelijk in te schatten. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat 1 op de 3 stellen uiteindelijk gaat scheiden. Hoe goed het bij u ook gaat, de statistieken liegen niet en tonen aan dat de kans groter is dan u waarschijnlijk zou denken. Daarnaast krijgen in tijden van crisis veel mensen te maken met een ontslag, zelfs wanneer u gewoon goed uw best doet. Schat het risico per productgroep in en bepaal op die manier of het verstandig is om een DAS verzekering af te sluiten.

Rechtshulp van DAS

De rechtshulp van DAS is beschikbaar in de vorm van een verzekering, maar u kunt aan de andere kant ook gebruik maken van een soort prepaid formule. Dit betekent dat u vooraf een bepaald tegoed koopt, om daar gebruik van te maken op het moment dat u dit nodig heeft. Het grote voordeel hiervan is dat u geen verzekering hoeft af te sluiten die jaren loopt. In plaats daarvan betaalt u bij DAS op het moment dat dit noodzakelijk is en zorgt u op een voordelige manier voor de hulp waar u naar op zoek bent.

Verzekering afsluiten

U kunt bij DAS aan de andere kant ook een verzekering afsluiten. Het gaat dan om een rechtsbijstandsverzekering, die u zo kunt samenstellen als u zelf wenst. Zorg bijvoorbeeld voor een dekking tegen arbeidsconflicten, of aan de andere kant juist een dekking tegen conflicten met de overheid. U zal op de website van DAS ontdekken dat er verschillende modules beschikbaar zijn, waardoor het verstandig is om deze goed door te nemen. Wilt u zich zo uitgebreid mogelijk verzekeren, of aan de andere kant juist zorgen voor een lage premie per maand?

Juridische informatie

Uiteraard kan DAS u van dienst zijn op het moment dat u een verzekering nodig heeft, maar u kunt aan de andere kant ook rekenen op juridische informatie. Men heeft hier een uitgebreide ervaring mee en deelt deze graag om ervoor te zorgen dat een ieder in Nederland zich kan wapenen tegen een juridisch conflict. Juist binnen dit vakgebied komt u er zonder specialistische kennis over het algemeen maar moeilijk uit. Door de juridische informatie te delen hoopt DAS u er natuurlijk ook van te overtuigen dat het verstandig is om een verzekering af te sluiten, zodat u daar altijd op terug kunt vallen.